Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzduchový filtr výměna

Od: lacin66 odpovědí: 13 změna:
Ahoj ,jak často měníte filtr vzduchu u benzínového auta? Je to rozmar měnit každý rok? Děkuji Vladimír

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lopata*
hodnocení

2x

vzduchový filtr se standartně mění s výměnou oleje stejně jako olejový a kabinový

Běžně udávaná výměna je kolem 60 000km.

Takhle se to dělalo hlavně dřív. Můj filtr, aby nebyl Noname stojí 1200,-. Olej měním po 15tis km... takže kdybych ho měnil s olejem jak říkáte a neřídil se pokyny výrobce měnil bych ho 3x častěji než je potřeba. To si těch 2,5tis kč raději ušetřím (a to nepočítám práci - není tam dobrý přístup). ;) Takže u mě to je opravdu každých 50tis km.

Olejový s olejem a kabinový jednou za rok.

lopata*

samozdřejmně ideální by bylo měnit vzduchový filtr podle jeho zanesení, pokud najedete za rok 50 t a nejezdíte po stavbách, tak se vymění klidně jednou, ale pokud tech 15-20t dáte sotva za dva roky, tak se mění i s olejem ... ve finále vzduchový filtr nemá nic společného s olejem, ale když se to nedělá automaticky s servisním intervalu tak to potom dopatá ...tak jako je na vašem obrázku,

na služebním autě jsem měl interval výměny oleje 50t, tam jsem to dal s přehledem za rok, servis automaticky měnil vzducháč s ním, na soukromém autě kde není takový nájezd a měním olej po 15t i s se všema fitlrama

...

ps : to co vám tvrdí výrobce auta je úplně jedno, ten do auta nedává komponenty v druhovýroby, tak se řídíte výrobcem filtru a Fram jako jeden z největších výrobců filtů doporučuje výměnu do 20t

hodnocení

1x

Rozmar měnit každý rok? no tak to jsem asi megarozmarný, protože já měním všechny filtry tak 6x ročně, prostě každých 15.000 km při výměně oleje.

hodnocení

0x

Při každé druhé výměně oleje. Jenže já měním olej také 3x do roka*smich*

hodnocení

0x

Menim podle potreby.

Kdyz s autem rok nepojedu, nema smysl ho po roce menit;)

hodnocení

0x

U mého auta je doporučeno po 50.000km.

Teď jsem koupil auto, kde nebyl snad měněný od "výroby"... byl v hrůzostrašném stavu. Po výměně šla spotřeba o 1,5l dolů, což bych normálně nevěřil, že je to možné. Konečně jsem na spotřebě, kterou jsem očekával tj 6,5-7,0 místo 8,0-8,5.

doplněno 01.11.17 15:50:

Našel jsem fotku krasavce - už se rozpadal.

Vzduchový filtr výměna

ridic
hodnocení

0x

Já 1x ročně filtr opatrně vyperu ve vodě se saponátem a potom propláchnu čisto vodou. Vyplaví se tim z filtru prach a je dál použitelný. Stejně to dělám s kabinovým i motorovým.

Filtr který není určen na praní nemůže mít po vyprání nikdy 100% vlastnost, kterou by měl mít. To už bych raději pořídil nějaký KN filtr, který je na takový postup určený.

ridic

Na 100% fungovat nemusí. Vždyť ani nový po najetí třeba jen 100 km v prašném prostředí už nefunguje na 100%.

Důležité je, že zachytí nečistoty z nasávaného vzduchu. A vzduchu propouští dostatečné množství.

U motorů z karburátorem zansený filtr hodně zvedal spotřebu, protože vznikal před karburátorem větší podtlak. Ale u motorů s řídící jednotkou se do značné míry množství benzínu přizpůsobí množství vzduchu, takže se může spíše snížit výkon než zvýšit spotřeba.

Jinak odborně platí pravidlo, že motorový filtr má žlutou barvu - když přestane být žlutý a zešedne, tak se má vyměnit. Není důležité kolik km se najezdí, protože každé auto je provozováno v jiném prostředí a v jiných podmínkách.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

u bezne jezdenych aut co davaji zhruba 15tkm rocne kazdou druhou vymenu oleje,tzn co 30tkm, u tech co najedou 2-3tkm rocne podle toho jak vypada

hodnocení

0x

Pokud beru bězné soukromé auto tak 1x ročně je velmi dobrá varianta. Sám to tak taky dělám.
A pokud jde o praní jak tu někdo zmiňoval tak to mi u bězných filtrů přijde jako kravina. Na to není stavěný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]