Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úsekový radar D1 - u Sázavy

Od: amper® odpovědí: 5 změna:

Zas tak moc toho po vlastech českých nenajezdím a snažím se jezdit s rozumem. Včera jsem ve zúžení na D1 km 41,6-33,8 ve směru na Prahu zaznamenal činnost radaru, s největší pravděpodobností úsekového. Na konci zúžení se vyskytuje displej, na kterém je zobrazena registrační značka hříšníka (tedy moje) a nápis Zpomal! OK, řekl jsem si, asi jsem to přepískl, za chybu se platí. Člověk má v tom zúžení jiné věci ke sledování, než je ručička tachometru a tempomaty nám majitel firmy jaksi nepořídil. Ale nějak mi to nedalo a dnes jsem si vyjel záznamy z GPS, které máme v autě. Na celém úseku jsem dle GPS nepřekročil rychlost 80 km/h, na konci je patrné šlápnutí na brzdu jako reakce na pokyn z displeje a tak je mi to celé podezřelé. Co jsem zkoumal, narazil jsem na rozmezí pokut, kde je pro úsekové radary na D1 počátek sazebníku při překročení o 10 km/h. Na druhou stranu jdou u nás zvěsti o lidech, kteří platili pokuty při překročení o 3 km/h (po odečtení tolerance měřicího zařízení). Máte někdo osobní zkušenost s tímhle radarem? Mám si začít spořit do prasátka? :-D

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslíte ten z obrázku? Ten by měl být jen preventivní. Už mě parkát takhle vyzvihoval *smich2* a už je to i dlouho a nic nedošlo. Je to jen psychologický efekt.

Něco podobného máme ve vedlejší vesnici, kde se také ukáže i SPZ, což vždy vede k větší kázni - cože, oni mají moji SPZ. Do háje... :)

Ty radary, co dávají pokuty zpravidla informují až proužkovým dopisem s velkým zpožděním. Takže při pravidelných cestách mají větši šanci na více pokut od jednoho.

Úsekový radar D1 - u Sázavy
hodnocení

To je on! Jenom si nejsem vědom toho údaje s rychlostí, ale asi je to kus od kusu. Takhle děsit spící řidiče. No fuj! Ještě kouknu na kameru, teoreticky by tam měl záznam ještě být, karta je dost velká.

doplněno 31.10.17 17:01:

Tak záznam z kamery bohužel neumožňuje přečíst hodnotu rychlosti (ta tam opravdu je, stejně jako na téhle fotce), tak starou a "kvalitní" kameru mám. Taky je tam vidět, jak mě těsně před radarem předjíždí auto, které jede mnohem rychleji. A jeho SPZ evidentně nikde.

Co vím tak Ťok používá jen tyto "radary". Jeden je určitě směrem na Prahu a druhý (nebo první) byl +/- na stejném místě v opačném směru, ale ten už jsem ta delší dobu neviděl.

Každopádně placené radary jsou naštěstí označené značkou radarů v předstihu. Ještě jsem nervózní někde kolem Jihlavy, kde je přes silnici čára a dál za silnicí nad protihlukovou stěnou jsou kamery. Tam jedu podle předpisů.

Úsekový radar D1 - u Sázavy #2

danys*
hodnocení

0x

Ne nemusíte šetřit do prasátka, tenhle je informativní, takže vám nic nepřijde.

lopata*
hodnocení

0x

nevím jestli z tohoto tabulového, ale tohle není jediný měřený opravovaný úsek a tam tabule není a pokuty z nich chodí na 100%

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]