Nejste přihlášen/a.
Zdravím jaký vybrat motor na mazdu 6 při ročním nájezdu cca 30 000 km,od ročníku 2005 měli diesely DPF filtr a 6 kvalt zda motor 2.0 TD MZR-CD 105KW či 89 kw verzi naftové či benzínový 2.0 108 kw a předělat na LPG.Vybral jsem si v ročníky 2005-2007 pofacelift verze a kombi.
benzin 2.0 jsem v inzerci solidní nenašel.
Ano preferuji japonce v kombiku bud nafta,či benzin cenově mezi 80 - 100 tis kč ,pokukoval jsem i po Toyotě Avensis,,či Subaru nebo Mitsubishi ,koncern nechci,ani jiné.
Tak bud vemu motor 2.0 s 108 kw , nebo 2.3 s 122 kw ( rozvody řešené řetězem oba motory ),olej je předepsaný 5w30,jsem někde četl,že na rysce se musí hlídta aby nebyl nad rysku X.
Od 18let jsem na Hondy a když jsem začal uvažovat o novějším autě, tak jsem byl rozhodnutý, že si koupím mazdu 6, moc se mi líbí. Bohužel brada mi spadla, po přečtení fora o mazdě 6, jako auto dobrý, ale ta koroze me zkrátka natolik odradila, že jsem si nakonec koupil Ford Mondeo IV, který má stejnou koncepci motoru jako u mazdy. Mám benzín, 107kw, rozvody jsou řetězem, olej 5w30. S autem jsem spokojený, ale motor honda je motor honda, bavilo mě to s ni víc. Čekal jsem, že dravost motorů od mazdy bude podobná s hondou. Hondu jsem si nekoupil estetických důvodů. Co jsem se dočetl, motory mazda 2.3 nejsou dobrý, tuším, že se zadirají v mondeu je též motor v nabídce, ale je jich minimum
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.