Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik vyjde výměna oleje?

Od: itonda® odpovědí: 9 změna:
Zdravím,
byl jsem dnes měnit olej v servise a celkem mě překvapila cena - Castrol EDGE Titanium Professional LongLife III 5W-30 = 2446 Kč bez DPH? Jaká je běžná cena v servisech?
Dá se někde zjistit, co při jakých nájezdech KM vyměnit a nebýt jen odkázány na autorizovaný servis? V létě mě prý čekají pojistky při 60t km.
Díky za reakce! ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

negasigyn
hodnocení

2x

V autorizovaném servise je to normální cena. Litr oleje 5w30 LL prodávají normálně 600-900Kč. Nákupní cena cca 130Kč.

Z něčeho se musí zaplatit ta paráda okolo, proto mají takovou marži na oleji. To je to samé, jako když jdeš na 300g hovězí steak do lepší restaurace. Také ho tam nedostaneš za 150Kč.

Tak jistě. Když jsi rozhodnut neudělat si stejk sám, stejně jako nevyměnit si olej, tak je logické, že si za službu zaplatíš.

hodnocení

0x

Co jsem našel, tak kolem tisícovky za pětilitrový kanystřík. S daní... Servis má samozřejmě nákupní cenu ještě nižší.

Smím se zeptat, o jaké pojistky se má jednat? Snad se dnes preventivně nemění i elektrické pojistky? :)

doplněno 30.10.17 19:17:

Ta cena je jen za samotný olej? Nebo i za výměnu včetně filtru? Nebyly měněny i další filtry?

hodnocení

0x

ještě doplním takovou maličkost - 3 litry oleje na motor 999 ccm, 4,5 litru na 2,0HDi... kolik litrů dávají do vašeho nemáme tušení... taky cenu filtru - resp. filtrů... při výměně se dělají filtry i vzduchový, palivový, kabinový... Jen kabinový filtr je pro můj vůz v relaci 120-750,-Kč v závislosti na výrobci-značce.

doplněno 30.10.17 19:58:

No však aspoň máte ponaučení do příště.. není podmínkou vyměňovat olej v autorizovaným servisu... běžně to dělají jen bohatí podnikatelé. A to ještě jen u svého miláčka...

hodnocení

Seat Toledo 2014 1.2 TSi 63kw a počet oleje je tam uvedeno 3,8 ks, za olejový filtr si vzali 258 Kč bez daně a práce 269 Kč bez daně.
Materialove se to da poridit za cca 1100 s dani. Prace 400 .. Takže v autorizaku asi joo .. Jinak cena premrstena. . Pokud tam nejsou všechny filtry..

bubu*
hodnocení

0x

Nikdy jsem neměl nový auto, tak nevim jak to chodí s autorizovanými servisy. Ale co vim, že si člověk může do servisu přinést olej vlastní a nechat si ho tam nalít. Taky vim, že někde mají barely s oleji a tam je cena o dost níž, než když pak člověku ukazují prázdný kanystřík od použitého oleje. Další věc je, že olej zvládne šikovný garážista z vedlejší ulice za míň než servis a koneckonců, pokud je prostor, neni nic těžkýho na tom zmáknout to sám.

K druhý části otázky, ano dá, na internetu se dá najít ledacos.

ano to lze, olej vlastní nalejí s podmínkou, že je originálně zavřený, aby bylo jasné jaký je obsah. Ovšem účtují si přirážku něco ve smyslu "kontrola vhodnosti" a to se pomalu člověk dostane zpět na cenu oleje servisu. Všem je jasné proč to dělají.

Na druhou stranu už lze najít servis, kde šli s cenou oleje značně dolů z původních zmiňovaných cca 600 na 200 a to už jde. Sám olej kupuju za cca 160kč/litr. Olej si nechávám měnit od garážníka.

Měnit pojistky je blbost... asi asociace, že to jiskří(?)... tedy svíčky? :-D

hodnocení

0x

"...V létě mě prý čekají pojistky..." *sok*

Nikdy jsem neslyšel, že by se měly preventivně měnit pojistky (pokud teda jde o ty v elektroinstalaci). Jaký by to mělo význam? Na pojistkách se nemá co opotřebovat, pojistka je buď dobrá (pak není důvod jí měnit), nebo přepálená (v tom případě je výměna samozřejmě nutná). Žádný jiný stav neexistuje.

Mám ve 22 let starém autě s nájezdem 360 000 km stále původní (mimo jedné, kterou jsem odpálil neopatrnou manipulací) a nikdy s tím problém nebyl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]