Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chlapi, poraďte... Teď když sem přijel z práce a zaparkoval na kopečku kvuli obsazenesti parkovišť kolem domu, zjistil jsem že mi nefunguje ručka. Musim hoooodně zatáhnout abych dosáhl alespoň minimálního brzd. účinku. Dá se ručka taky nějak seřídit? Aby byla funkční tak jak má... Děkuji
čus všem, jdu na technickou a potřeboval bych přitáhnout ruční brzdu na fábii.. nemáte někdo postup nebo plánek?
díky
V tomto a podobných závadách se obtížně radí. Závad může být velmi mnoho včetně seřízení a proto jednoznačně nelze poradí utáhněte , zkontrolujte nebo seřiďte toto. Tyto a podobné závady a jejich odstranění vyžadují aspoň minimální znalost principu činnosti závadného systému a potom s otevřenýma očima a dobrou pozorností postupně sledovat , třeba i při demontáži , zda jednotlivé součástky plní svoji úlohu.Postupovat lze od místa projevu závady a nebo opačně od místa ovládání a pod. Pokud se týká uvedené závady ruční brzdy většinou se závada odstraní správným seřízením vůlí.U starších vozidel mohou být závadné i jednotlivé funkční části , většinou váznutí lana v lanovodu. miro.
pozor také na to, že jsem viděl tak 2roky starýho Peugeota u nás na parkáči a díky zatahování ručky mládenec nevyjel. Všechna kola kromě levého předního zablokovaná . . . asi zamrzlá zatařená ruční brzda, co jinýho nevim. V těchhle mrazech žádnej problém.
Myslím, že ruční brzdu na přední kola jsem ještě neviděl. Jinak o zamrzlé ruční brzdě (lanko, přimrzlé čelisti) by mohla vyprávět spousta motoristů. Zkušení ruční brzdu v zimě raději nezatahují. Zpátečka, natočit kola, zaklínovatt kola, ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.