Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nestartuje auto?

Od: jarda45* odpovědí: 8 změna:

Ahojky lidičky,prosím nevi tady někdo co může být za závadu ,když mi nestartuje motor ale jen točí?

Proč nestartuje auto?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Třeba došly pohonné hmoty...jinak každá rada těžká, pokud máme zjistit poruchu, jedině z nějaké "koule"...ale ta nic neukazuje...takže znalého nebo servis...

isteron
hodnocení

0x

Keď sa štartér otáča s primeranými otáčkami, tak závada bude:

Nedostatok paliva,

závada v zapaľovaní,

v doprave paliva.

Pozor, ľahko a rýchlo sa vybije akumulátor. To je pre akumulátor najväčší odber, a ešte svetlá a vykurovanie.

U Francouzů je obecně nejjednodušší začít hledat závadu od "motýlka" To je senzor otáček kliky. Když nedá signál řídící jednotce, že se motor točí , tak ona nedá povel ke vstříknutí paliva. Vyčištění ti zabere pár minut a je to banalita která ti ušetří dost peněz za opravu. Pak můžeš vyndat svíčku a zjistit jestli je mokrá, to by signalizovalo závadu v elektrice, nebo suchá což znamená závadu v palivové soustavě. Podle toho pokračuješ dál ale přesnější diagnózu nemůžeš takhle na dálku dostat.
doplněno 27.10.17 17:45: To jsem rád že jsem starému profíkovi jako je Diesel rozšířil slovní zásobu :) Ne..vážně, když mi poprvé vypověděl službu citrouš AX tak mě staří praktici na fóru citroeny.cz řekli ať zkontroluju motýlka. A bylo to ono. Když pak po letech přišla manželka že dojela domů ale dál už auto ani neškytne a motor točí na prázdno , zadal jsem si na renault foru dotaz kde najdu motýlka a taky všichni věděli co hledám. Tak mě překvapuje že ten výraz v souvislosti tím čidlem je pro tebe novina.

Motýlek? To slyším poprvé,jinak odborně je to Hallovo čidlo!

Tazatel pokud jde skutečně o Peu nebo Ctr tak jednoduché ověření funkčnosti snímače otáček-zkuste roztlačit nebo roztáhnout-pokud je to ono tak na tento způsob chytne nadrc,za předpokladu že AKB je OK a statečně rumpluje motorem. Osobně ověřeno na motoru typ LFY (XU7JP4)

ještě maličkost-doplnit model auta a typ motoru (nebo kubatura,palivo a výkon)

tak řekl bych že kdyby nefungoval snimač tak bude mrtva ručička otačkoměru.. jinak nelze konstatovat nic jineho že je to rozbité a je třeba to přenechat odbornemu servisu..

Abych se přiznal tak u většiny aut jsem při točení starterem neviděl funkční otáčkoměr, byť mě napadal názor kelegy předemnou...

S tím drcem bacha, taky to může být na přeskočené rozvody... Třeba stačí drcnout více do Fabie HTP...

A taky by to třeba mohl být vadný imobilizer... U Forda starší varianty když nejde imo bliká kontrolka a starter netočí, ale u jiných automobilů klidně točí...

A proč na přeskočení rozvodů? nevidím v tom rozdíl jestli starter nebo roztažení-roztlačení.Jen nesmí být ten mezičlánek (mezi opěradlem a pedálem) debil a na roztahovaném autě třeba v šedesátí tam fláknout 1° ! Nakonec hejno výrobců to povolují ale s omezením-pokud pak nechatne na dráze do 50m pak se dál o to nepokoušet!

Ale jinak - IMO by to také mohl být!Zejména pokud má ještě klávesnici (u PSA asi tak do rv 98!)

hodnocení

0x

Pokud je to benzín a nejde snímač otáček, tak nejde ani benzín do válce, vstřikovač se neotvírá a ani nejde zapalování...

Z několika set aut jsem viděl vadný snímač otáček asi 7x a z toho 1xFiat, 3x Felda (Favorit) a 1xOpel a cca 2x koncern... Pokud je to commonrail, tak ten nejede když má vadný snímač vačky... Mnohá auta mají snímač otáček obyčejnou cívku, respektive dvojitou (Opel) a Hallův snímač bývá zpravidla na vačce... Ale modelů jsou tisíce a kombinací také...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto nestartuje
Otázky na téma nestartuje auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]