Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísání otáček při studeném startu

Od: michal34 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Mám problém se Škodou octavii 2 rv.2009 1,8 Tsi,při studeném startu má auto nestabilní otáčky mezi 500 až 1200 ,dokonce se mi stalo že při venkovní teplotě 4 st. to třikrát zhaslo.Tento problém trvá asi 10 s., pak se otáčky ustálí a motor jede bez problému.Těžko se to ukazuje mechanikovi,když při teplém motoru se to neprojeví.Na diagnostice se nic neukázalo.Máte někdo nějaké zkušenosti s tímto problémem?

předem děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Měl jsem podobný problém s Oplem. Nakonec se ukázalo, že je vadný snímač otáček.

hodnocení

0x
Nekeca teplotní cidlo? Klapka je vycistena?
Většinou se tipuje váha vzduchu ale někdy za tím může být i díra na svodech výfuku kdy to kolísání má na svědomí labmda zmatená přisávaným vzduchem. Jak se výfuk teplem roztáhne díra se zmenší a je po závadě.

hodnocení

0x
1,8tsi v retezu. Jeden z nejhorsich tsi retezu. Byt vam tak to rychle prodam , dokud to vubec jezdi.
Pokud ne , tak zkontrolovat cidla pres diagnostiku. Vymenit svicky a hlavne zkontrolovat vytahani retezu rozvodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]