Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny.
Bohužel. Potřeboval jsem už nutněji auto, vzhledem k tomu, že jsem nedávno dokončil školu, můj rozpočet byl kolem 30 tisíc. I přes různé ohlasy kolem, říkal jsem si, že tak velká firma nemůže dělat vyjebávky, asi jsem se musel prvně spálit sám, abych si to uvědomil. No zakoupil jsem ojeté auto u AAA Auto. Samozřejmě všechno super- paráda. Jenomže když jsem s autem dojel na technickou kontrolu (jen zda sedí všechny sériový), dozvěděl jsem se, že na autě mám pneumatiky, které nesouhlasí s technickým pr. a na STK prostě neprojdou, takže budu muset obměnit jak disky, tak celé pneu.
Tato skutečnost mi byla zatajena prodejcem. (A logicky ani kdybych vzal s sebou technika, nezjistil by to - techničáky posílají až za x dní po koupi) Ale na reklamačním o tom samozřejmě ani nechtějí slyšet. Proto se chci dotázat, zda mám šanci udělat nějaké kroky nebo se s tím prostě smířit, že jsem naletěl? Jde mi hlavně o princip, na autě se samozřejmě našlo dalších několik závad, ale s tím jsem do toho šel. Každopádně očividně s úmyslem zatajit takovouto skutečnost (Jak mohlo s jinými gumami projít auto před půl rokem STK? Zvláštní..)..
Děkuji moc za rady!
S "Áčkama" asi domluva nebude, jen se budeš zbytečně nervovat. Takže je několik možností.
1. Pokud bylo auto prodáno "v komisi", zkusit kontaktovat posledního majitele. Ale ani tam moc šancí nevidím.
2. Pokud jsou kola, která máš na autě, na stejném typu používaná (i když je zrovna ty v TP zapsaná nemáš), nechat je tam oficiálně dopsat. K tomu by mělo stačit vyjádření autorizovaného zástupce výrobce. Když se to povede, vyjde tě to nejlevněji.
3. Pořídit třeba někde na vrakovišti kola s disky a pneu v rozměrech, které máš v TP zapsané.
Vy jste jel dělat evidenční kontrolu na základě jejich plné moci? Tak zajeďte na AAA a sdělte, že přepis nebyl možný pro závažnou závadu a odstupujete od smlouvy!
Nabídnou vám sadu z druhého auta, které zují a kola vymění...
Nejjednodušší je v bazaru koupit kola uvedená v techničáku a ty původní prodat. Překupníkr se ti vysměje, řekne že jsi kola vyměnil a nazdar, můžeš se vesele soudit. Po pár stáních možná vyhraješ, tak to od tebe milostivě vezmou, samozřejmě ve stavu jako při koupi = když jsi kupoval bylo bezvadné až na ty gumy, př převzetí to bude totální šrot = doplatíš rozdíl... Holt našli hejla kterej koupil.. Pokud jsi koupil auto a chceš ho chvíli mít, tak aspoň zimní pneu je vhodné koupit nové (z levných ujdou např. Sava), takže na gumách až tak neproděláš Ráfky plech z druhé ruky... Kdo chce opici musí mít i na banány = výměna všech náplní, hodí se rozvody, pár drobných oprav atd. a nasypeš další dvacítku...
Půjčit jiný kola na TK a pak nasadit zpátky jiný nedoporučuju, může s tím být problém při kontrole nebo nehodě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.