Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneumatiky do kontejneru

Od: lklk odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

co hrozí za pokutu, když se hodí pneumatiky do kontejeneru, viděl jsem v tom kontejnéru pneu, pračka, myčka, lednička. Je to přestupek?

dík

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

Takové věci samozřejmě patří do sběrného dvora a ne do kontejneru pro směsný odpad. Pokud je ale kontejner určen pro více uživatelů, nevím jakým způsobem by prokázali pachatele. Asi by to nikdo neřešil, pokud by k tomu nedocházelo opakovaně. To je ale jenom moje domněnka.

hodnocení

1x

Jestli se vašim spoluobčanům podařilo do kontejneru naházet tolik nevhodných předmětů bez pokuty a bez ostudy, tak se vám to asi podaří také.

Jestli je u vás opravdu běžné se takto zbavovat starých objemých předmětů, tak nemá město správně propracovaný sběr komunálního odpadu. Možná je sběrný dvůr v provozu v nevhodnou dobu, možná za odběr některých jmenovaných předmětů vybírá přliš vysoký poplatek. Přesto vám doporučuji, zachovejte se jako slušný občan a pneumatiku odevzdejte ve sběrném dvoře.

U hřbitovů bývají kontejnery dva. Jeden (bio) na listí, zvadlé květy... Druhý (směsný) na střepy, vypálené svíčky... Dát tam pnenumatiku bych se styděla. Za svou lenost i nevychovanost.

U nás může dospělá osoba odevzdat ve sběrném dvoře za určité období určitý počet pneumatik bezplatně. Jestli jsou to 4 kusy za rok, si nejsem jistá.

sebod*
hodnocení

1x

Nevím, jestli to je přestupek, ale určitě to je PRASÁRNA !*cert* No, ale zase lepší, než abyste gumy vyhodil někde v lese.

Jsem moc ráda, že už moji malí vnuci vědí, že se čurbes venku nedělá. A musela jsem se usmát, když malej řekl paní, která před obchodem vyhodila papír na zem, že je prase. Řekl to s krásnou pětiletou odvahou. :-D

To z nich vyrostou pěkní ekoteroristi *cert*

To z nich vyrostou pěkní ekologové, kteří si budou vážit lépe přírody, nežli my.

sebod*

;Alois, jestli každý, kdo si z lesa odnese svůj čurbes, nestele si pod sebe odpad jak ve městě, tak v přírodě je ekoterorista, tak ať z nich klidně vyrostou. Jestli se Tobě zdá normální kydat odpadky všude kolem sebe, tak Tě lituji. A možná už ekoteroristi jsme. Víš, co je moje oblíbená zábava? Kdyř najdeme u lesa vyházený pytle s odpadem, tak si dám tu práci zjistit, kdo to tam hodil (víš, v těch pytlích najdeš stop plno *smich*). Potom čurbes naložím a dotyčnýmu naházím buď na zahradu, nebo přede dveře. A když se kouká, co se děje, tak mu řeknu, že to asi náhodou ztratil a že nálezné nežádám. A víš, že jsem ještě od nikoho přes držku nedostala? :-D A můžu Ti říct, že to ty "moje mláďata" náramně baví. Jak zjišťovat, čí to je, tak potom následné odvezení majiteli a komunikace s ními !

kepler*

Tak to je boží!

"Paní, ty si ale plase!" *hej*Tak nějak? *smich*

sebod*

Keplere, skoro přesné. Jen oba kluci to R mají takové pěkně znějící, vibrující :-D. Navíc ten, co to komentoval, je jako Pepin z Postřižin. Tak strašně hlasitý a všechno komentující (nahlas) ještě další půlhodinu. Takže všichni kolem koukali, co se děje. A musím říci : " Ano, byla jsem na něho pyšná" *smich*

hodnocení

0x

Záleží na tom, jak to má město upravené vyhláškou o odpadech.

hodnocení

0x

Jaký kontejner máte na mysli? Co přistavuje obec? Ten pak předává k třídění, takže to není přestupek, pokuď to obec nezakáže ve své vyhlášce.

doplněno 25.10.17 09:35:

Podobné kontejnery mají nápis, že není určen pro domovní odpad, pouze věcí ze hřibotava. To víte lidi, někteří jsou nevychovaný a líní.

Tak pneušky nepatří.

lklk
hodnocení

kontejner přistavuje obec je u hřbitova je to taková plošina

A ten kontejner je určený na co? U nás třeba přistavují kontejner na biologický odpad (listí, větve...), tam asi myčka nepatří. Naopak pokud je to kontejner na objemný domovní odpad, tak tam zas nepatří to listí.

hodnocení

0x
Jen tak mimo -staré vysloužilé pneu se nedávají dle nového ani do kontejneru na velkoobjemový odpad a ani se nevybírají ve sběrných dvorech! Tyto mají bezplatně odebírat určení prodejci-pneuservisy.U nás v JH jsou k tomu určeny 4 odběratelé.Kdysi jeden kolegy myslel že se na něj nepřijde a vyhodil odpad jen do popelnice u paneláku ale otevřel si hubu na bydlící v tom domě,Ona si poznačila RZ auta a on pok dostal pokutu-2000kč ,cca 15let z5!

Náš sběrný dvůr pneumatiky bere. Ono je v podstatě jedno, jestli skončí v recyklační firmě prostřednictvím sběráku, pneuservisu nebo kohokoliv jiného.

hodnocení

0x

Tak chápu, že je blbý za ojetý gumy ještě platit, ale třeba tady je návod jak se jich zbavit zadáčo

finance.idnes.cz/...

v podstatě je tady seznam odběrných míst

eltma.cz/...

jarda45*
hodnocení

0x

Ahoj nevím co hrozí za pokutu ,ale já je tam dám ,také . Nebudu dávat ve SD za to 200 kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]