Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co hrozí za pokutu, když se hodí pneumatiky do kontejeneru, viděl jsem v tom kontejnéru pneu, pračka, myčka, lednička. Je to přestupek?
dík
1x
Jestli se vašim spoluobčanům podařilo do kontejneru naházet tolik nevhodných předmětů bez pokuty a bez ostudy, tak se vám to asi podaří také.
Jestli je u vás opravdu běžné se takto zbavovat starých objemých předmětů, tak nemá město správně propracovaný sběr komunálního odpadu. Možná je sběrný dvůr v provozu v nevhodnou dobu, možná za odběr některých jmenovaných předmětů vybírá přliš vysoký poplatek. Přesto vám doporučuji, zachovejte se jako slušný občan a pneumatiku odevzdejte ve sběrném dvoře.
U hřbitovů bývají kontejnery dva. Jeden (bio) na listí, zvadlé květy... Druhý (směsný) na střepy, vypálené svíčky... Dát tam pnenumatiku bych se styděla. Za svou lenost i nevychovanost.
U nás může dospělá osoba odevzdat ve sběrném dvoře za určité období určitý počet pneumatik bezplatně. Jestli jsou to 4 kusy za rok, si nejsem jistá.
1x
Nevím, jestli to je přestupek, ale určitě to je PRASÁRNA !
No, ale zase lepší, než abyste gumy vyhodil někde v lese.
Jsem moc ráda, že už moji malí vnuci vědí, že se čurbes venku nedělá. A musela jsem se usmát, když malej řekl paní, která před obchodem vyhodila papír na zem, že je prase. Řekl to s krásnou pětiletou odvahou. ![]()
;Alois, jestli každý, kdo si z lesa odnese svůj čurbes, nestele si pod sebe odpad jak ve městě, tak v přírodě je ekoterorista, tak ať z nich klidně vyrostou. Jestli se Tobě zdá normální kydat odpadky všude kolem sebe, tak Tě lituji. A možná už ekoteroristi jsme. Víš, co je moje oblíbená zábava? Kdyř najdeme u lesa vyházený pytle s odpadem, tak si dám tu práci zjistit, kdo to tam hodil (víš, v těch pytlích najdeš stop plno
). Potom čurbes naložím a dotyčnýmu naházím buď na zahradu, nebo přede dveře. A když se kouká, co se děje, tak mu řeknu, že to asi náhodou ztratil a že nálezné nežádám. A víš, že jsem ještě od nikoho přes držku nedostala?
A můžu Ti říct, že to ty "moje mláďata" náramně baví. Jak zjišťovat, čí to je, tak potom následné odvezení majiteli a komunikace s ními !
Keplere, skoro přesné. Jen oba kluci to R mají takové pěkně znějící, vibrující
. Navíc ten, co to komentoval, je jako Pepin z Postřižin. Tak strašně hlasitý a všechno komentující (nahlas) ještě další půlhodinu. Takže všichni kolem koukali, co se děje. A musím říci : " Ano, byla jsem na něho pyšná" ![]()
0x
Jaký kontejner máte na mysli? Co přistavuje obec? Ten pak předává k třídění, takže to není přestupek, pokuď to obec nezakáže ve své vyhlášce.
doplněno 25.10.17 09:35:
Podobné kontejnery mají nápis, že není určen pro domovní odpad, pouze věcí ze hřibotava. To víte lidi, někteří jsou nevychovaný a líní.
Tak pneušky nepatří.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.