Nejste přihlášen/a.
zdravím chtěl bych se zeptat jestli je možbé přestavit auto z předokolky na 4x4 tak aby auto mohlo na cestu.
mám doma hondu civic shuttle 1.6 4wd a chtěl bych z ní dát motor s převodovkou a nápravama do hondy civic 4g nebo 5g.
důvod je následující (hlavně pro rejpaly) v zimě se ke mě domů dá dostat jedině s 4x4 s předokolkou to nemá ani cenu zkoušet. dílnu na to vybavenou mám a chuť taky.
prosil bych normální odpovědi děkuji. vím že mi sem budete psát že je lepší si raději koupit druhé auto s 4x4 ale ze zkušenosti vím že ta moje honda má zlatý motor na kterém za 30 let jejího ježdění byly měněny jen provozní kapaliny a rozdělovač.
já bydlím na kopci kam vede normální asfaltka jenže tu silnici obec neudržuje a jaště ktomu je na něm jedna část kde je hodně strmý a je na něm vrstva náledí každoročně. další důvod proč chci z právě tohoto auta 4x4 tak je odpich ten je opravdu neskutečný právě u mé hondy a teď kdyby to bylo ještě na její lehčí verzi.
abych to definitivně upřesnil, původní schválení lze změnit jen novým schválením technické způsobilosti, jednotlivé přestavby schvaluje kterýkoliv úřad registrujícíc vozidla, problém je předevšínm v tom, že PŘESTAVBA je přesně definována zákonem, stačí se podívat do ustanovení § 73 zákona č. 56/2001 Sb.
Ta definice se bohužel vztahuje jen na taxativně vyjmenované úpravy, na změnay ktzeré chceš se definice nedá vztáhnout...z toho logicky plyne, že nelze vydat rozhodnutí o scvhálení přestavěného vozidla, protože rozhodnutí je vždy vydáváno s odkazem na konrétní ustanovení zákona, které musí být v rozhodnutí uvedneo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.