Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalomený závitník ve šroubu

Od: mara21® odpovědí: 8 změna:

Ahoj,mám problém.Měníl jsem brzdy a chtěl jsem povolit šroubek,co je na brzdovým kotouči je to šroub m6.Mešel vubec povolit,tak jsem vzal vrtačku provrtál díru,že to protáhnu závitníkem,ale ztalo se mě že v tom šroubu jsem ten závitník zalomíl.Ted´ nevím,jak to mám vytáhnout.Zkoušel jsem ho odvrtat a nejde to,po chvílce se zlomí vrták.Prosím,jak to mám vytáhnout.Dík moc :(

doplněno 25.10.17 00:02:

Ok,zkusím ho vyklepnout,snad půjde.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neostáva vám nič iné ako ho vytočiť buď v celku alebo rozbiť na kúsky pomocou ostrej tvrdej guľatiny.

doplněno 23.10.17 23:45:

Najmenej prácne bude navrtať dieru na iné miesto a vyrezať závit.

hodnocení

Zde je fotka.

Zalomený závitník ve šroubu

michalverner
hodnocení

0x

Já bych to pocákal brzdovkou,vzal nějaký malý důlčík a snažil se ho poklepáváním vytočit.(proti směru hod. ručiček)

doplněno 23.10.17 23:57:

Jo jestli trčí z druhé strany...nejde kleštěma vytočit zpět?

hodnocení

0x

A je vyděláno. Tvrdé z měkkého jde vytáhnout jen blbě. Závitník lze odstranit vyjiskřením.

Teď jen sehnat někoho, kdo má vyjiskřovačku a modlit se, aby nebyly levnější nový kotouče. Mně to posledně stálo půl dne času, šéfa flašku a benzín za 50 km, ale dílo se zadařilo. Dneska bych byl nahranej...

hodnocení

0x

A já bych se na něj vyprdl.Jestli trčí s druhé strany tak majzlem urazit.Ten šroub tam jenom "přidržuje" kotouč aby se lépe (trefilo) nasazovalo kolo.To je nějaký koncern VW že? Mám to na oktávce také tak:)

hodnocení

Jo je to koncem VW.Ještě to zkusím kyselinou dusičnou.Třeba to půjde.

Normálně ho vymlat dulcikem. V praci se nam to stává bezne. Ja když povoluju ten šroubek, tak ho nejprve poradne poklepu pres bit a zatím vzdy sel.

hodnocení

0x
moc si stim lámeš hlavu vem kotouč chyt ho šroubama a vrtni díru jinde neni to problém a abys to příště nezalomil tak závit řež v klidu po kouskách a hlavně mazat mazat mazat mě se osvědčil keramický sprej

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zalomený šroub

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]