Nejste přihlášen/a.
Prosím jaké 7mi místné auto, asi v benzínu. Denně 30km do práce a jednou za rok dovolená v cizině. Tudíž nejspíš benzín a cenově dostupné (snadno sehnatelné náhradní díly apod.).
Děkuji za typ
Přesně 24km tam a zpět. Takže 24km denně, celkem.
30 tam a 30 zpět nebo 30 km do práce celkem?
hmm, tak jinak - 30 km není na denní dojíždění ani moc ani málo - tj. i nafta se může vyplatit.
Nejlevnější 7mi místné auto bych viděl Peugeot 307 2,0HDi 79kW. Přičemž dvě místa jsou pro děti, na dovolenou rakev na střechu.
Kdo nemá rád Francouze, koupí si Tourana 2,0TDi - starší, horší výbavy a dražší než peugeot.
C8 je taky slušný kus, se kterým můžete jezdit denně 5 dospělých a nadovolenou si vzít 2 děti ...
Jestli chcete těch 7 míst na denní jízdy do práce, pak jedině transporter a podobné...
Tak jestli tam i zpět 24 km, pak bych souhlasil se zafirou 1,8 16V 85kW
přesně tohle jsem řešil v loni a vybral jsem Opel Zafira 1,8 v benzínu a hnedka jsem to nechal předělat na plyn a zatím spokojenost, ale po rozložení 7 sedadel nedáte do kufru ani bednu od piva, vybíral jsem mizi zafirou, ww touran a mazdou 5, nakonec jsem se rozhodl pro zafiru, někde tu loňskou diskuziby jste tu našli co mi radili
mám 1,8 ale 103 kw, ale má to jednu chybu, jenom 5 kvalt ta 6tka tam na dálnici trošku chybí
to 6 a 7 sedadlo mám do 1 minuty složené nebo rozložené takže vleký kufr nebo 7 míst velice rychle
Máme Renaulta Espace(měli jsme r.2004 a těd r.2011),ze všech rodinných vozů se nám líbil nejvíce,hodně pohodlné auto,doslova v něm odpočívámepočet sedaček si dáváme dle okolností.Běžně vozíme jen 4sedačky,ale když je potřeba nahodíme všech 7,prostě dle potřeby,jezdíme také podobně cca 15km tam 15km zpět do práce a občas delší trasa.Je ovšem v naftě,2l...spotřeba toho staršího byla cca 6l/100km a toho novějšího je spotřeba 8l/100km. Po špatných zkušenostech dáváme pouze do Renaul servisu,cena není moc odlišná od běžných servisů a auto je v pohodě,bez problémů.
Nevím co je cenově dospupné pro vás,espace r.2011 máme za 180tis.,to první bylo r.2004 za 80tis.a kdybychom jej dávali na servis do značkového,tak by byl taky v pohodě doteď.
Jaká je prosím spotřeba u Zafiry? Našla jsem že 8 nebo i přes, je to možné? To se mi zdá docela dost...
Nějaké auto s menší spotřebou 7mi místné?
Jenže ono to někdy není až tak jednoduché. Naftový motor se spotřebou 5,4 litru a malým nájezdem chce stejně výměny oleje, filtrů, více se těžkému nafťáku opotřebují brzdy, díly můžou být dražší... Celkově pak spotřeba za palivo udělá 10tis ročně a servis auta 25000,-, takže je dost možná lepší v ročních nákladech zakoupit benzín se spotřebou 15tis a servisem 10tis.
Ale to je jen čistě matika...
U nákupu si vždy pozvěte nějakého mechanika, který se vyzná... a nebo si zaplatíte firmu, která se chlubí svým peřím. Třeba mne zaujaly podmínky firmy Autotým.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.