Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Míchání chladících kapalin

Od: aloisb® odpovědí: 4 změna:

Ve starším FORDU Mondeo (MK I) jsem měl modrou chladící kapalinu, která mi zbyla. Nyní mám novější typ Mondea (MK III), kde je červená chladící kapalina. Nyní jsem vyměňoval termostat a trochu té červené chladící kapaliny ubylo. Mohu dolít do systému modrou chladící směs?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

Různé barvy chladících kapalin by se neměly míchat.

papene*

Zde si můžete zadat dotaz: auto.cz/...

vladajanis*
hodnocení

0x

Jak je napsáno v předchozím příspěvku, chladící kapaliny by se opravdu neměly míchat, ale z vlastní zkušenosti u starších aut se nikdy nic nestalo,když se různé (např. originální původní a Fridex) smíchaly.Němělo by to mít žádný vliv na chladící soustavu,protože nemrznoucí směsi jsou většinou vyráběny na stejém chemickotechnolog.procesu.

celp*

Nemíchat ikdyž růžovka je podstatně dražší.Co se týká fridexu mám dojem,že poškozoval hliníkové hlavy. poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]