Nejste přihlášen/a.
Ve starším FORDU Mondeo (MK I) jsem měl modrou chladící kapalinu, která mi zbyla. Nyní mám novější typ Mondea (MK III), kde je červená chladící kapalina. Nyní jsem vyměňoval termostat a trochu té červené chladící kapaliny ubylo. Mohu dolít do systému modrou chladící směs?
Jak je napsáno v předchozím příspěvku, chladící kapaliny by se opravdu neměly míchat, ale z vlastní zkušenosti u starších aut se nikdy nic nestalo,když se různé (např. originální původní a Fridex) smíchaly.Němělo by to mít žádný vliv na chladící soustavu,protože nemrznoucí směsi jsou většinou vyráběny na stejém chemickotechnolog.procesu.
Nemíchat ikdyž růžovka je podstatně dražší.Co se týká fridexu mám dojem,že poškozoval hliníkové hlavy. poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.