Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiná brzdová kapalina

Od: westiik* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Jsem zde s další otázkou a potřebuji někoho, kdo ze skušenosti zná brzdové kapaliny. Omylem jsem si naplnil systém u Fiat Croma kapalinou Dot 3 místo Dot 4. Potřeboval bych vědět, jestli tale záměna může způsobit měkký pedál, celkově zhoršit reakci brzd. Pokud ano, tak pouze vyměním komplet kapalinu v celém systému, pokud ne tak mám v hajá asi Hlav. brz. válec

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda2*
hodnocení

0x

IMHO je v nich rozdil maly, az zanedbatelny v beznych podminkach - zrejme hlavne v teplote varu. Zkusil bych jeste odvzdusnit.

westiik*
hodnocení

Pravěže odvzdušnění jsem provedl. Jednou, poté jsem s tím trochu najezdil, aby se vytěsnily zbývající bublinky a poté po druhé...všechny kola, ve správném pořadí...před sundáním, vyčištěním a opětovném nasazení všech třmenů byla reakce ostřejší, tak jsem myslel, jestli to není tím, že Dot3 se rozlila do systému...jinak nikde mi kapalina nekape, to jsem hlídal

jarda2*
hodnocení

0x

Tak po montazi muze chvili trvat, nez si to sedne - at uz nove desky na stare kotouce, stare desky na stare kotouce (jsou na puvodnim miste?)... Jen nove desky a kotouce by meli chodit hned.

vladajanis*
hodnocení

0x

Tato záměna ti nemůže způsobit měkký pedál,buď je v soustavě vzduch nebo propouští manžety v hl.brzdovém válci.Záměna by se projevila při extrémním zatížení brzd v bodu varu.

westiik*
hodnocení

Děkuji za rady...tak asi HVB, výhledově na něj mrknu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]