Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kleště na startovací kabely?

Od: baltik® odpovědí: 12 změna:

Ahoj, prosím o doporučení kleští, krokodýlů pro startovací kabely. Jen né prosím svařovací, kabely budou v autě a ty svařovací jsou moc velké. Musím přece existovat něco měnšího, ale nedaří se mi to na netu dohledat.

Snad jen tyto :

vapol.cz/...

alza.cz/...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vzal bych ty prvni, kvuli izolaci.

hodnocení

0x
co sem si dělal start kable dával sem tyto svorky
autodoplnkyfro.cz/...
hodnocení

Tyhle na první(!) pohled nevypadají moc důvěřivě. 1.9 TDI to nastartuje?

pokud maš dobrej kabel ne ten papír z obi a baumaxu tak neni problém mam léta na několika start kabelech v rodiných vozech a bez problému jak nafta tak benzin
v práci stim občas startuju i firemní dodávky
a abych neopoměl kabel sem si k těm kleštím po secvaknutí pro jistotu ještě proletoval
hodnocení

Hm...mě se to vůbec nezdá, připadají mi jako nějaké bláta od vietnamce. Cena tomu i odpovídá. Ještě popřemýšlím.

doplněno 21.10.17 17:23:

topbaterie.cz/...

Tady jsem ještě našel pěkný výběr

radajz*

Tyhle doporučuju, vzhledem k větší ploše kontaktů, ale doporučil bych pohledat nějaký izolovaný. Je to pak o mnoho komfortnější. Jen zase nesmí být moc hamatný, pač se nechtěj na ty kontakty, kde je málo místa, vlízt.

K těm, co dával tazatel, první jsou naprd vzhledem k té zubatici na kontaktech a u druhých není vidět, jaký ty kontakty mají.

jenda2*

Jenže kleště v odkazu jsou určeny pro nabíječku ! Při startování teče proud přes 100 A a tyto plechové kleště nemají patřičnou styčnou plochy pro přenesení takového proudu. To už jsou lepší zemnící kleště pro svářečku.

cznaradi.cz/...

hodnocení

0x

Já bych volil ty v prvním odkazu. Vypadají řemeslně, ale nevím zda je to jen nástřik či to plní i funkci izolace. Myslím baarva/obal? Ostatní kleště až na ty svářecí jsou slabota. Nouzově to stačí, ale je to bída. Kdo s nima přišel do styku tak ví co to znamená... Ověřeno v praxi...

hodnocení

0x

já jsem použil kleště z těch obyčejnych kabelu, ze kterych se jenom kouřilo a nebyl problem s tim nastartovat cokoliv.. to jak máš ty kleště v prvním odkazu 1200A je uplně zbytečné.. baterka dá max cca 800 a k tomu snad ani nikdy nedojde.. takže jestli to chceš nějak moc hrotit tak si kup ty 500A.

hodnocení

0x

Já bych ty proudy uváděný u kleští neřešil, mnohdy je to nesmysl. V práci máme takový značkový startovací vozík (cca 26.000) kde se propojují dvě relativně malé baterie a ty mají kabely cca 16mm2 a obyčejné kleště a je na něm napsáno cca až 3000A..

hodnocení

Svařovací kleště nechci, jedny kabely(25mm2) se svařovacíma doma mám, ale tyto kabely chci vozit v autě a ty svařovací jsou prostě obrovské. Chci je použít jako nouzovku, ale spolehlivou.

Průřez vodiče mám 13mm2, takže chci ktomu odpovídající kleště. Cokoliv lepšího o třídu než jsou ty poměděné bláta v hypermarketech, které mi dokonce začly rezivět.

Když u nich píšou 1200A, tak spoléhám, že alespoň těch 400-500 A skutečných zvládnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]