Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobíječ akumulátorů přes zapalovač

Od: 123mirek® odpovědí: 4 změna:

Uvažuji o koupi dobíječe akumulátorů,který se zapojuje přes zásuvku zapalovače.Jde mi o to,že moc přes zimu s autem nejezdím a něco málo se mi vybíjí baterie a já potom někdy i nenastartuji.Ten dobíječ mi bude neustále přes zapalovač dávat malý proud a tím se mi vyrovná ztráta při samovybití.Otázka zní:Půjde proud přes zapalovač do baterie i při vypnutém klíčku v zapalování? Asi se někomu bude zdát tato otázka hloupá,ale při vypnutém zapalování,žádný proud do zapalovače jinak nejde.Děkuji za odpověď.

doplněno 25.11.09 17:08:

Děkuji za odpovědi. To mi stačí.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

I když není v otázce specifikovaný typ auta, dá se z otázky usoudit, že když při vypnutém klíčku zapalování není napětí v zásuvce zapalovače, nebude možné ani opačným směrem nabíjet respektive udržovat baterii bez zapnutého klíčku.

Pokud vámi opisovaný dobíječ se dá připojit jen přes zásuvku, dokupte si zásuvku a připojte ji přes pojistku přímo k baterii. Obejdete klíček a budete dobíjet.

Další varianta je na dobíječi odříznout tu zástrčku a vodiče připojit nejlépe zase přes pojistku k akumulátoru. A pozor na polaritu,plus pól na plus a mínus pól na mínus! V tomto případě je dobíječka upevněna v motorovém prostoru napevno.

Tento způsob ohřívání akumulátoru v zimě používáme už roky, akumulátorem necháváme téct proud 100 x menší, než je jeho kapacita. Teda např. 40 Ah aku (normálně nabíjíme 1/10 = 4 A) přes zimu "ohříváme"proudem 0,4 A.

doplněno 25.11.09 05:48:

tento výrobek nabízí 3 druhy připojení...

sapro.cz/...

juvla*
hodnocení

0x

Z položené otázky je vidět, že elektrice nerozumíte (nic ve zlém). Nedejte na rady, že máte něco někde uříznout. Zajděte za nějakým sousedem, který o tom něco ví ať Vám to udělá. Není to tak pracné.

jabraka*
hodnocení

0x

Skutečně jsem viděl v Lídlu kabely s konektorem na dobíjení přes zapalovač .Pokud jsem viděl kuřáky,zapalovali si v autě tímto zapalovačem i při vypnutém motoru,tedy by to mohlo fungovat.Ono je to u různých typů auta možná různé,chce to jen vyzkoušet.

JABRAKA

papene*
Dobíječ akumulátorů DBA 03, 12V 25-100Ah, 6V 55-125Ah do zapalovače

Poslat tip na produkt e-mailem

Cena: 362 Kč s DPH
ksVyprodáno

Dobíjení bez demontáže akumulátoru. Automatický provoz, jednoduchá obsluha. Výrazně prodlužuje životnost akumulátoru, minimální spotřeba elektrické energie. Záruka 30 měsíců.

Dobíječe eliminují samovybíjení olověných akumulátorů, které činí 1 -2 % jmenovité kapacity denně. Toto samovybíjení se zvětšuje se stářím baterie a rovněž narůstá při nízkých teplotách. Při odstaveném vozidle tedy dochází ke ztrátě kapacity, snížení životnosti akumulátoru a po delší době k problémům se startem.

Pravidelným používáním dobíječe ( nejen v zimě ) se významně prodlužuje doba životnosti akumulátoru. Dobíjení je realizováno malým proudem, takže není potřeba akumulátor vyndávat z vozu, elektrolyt se zbytečně nevaří a nevypařuje se do okolí. Dobíječ je tedy možno nechat dlouhodobě připojen k akumulátoru.
Napájení - 230V/50Hz
Příkon - max.3,5W
Výstup - 6V/85mA, 12V/55mA

Upozornění: Zapalovač musí být funkční i když je vyjmutý klíč ze zapalovací skříňky.

« Zpět
Fotogalerie - Dobíječ akumulátorů DBA 03, 12V 25-100Ah, 6V 55-125Ah do zapalovače

Alternativní produkty

Dobíječ akumulátorů DBA 03, 12V 25-100Ah, 6V 55-125Ah krokosvorky

Cena: 362 Kč s DPHks
Dobíjení bez demontáže akumulátoru. Automatický provoz, jednoduchá obsluha. Výrazně prodlužuje životnost akumulátoru, minimální spotřeba ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]