Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám ve velkém TP napsány určité velikosti pneu. Pokud mám jiné zimní pneu na autě, můžu na nich jezdit?
V TP jsou R14 ale jiného rozměru než mám.
Děkuji
zapsat můžete na základě certifikátů nebo původního zahraničního TP
Co se stane? Když vás zastaví PČR, odstaví vůz jako nezpůsobilý provozu a jdete po svých domů - resp. odtahovkou a na STK na novou technickou.
@satam - PČR má kupodivu možnost najít v databázi vozidel správná data - to co je ve velkém TP. A když si nějaký frajírek vypyskuje, nasere je - podívají se i na tyto rozměry a zjistí... mají právo odstavit vůz jako nezpůsobilý provozu!
Ano, 99,9% to vůbec neřeší ... pak se najde aktivní blb nebo rozkaz "dnes musíte najít 30 špatných" a tazatel bude kde? ... Nestojí to za ty problémy !
mimochodem - jednou mne stavěla PČR s houkačkou jen proto, že jsem při rozjezdu z křižovatky blbě pustil spojku a přední gumy zakvičely. A místo toho, abych chytil zelenou vlnu, čekal jsem 15 minut, než mne prolustrovali...
Máme tu už rok 2017.
Dnes již i např. rakouská policejní hlídka zjistí on-line českého majitele-provozovatele dle SPZ.
Tak to je přísné.
To bych měl zapsat do TP, ale ani původoní TP ani certifikát nemám.
Je možné to zapsat jen nahlášením rozměrů? Nebo na to jsou nějaké tabulky? Jak to zjistit?
Díky
Abych odpověděl na tuto část: Certifikát lze pořídit u některých prodejců disků, kol a pneu ... pokud je daný rozměr na daný vůz schválen.
Jen nahlásit - to nejde - rozměry musí být schváleny pro daný vůz, protože každé auto jinak váží a má omezení karoserie atd. atd. - Uveďte nám přesný typ vozu - značka, motorizace, rok - najdeme možnosti.
Jsou např. prodejci pneu, kteří nabízí výběr pneu podle typu vozu - zrovna mají ony standardní schválené kusy pro každý vůz.
Občas se někdo ozve s informací, že na úřadu mají tabulky rozměrů a podle nich můžou do TP doplnit možné rozměry za poplatek. Jenže toto jsem ověřeno neměl a na našem úřadu (pokud tu možnost mají) rozhodně takto ochotní nejsou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.