Nejste přihlášen/a.
Nevím jaké máte konkrétně kolo na mysli, ale rekuperaci (tedy nabíjení baterie např při jízdě s kopce) běžná elektrokola nemají, nabíjí se to nabíječkou podobnou třeba adaptéru od NB.
Manželka má toto kolo
tedy klasika s motorem 250W. Manželka je kardiak, při jízdě na kole měla problémy, nyní i v kopcích (spíše hlavně v nich) ujede zbytku funící rodiny. Přičemž má 90kg, + vozí na nosiči bágly s pitím a pod i pro ostatní. Pomoc je to tedy velice zásadní, kolo má možnost nastavení výkonu motoru v šesti stupních, ten nejvyšší využívá jen do skutečně strmých kopců.
Kolo jsme kupovali tehdy v akci - stálo 20tkč, mě se zdál ten výkon 250 W jako slabota, ale nechali nás si to kolo projet před prodejnou a bylo rozhodnuto. Mohu jen doporučit. Pokud máte pochybnost, zkuste si to taky projet, ono přece jen to stojí nějakou tu korunu, tak ať nejste zklamán. Já věřím, že nebudete.
Měl jsem z půjčovny vypůjčené ekolo Agogs a byl jsem z něho celkem nadšený. Vyjel jsem s ním kopec, který jsem vlastníma silama nikdy nedal (dlouhý extrémní pruťák v lese po jehličí).
Co se týká asistence (mohu mluvit jen za to co jsem zkoušel), byly k dispozici myslím čtyři režimy síly asistence, nejslabší se spínal jen při hodně sílném zabrání nohama do pedálů, nejsilnější se spínal už při slabém zatlačení na pedály (a to je pak docela fofr). Nalítal jsem s ním něco přes 300 kiláků a byla to zajímavá zkušenost. Na stáří si nějaké pořídím, abych mohl jezdit pro housky
Chcete-li se do kopce nadřít , nedáte si žádnou podporu nebo jenom malou, ale proč se dřít, když na to už není věk a ani zdraví. Je to úžasná věc, rozšíří možnosti slabších, nemocných nebo starších cyklistů i žen vášnivých cyklistů, které by jinak prostě tomu svému nestačily. Asistence ( pomoc) je cítit po několika sekundách, tak při druhém šlápnutí od přidání asistence. Jedete táhlý kopec a cítíte, že už vám dochází síly, přidáte si asistenci a jede, šlape se vám lehčeji , nejedete krokem, ale jedete . Jsem moc ráda, že jsem si ho pořídila.
Mně by zajímala ekonomika provozu. Jaká je životnost baterie - 5 let? Kolik stojí nová - 10 000? Možná jsou moje představy pesimistické, ale pro jistotu jsem si pořídil motokolo se spalovacím motorem. Sviští jako babeta, aniž bych musel šlápnout do pedálů.
Životnost baterie - no je to klasický Li-Ion - podobně jako třeba na noťasu. Cena by měla být odvislá od jeho kapacity, životnost bude silně záviset na zacházení a počtu cyklů.
Spalovák má několik nevýod - jednak je hlučný, málokterý má homologaci na silnici - ale hlavně - elektropohon je o tom, že si POMÁHÁTE třeba v kopci a pod, tudíž je využíván jen třeba 25%, což u spalováku je jinak - ten je nastartován stále, většinou to je nějaká verze mtoru z křoviňáku, takže se musí sesednout, nastartovat - což taky nebývá bez potíží a pak teprve se jede.
Srovnání s Babettoui je trochu mimo - Babetta je moped, má větší výkon a k tomu i to ostatní - jiný rám, jiné kola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.