Nejste přihlášen/a.
ahoj mam dotaz muze vadna spojka zvednout spotrebu paliva?
Může. Ale jen v případě, že upřesníš, co to je "vadná spojka". Jak se vada projevuje?
@league: Pokud spojka neprokluzuje, nemá s ní zhoršený tah nic společného. Jinak popis zčásti odpovídá odcházející spojce, je třeba vyměnit celou spojku (lamelu, přítlačný talíř i ložisko). Každá jiná oprava se to dříve nebo později prodraží.
Jen dotaz na konec: Kolik má ta spojka najeto? Nebo pokud je původní, kolik má auto najeto?
@league: A to hučící vadné ložisko byste dal zpátky? To jste tedy "frajer"!
ok to jsem zapomel sorry projevy jsou ze auto uz nema takovej tah jako melo zda se mi ze uz i podkuzuje mirne kdyz vyslapnu tak to jakoby huci a kdyz seslapnu tak je ticho nekdo mi rikal ze to je na vymenu loziska lamely atd takze abych auto rozjel a nezdrzoval provoz musim na ten plyn trosku vic slapnou ceka me oprava ale jsem objednanej az za 14 dni natankuju za 200 a mam to na dva dni jelikoz je auto nemocne
jezdim s nim jen kdyz musim cca 5km ale zere to jak tank
Nějakou souvislost to má, ale jestli to žere "jako tank" - tj. násobně více, problém bude ještě jinde.
Podle popisu se štěstím výměna proběhne - ale dost možná se jednoho dne zaseknete a odtah to jistí...
Jste mimo - spojka se VŽDY DĚLÁ KOMPLETNÍ VÝMĚNOU SADY - tj. ložisko, přítlačák, lamela, případně další dle typu vozu.
NIKDY nedělejte jen lamelu samotnou!
¨to zaseknuti bych nerad porad lepsi dat 6000 max za vymenu lamely atd nez za kopmlet spojku treba placnu 9000
sám píšete, že vám asi odchází ložisko. Takže určitě to nebude jen výměna lamely (ani by taková výměna neměla moc smysl... brzo byste měnil zase, buď ložisko nebo přítlačný talíř.) Takže vyměnit komplet sadu, jako se to dělá normálně.
Je vidět,že uvažujete velmi ekonomicky ! Pokud uděláte za 6000 kč jen lamelu, pak třeba klidně za měsíc dáte dalších 6000kč za ložisko a do půl roku pak ještě přítlačný kotouč za dalších 6000kč. To se opravdu vyplatí
Co máte za exota že spojka vyjde na 9000kč?
V tom případě se omlouvám!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.