Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis motorky

Od: vrbodol* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.Chci přepsat pionýra s propadlou STK.Udělaj mi na technický samotnou evidenčku a přepíšou to?Seberou mi na úřadě malej techničák?Já bych to chtěl hlavně přepsat na sebe a pak to dát trochu do kupy aby to prošlo.Budu mít od pána plnou moc a mám jeho zelenou kartu a malej a velkej techničák a kupní smlouvu.Stačí to nebo musim mít už povinný ručení napsaný na sebe?To povinný ručení jsem přemejšlel že bych ho založil už ode dne koupě, protože on kdoví kdy to nahlásí a zruší,tak abych pak za pár let kvuli pár korunám neplatil nějaký penále.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano lze udělat na nepojízdný stroj bez stk ,akorát takové vozidlo nesmí jet po vl.ose ale va vozíku za autem,... nebo dotlačit!´Při zápisu změny je potřeba ZK (doklad o PR,je jedno na koho je psáno,ale vyžadují na kupujícího.ale nemá opodstatnění v zákoně,alůe pro vl.klid je lepší mít svoje)dále jsou potřeba doklady od stroje.malý ,velký TP-či dle nového ORV pokud je jawka ještě se starším,tak je jen "knížečka" TP,osobní doklady prodejce a kupce-lze nahradit ověřenou PM jednoho či obou na třetí osobu.S tím PR je to lepší i když nevím jak bude platnost nové legislativy ohledně CKP a nesjednaného PR!

při změně celkem logicky ZK -pojistka na nového majitele, pokud na vozidlo platil PR původní majitel,dostane poměrnou část zpět

hodnocení

0x

Samotnou evidenčku ti udělají, ale musíš jim ho tam přivézt. Přepis s ověřenou plnou mocí by pak neměl být problém, ale ne na technické, ale na Registru vozidel. Povinné ručení je vhodné sjednat hned po koupi. Klidně i před přepisem, alespoň se nemusíš starat, zda je sjednané a také nepotřebuješ od prodávajícího zelenou kartu. ORZ by ti měli vystavit nové na tvé jméno a dát ti ho, bez něj bys TK těžko dělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]