Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Homokinetický kloub

Od: jirkasivak1992* odpovědí: 7 změna:

Zdravím mám problém s PP homokinetickým kloubem na Renault Megane 1.4 55kw 1996.

Nevím jestli koupít samotny kineták nebo celou poloosu a jestli my mužeté poradit nebo návod Jak na to . Předem Děkují

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

kup jen kloub a vyměn nevidim důvod měnit celou poloosu

jen si ověř jakej kloub tam máš stalo se mi u laguny že bylo více možností a v druhovýrobě byl problém dohnat ten správnej kloub a originál byl tak drahej že sme tenkrát levněji dohnali repasovanou poloosu komplet

doplněno 10.10.17 17:28:

koukám do elitu a kloub by měl bejt u kola na obou stranách normálně sundavací a vyměnitelnej

koukám na značku SKF a i na mou slevu neni nejlevnější skoro 1600 v elitu

hodnocení

0x

Ano - objednáte se do servisu, kde standardně servisujete svůj vůz. Pokud takový servis nemáte, najdete podle vyhledávačů nebo dle doporučení od svých známých či sousedů.

Servis demontuje vůz, zjistí kompletní problém, vymění potřebné díly a ještě máte k tomu všemu záruku na správně provedenou práci.

Nebo si budete hrát sám, demontované auto venku či v garáži nakonec necháte odtáhnout na vrakoviště, protože do servisu si takto rozdělaný vůz nechá přivést jen šílenec.

doplněno 10.10.17 16:39:

"jestli my mužeté poradit nebo návod Jak na to" - a "mám šikovné ruce" ... Chápete, že budete potřebovat nářadí? Že se vám může vysypat půl auta? ...

Už jste si někdy vyměnil sám olej? Nebo vyměnil brzdové destičky? - Tak proti této operaci to je jako koupit si lízátko... Navíc si myslím, že sám toto nezvládne ani mechanik - při podobných výměnách byli vždy dva.

Ale i kdybyste to zvládl - vaše domněnka může být chybná - pravý nebo levý... jen část nebo vč. poloosy.. nebo vlastně něco jiného...

Já Vás jen varuji, že může nastat chvíle, kdy vůz bude demontovaný v garáži a NIKDO vám tam nepojede to skládat, aby si to odtáhl do své dílny.

Demontáže nebývají takový problém - co nejde hrubou silou, urvete silou ještě větší... Problém je poskládat to do stavu, kdy neohrozíte životy ostatních lidí na silnici.

Omlouvám se, že jsem neporadil, jak opravit - ale modlím se, abyste pak nepotkal moji ženu s dětmi někde v protisměru, protože jste to podle videonávodu blbě opravil...

doplněno 10.10.17 20:16:

Tak už poslední info z mé strany. Když koupíte v nějakém obchodě a po demontáži zjistíte, že tam nepasuje - máte jiný typ - už ho nikam nevrátíte... Nepotkal jsem firmu na ND, která by ochotně vrátila peníze za ušmudlaný díl. Možná proto je moje rada nechat to na odborníkovi v servisu - příjezd a případná vratka je během dne a zdarma.

Jistě ale máte dost peněz na poštovné, času na vyřizování vratek, nervů na hádání se s prodejcem, že ten díl je jiný než na obrázku.. a prokazování, že v krabičce byl opravdu tento a nevracíte jiný díl, který jste měl pět let v garáži...

No kdo chce kam...

Nebuď histericky. Zbytecne to ta zasiras nesmyslama na výměně není nic složitého. Už se mi nekolikkrat stalo ze jsem objednal spatny dil a nebyl problem. Lepsi je nejprv ten kloub demontovat a pak koupit.

Já dostal dvakrát od autokelly v krabici něco jiného... pak reklamace byla zbytečná - tvrdili, že v té krabici bylo vše ok a že jsem jim chtěl dát něco, co jsem koupil jinde.

No a že si někdo hraje s nápravou a hledá návod na internetu - jak vlastně demontovat - to je pak smrťáků ... bohužel se nezabijou sami, ale většinou zabijí někoho jiného.

jirkasivak1992*
hodnocení

mám svojí garaž a dost šikovne ruce jen jsem četl nekde na netu že bud prava nebo leva je jeden celek

jirkasivak1992*
hodnocení

0x

mám ted vše rozdelané ale za boha nejde sundat ta poloosa ven

Máte dvě možnosti - zavolat si kolegy, co vám schvalují demontáž a montáž ve vaší garáži díky vaším šikovným rukám nebo zavolat na odtahovku-servis a smutně je požádat o servis (buď u vás nebo odtáhnout a v jejich servisu).

není v tom škodolibost, je to potvrzení mých teorií

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]