Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik si vezme automechanik?

Od: grilex odpovědí: 29 změna:

ahoj mam golfa 4 1.6 benzin 99rv objednal jsem si brzdove desticky kolik si tak muze automechanik rict kdyz mam matros svuj? dikec

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
máš starší vúz kde vyměnit brzdy neni žádná tragédie v podstatě sou shodný s jedničkovou oktávkou
takže výměnu zvládne kde jaký šikovnější garážník a pokud pude vše hladce tak by ses měl do 400 za práci vejít
k těm kotoučúm pokud máš destičky sjetý na plech tak je dobré vyměnit i kotouče neb určitě dostaly zabrat
pokud ti to při brždění kope do volantu též doporučuju vyměnit
a pokud sou kotouče když po nich z obou stran přejedeš prstem po tý brzdný ploše jako harmonika tak opět vyměnit
k tý spojce jak začíná klouzat je čas na výměnu a to dřív než tě to někde nechá
todle je práce pro zkušenýho mechanika s pořádným heverem
počítej 3000 - 4000kč materiál a cca 3000kč práce
ja bych třeba pohledal na nákým autoklubu kde by mi v okolí mého bydliště doporučili nákýho ověřenýho šikovnýho mechanika

hodnocení

0x

V takovém případě (vlastní materiál) je obvykle práce dražší a když se s tím bude "patlat" tak, jak má, tak když nebudou problémy, tak asi 1,5 hodiny po 500Kč/hod dělá 750,-Kč. To je ale katastrofická varianta, solidní mechanik to udělá za 300-400,-Kč.

doplněno 09.10.17 22:33:

@grilex: Není to nutné, záleží na jejich stavu.

grilex
hodnocení

a mam dotaz kdyz se meni desticky predni tak je dobre vymenit rovnou i kotouce ze?

dusanfedor

A prečo kotuče? Nie vždy to je tak , pokial mas dobre brzdove strmene nieje to potrebne , kotuce sa menia ale az po vizualnej kontrole , ked su na nom nerovnosti alebo je uz tenky

grilex
hodnocení

no ta jedna je asi uplne ko protoze kdyz brzdim tak to je zvuk zelezo o zelezo a mam na kole takovej prach asi od od koutouce jak se skrabe

hodnocení

0x

Nevím, kolik si ten vydřiduch vezme. Jen tak pro informaci. Výměnu desek a i kotoučů zvládne průměrně inteligentní jedinec se dvěma klíči , heverem a šroubovákem na parkovišti za max. hodinu.

No dobře, když máš přidřené plovoucí čepy, tak to trvá trochu dýl.

grilex
hodnocení

chci se zeptat kdyz mam golfa 4 1.6sr 8v je to motor 1j?

To netuším.

grilex
hodnocení

protze si chci prave objednat koutouce predni a desky radsi si objednam svoje nez aby mi tam dal neake pouzity smejdy a nauctival si buh vi kolik

Takže, když si koupíš svoje desky a kotouče, máš jistotu, že ti je tam dá? Opravdu?

grilex
hodnocení

taky dobrej paradox ale muzu si sundat nekde za rohem kolo a podivat se na desticky je to ta znacka kterou jsem objedna

Asi seš hodně zručný jedinec a máš auto asi tak 20 let staré (bez urážky, to myslím vážně). Na moderním autě potřebuješ obvykle nejméně 3, častěji však 4-5 klíčů, často ne běžných rozměrů (15, 16, 18mm), dost často nejméně 1 z nich imbus a na pojistné šrouby kotoučů dnes pravidelně torx. Dále jsi zapomněl zmínit "Bremsen spray", který je velice dobrý pro mazání třecích ploch destiček a suportů.

Co se přidřených čepů týká, pak jsi na parkovišti obvykle "v řiti", protože já na parkoviště obvykle autogen netahám (vlastní zkušenost z autodílny, přidřený čep vyžaduje v 70% případů autogen a nahřát).

Výměnu brzdových destiček a kotoučů si už léta letoucí dělám sám, posledních cca 10 let však vždy se zázemím vybavené autodílny, protože jedině tam mám jistotu, že vždy budu mít k dispozici to správné nářadí.

doplněno 09.10.17 22:56:

@jenyk a @grilex: Zamyslete se nad blbostí, kterou jste tu vyplodili. Neznám dílnu/mechanika (a že jich znám hodně), který by zákazníkovi do auta dal bezdůvodně neco jiného, než jeho vlastní dodané náhradní díly. Jednak se to nevyplatí a jednak si velice často zákazník dodá šunt, který se ani nevyplatí montovat a do faktury se mu pak píše "namontován dodaný vlastní materiál značky BLÁTO" aby se naopak mechanik chránil před neoprávněnou reklamací*smich**smich**smich*

grilex
hodnocení

mam rok 98 no trosku starsi stroj :D ale jezdi pekne ale netrofam si se do toho poustet sem tak trochu vic antitalent sem rad ze si vymeni zarovku a i u toho si skubu vlasi :D

Ta první část nepatřila tobě, ale @ernie, v těch dalších odpovědích se to trochu ztratilo. Ostatní už jsem napsal: Neznám v dnešní době mechanika, který by si dovolil ti do auta dát něco jiného, než sis dodal.

doplněno 09.10.17 23:04:

@grilex: Tak zrovna s brzdovými díly Bosch nemám ty nejlepší zkušenosti. Konkrétně: NoName destičky (rozuměj relativně neznámé značky) vydržely 35.000km (taxi, městský provoz), "Boschky" za stejných podmínek 15.000km. Brzdící efekt srovnatelný.

grilex
hodnocení

ok a este jeden problem oprava spojky kdyz uz malinko prokluzuje a kdyz vyslapnu spojku tak to huci jak kdybych mel naftaka kdyz ji seslapnu tak ticho a kdyz couvam tak to dela takovej divnej zvuk nevite co to muze bejt?

Výměna kompletního setu spojky (lamela, přítlačák, ložisko).

doplněno 09.10.17 23:17:

@grilex: Včetně materiálu počítej výměnu spojky cca 5.000,-Kč. A budeš rád, když to nebude více.

doplněno 09.10.17 23:21:

@grilex: Tak to už je na křišťálovou kouli. Upřímně řečeno: NEVÍM.

grilex
hodnocení

tak to se asi prohnu u ty spojky nebo?

grilex
hodnocení

ok diky ale v tomhle stavu uz by to asi dlouho nevydrzelo co?

grilex
hodnocení

:D ty auta sou nekdy k po.rani

grilex
hodnocení

ono mozna je jedno jake desticky nebo desky tam jsou hlavne at to brzdi nebo?

grilex
hodnocení

ja vim ale tak myslim si ze sunty zrovna neobednavam vsechno je znacka bosch

alten*

to satam: vaše rady a odpovědi k této otázce vidím jako seriozní a věrohodné až na odpověď, která se týká ceny opravy. Pokud je toto ( cca od 300, Kč ) pravda, pak jsem vždy narazil v servisech na nehorázné vydřiduchy . Spíš ale věřím tomu, že částka vámi uvedená je nehoráznost a s běžnou praxí je v příkrém rozporu.Také to, co jste napsal v doplnění ( viz dole), je od praxe na hony vzdáleno, je to doslova science fiction ( nebo také ironická, sarkastická poznámka automechanika-vydřiducha, který si připjal andělská křídla - je to důvěryhodné, jako pražští taxíkáři ), ale hlavně slogan všech podnikatelů, kteří, samozřejmě, podnikaji ne proto, aby vytvořili zisk, ale proto, aby pomohli lidem, regionu a potažmo celé civilizaci. Zdravím.*smich*

citace:

doplněno 09.10.17 22:56:@ jenyka @ grilex: Zamyslete se nad blbostí, kterou jste tu vyplodili.

Děkuji za poklonu. Odpovím i na vaše námitky:

Cena 300-400,-Kč je za prostou výměnu brzdových destiček bez jakýchkoli zádrhelů (kotouče původní, bezvadně rovné, vodící čepy volné, bez zadrhávání), tedy vyndat původní destičky a nasadit nové s použitím "Bremsen spraye". Pochopitelně mluvím o běžném osobním vozidle.

A pokud máte s automechaniky a autodílnami jiné zkušenosti, než já (montáž jiných součástí, než dodaných, montáž starších dílů apod.), pak urychleně tyto mechaniky a autodílny opusťte a najděte si skutečně solidní a slušnou dílnu, ve které vás takto nepodvedou. Já jsem u nás zatím na takto podvodnou dílnu nenarazil, i když už jsem o nich slyšel.

Jen ještě dodám: Ano, najdou se případy, kdy si zákazník dodá náhradní díl, který není úplně vhodný (nemám na mysli to, že nepasuje). Pak ano, setkal jsem se s montáží jiného dílu, dodaného servisem, ale vždy po konzultaci se zákazníkem a s vrácením původně dodaného dílu.

Systém, který popisujete, dobře fungoval před rokem 1989. Dneska už si málokdo dovolí takto podvádět, protože v konkurenčním prostředí by dlouho nevydržel.

doplněno 10.10.17 10:00:

@jenyk: To není můj problém, to je moje výhoda. Nemusím se takovými "blbostmi" zabývat*smich*

Trochu se ztrácím ve vašem slohu, ale k té ceně - ano, narazil jste na hrozné vydřiduchy. Hodinovka 300-400 Kč je v NEautorizáku obvyklá a výměna brzd na jedné nápravě v průměrně vybaveném servisu na mých autech snad nikdy déle netrvala, a že už jich bylo... (aut i brzd)

Blbost jsi vyplodil ty. Neříkám, že to je běžná záležitost. To určitě ne, jedná se o občasné záležitosti, ale jsou a znám je. Že je neznáš ty, je jen tvůj problém.
jurajjuraj*

kotouce a desky na parkovisti za max. hodinu? ty budes jeden z tech internetovych radcu kteri i spojku zvladnou za obedovou pauzu ale pak kdyz je v prdeli tak beha po servisech a breci tam ze

grilex: pokud bys to menil sam vcetne kotoucu tak to radeji udelej za tri hodiny ale poradne, dobre si ocisti naboje, vodici cepy a ty mista kde chodi desky, at neskoncis za par minut ale po par kilometrech zjistis ze si to pekne odjebal, jako nekteri mistri kteri to zvladnou i s kurpauzou za hodinu

hodnocení

0x
Někdy to není tak jednoduché. Zatuhly plovoucí pist jde většinou rozhýbat s trochou trpělivosti. Pokud tqm nenachcala vylozene voda, tak je tam jen zabetonovane stare mazivo. Hlavně kup nějaké rozumne kotouče a desky. Hlavně teda desky jsou podstatné. Co se tyce spojky a toho rachotu, mam takový pocit, ze převodovky u těchto motoru se celkem sypaly. A jestli v tom neco rachoti, tak to nevésti nic dobrého.

hodnocení

0x

Již jsem to tu psal-nevím aktuální cenu,ale před 2 roky.nechal jsem si na 16V motoru měnit rozvodový řemen s napínací a vodicí kladkou,pže jsem donesl svůj materiál ,stála práce 450kč/hodina,pokud bych bral jejich tak jen 350kč/hodina..Jinak osobně výměna destiček na X2-2,0HDi jsem dělal před panelákem cca 2 hodiny práce,s pístkem či vodicími čepy jsem nic nedělal,jen jsem očistil plochy kde chodí desky a mázl mazivem na toto určeným.Jinak pokud bych sundával i třmen tak je tam potřeba speciál klíč stejně jako byl třeba na C-BX14RE - klíč na matici s pětihranou hlavou,jinak standartní nářadí.Spojku na X1 a X2 ,obě 1,8i16V čistý čas na X1 asi 10 hodin a na X2 pak již jen šest hodin.

hodnocení

0x

Teď jsem nechával měnit zadní kotouče a desky u Golfa 6 - sám už jsem na to líný :)
Objednal jsem se do obyčejného servisu s dobrými referencemi a cena práce byla 400 Kč.
Za necelou hoďku jsem odjížděl. A přední brzdy jsou na výměnu ještě jednodušší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]