Nejste přihlášen/a.
ahoj mam golfa 4 1.6 benzin 99rv objednal jsem si brzdove desticky kolik si tak muze automechanik rict kdyz mam matros svuj? dikec
V takovém případě (vlastní materiál) je obvykle práce dražší a když se s tím bude "patlat" tak, jak má, tak když nebudou problémy, tak asi 1,5 hodiny po 500Kč/hod dělá 750,-Kč. To je ale katastrofická varianta, solidní mechanik to udělá za 300-400,-Kč.
@grilex: Není to nutné, záleží na jejich stavu.
A prečo kotuče? Nie vždy to je tak , pokial mas dobre brzdove strmene nieje to potrebne , kotuce sa menia ale az po vizualnej kontrole , ked su na nom nerovnosti alebo je uz tenky
Nevím, kolik si ten vydřiduch vezme. Jen tak pro informaci. Výměnu desek a i kotoučů zvládne průměrně inteligentní jedinec se dvěma klíči , heverem a šroubovákem na parkovišti za max. hodinu.
No dobře, když máš přidřené plovoucí čepy, tak to trvá trochu dýl.
protze si chci prave objednat koutouce predni a desky radsi si objednam svoje nez aby mi tam dal neake pouzity smejdy a nauctival si buh vi kolik
taky dobrej paradox ale muzu si sundat nekde za rohem kolo a podivat se na desticky je to ta znacka kterou jsem objedna
Asi seš hodně zručný jedinec a máš auto asi tak 20 let staré (bez urážky, to myslím vážně). Na moderním autě potřebuješ obvykle nejméně 3, častěji však 4-5 klíčů, často ne běžných rozměrů (15, 16, 18mm), dost často nejméně 1 z nich imbus a na pojistné šrouby kotoučů dnes pravidelně torx. Dále jsi zapomněl zmínit "Bremsen spray", který je velice dobrý pro mazání třecích ploch destiček a suportů.
Co se přidřených čepů týká, pak jsi na parkovišti obvykle "v řiti", protože já na parkoviště obvykle autogen netahám (vlastní zkušenost z autodílny, přidřený čep vyžaduje v 70% případů autogen a nahřát).
Výměnu brzdových destiček a kotoučů si už léta letoucí dělám sám, posledních cca 10 let však vždy se zázemím vybavené autodílny, protože jedině tam mám jistotu, že vždy budu mít k dispozici to správné nářadí.
@jenyk a @grilex: Zamyslete se nad blbostí, kterou jste tu vyplodili. Neznám dílnu/mechanika (a že jich znám hodně), který by zákazníkovi do auta dal bezdůvodně neco jiného, než jeho vlastní dodané náhradní díly. Jednak se to nevyplatí a jednak si velice často zákazník dodá šunt, který se ani nevyplatí montovat a do faktury se mu pak píše "namontován dodaný vlastní materiál značky BLÁTO" aby se naopak mechanik chránil před neoprávněnou reklamací
mam rok 98 no trosku starsi stroj :D ale jezdi pekne ale netrofam si se do toho poustet sem tak trochu vic antitalent sem rad ze si vymeni zarovku a i u toho si skubu vlasi :D
Ta první část nepatřila tobě, ale @ernie, v těch dalších odpovědích se to trochu ztratilo. Ostatní už jsem napsal: Neznám v dnešní době mechanika, který by si dovolil ti do auta dát něco jiného, než sis dodal.
@grilex: Tak zrovna s brzdovými díly Bosch nemám ty nejlepší zkušenosti. Konkrétně: NoName destičky (rozuměj relativně neznámé značky) vydržely 35.000km (taxi, městský provoz), "Boschky" za stejných podmínek 15.000km. Brzdící efekt srovnatelný.
ok a este jeden problem oprava spojky kdyz uz malinko prokluzuje a kdyz vyslapnu spojku tak to huci jak kdybych mel naftaka kdyz ji seslapnu tak ticho a kdyz couvam tak to dela takovej divnej zvuk nevite co to muze bejt?
to satam: vaše rady a odpovědi k této otázce vidím jako seriozní a věrohodné až na odpověď, která se týká ceny opravy. Pokud je toto ( cca od 300, Kč ) pravda, pak jsem vždy narazil v servisech na nehorázné vydřiduchy . Spíš ale věřím tomu, že částka vámi uvedená je nehoráznost a s běžnou praxí je v příkrém rozporu.Také to, co jste napsal v doplnění ( viz dole), je od praxe na hony vzdáleno, je to doslova science fiction ( nebo také ironická, sarkastická poznámka automechanika-vydřiducha, který si připjal andělská křídla - je to důvěryhodné, jako pražští taxíkáři ), ale hlavně slogan všech podnikatelů, kteří, samozřejmě, podnikaji ne proto, aby vytvořili zisk, ale proto, aby pomohli lidem, regionu a potažmo celé civilizaci. Zdravím.
citace:
doplněno 09.10.17 22:56:@ jenyka @ grilex: Zamyslete se nad blbostí, kterou jste tu vyplodili.
Děkuji za poklonu. Odpovím i na vaše námitky:
Cena 300-400,-Kč je za prostou výměnu brzdových destiček bez jakýchkoli zádrhelů (kotouče původní, bezvadně rovné, vodící čepy volné, bez zadrhávání), tedy vyndat původní destičky a nasadit nové s použitím "Bremsen spraye". Pochopitelně mluvím o běžném osobním vozidle.
A pokud máte s automechaniky a autodílnami jiné zkušenosti, než já (montáž jiných součástí, než dodaných, montáž starších dílů apod.), pak urychleně tyto mechaniky a autodílny opusťte a najděte si skutečně solidní a slušnou dílnu, ve které vás takto nepodvedou. Já jsem u nás zatím na takto podvodnou dílnu nenarazil, i když už jsem o nich slyšel.
Jen ještě dodám: Ano, najdou se případy, kdy si zákazník dodá náhradní díl, který není úplně vhodný (nemám na mysli to, že nepasuje). Pak ano, setkal jsem se s montáží jiného dílu, dodaného servisem, ale vždy po konzultaci se zákazníkem a s vrácením původně dodaného dílu.
Systém, který popisujete, dobře fungoval před rokem 1989. Dneska už si málokdo dovolí takto podvádět, protože v konkurenčním prostředí by dlouho nevydržel.
@jenyk: To není můj problém, to je moje výhoda. Nemusím se takovými "blbostmi" zabývat
Trochu se ztrácím ve vašem slohu, ale k té ceně - ano, narazil jste na hrozné vydřiduchy. Hodinovka 300-400 Kč je v NEautorizáku obvyklá a výměna brzd na jedné nápravě v průměrně vybaveném servisu na mých autech snad nikdy déle netrvala, a že už jich bylo... (aut i brzd)
kotouce a desky na parkovisti za max. hodinu? ty budes jeden z tech internetovych radcu kteri i spojku zvladnou za obedovou pauzu ale pak kdyz je v prdeli tak beha po servisech a breci tam ze
grilex: pokud bys to menil sam vcetne kotoucu tak to radeji udelej za tri hodiny ale poradne, dobre si ocisti naboje, vodici cepy a ty mista kde chodi desky, at neskoncis za par minut ale po par kilometrech zjistis ze si to pekne odjebal, jako nekteri mistri kteri to zvladnou i s kurpauzou za hodinu
Již jsem to tu psal-nevím aktuální cenu,ale před 2 roky.nechal jsem si na 16V motoru měnit rozvodový řemen s napínací a vodicí kladkou,pže jsem donesl svůj materiál ,stála práce 450kč/hodina,pokud bych bral jejich tak jen 350kč/hodina..Jinak osobně výměna destiček na X2-2,0HDi jsem dělal před panelákem cca 2 hodiny práce,s pístkem či vodicími čepy jsem nic nedělal,jen jsem očistil plochy kde chodí desky a mázl mazivem na toto určeným.Jinak pokud bych sundával i třmen tak je tam potřeba speciál klíč stejně jako byl třeba na C-BX14RE - klíč na matici s pětihranou hlavou,jinak standartní nářadí.Spojku na X1 a X2 ,obě 1,8i16V čistý čas na X1 asi 10 hodin a na X2 pak již jen šest hodin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.