Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení přes internet

Od: ridic odpovědí: 6 změna:

Přeji dobrý den.

Přes internetové "e.pojištění.cz" jsem sjednal povinné ručení, které má začít platit až od 1. prosince - zatím jsem nic nezaplati, jen telefonicky a prostřednictvím internetu sjednal smlouvu.

Nyní se mi naskytlo výhodnější povinné ručení. Mám tedy dotaz, jestli musím to první sjednané pojištění nějak zrušit nebo vypovědět (když si sjednám to výhodnější), nebo jestli stačí pouze to první nezaplatit a smlouvu ignorovat?

Zanikne první sjednané povinné ručení automaticky nezaplacením?

Za vysvětlení předem děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

2x

Podívejte se do návrhu té smlouvy. Pokud vím, bývá v ní věta, že pojistka je uzavřena zaplacením první pojistné částky, a nezaplacením do cca 10 dnů pojistka zaniká a musí se sepsat nová.

doplněno 08.10.17 10:52:

Jinak jen na okraj, zrovna epojistění nikdy. mají tam takový bordel, že mě dvakrát, nejdřív mailem nabízeli prodloužení pojistky po roce, na auto pojištěné letos v červnu, poslali omluvu, podruhé to samé po telefonu, to už ve mě bouchly saze, a požádal jsem je, aby mně vyškrtli ze seznamu, a aby mně už nevolali. No neozvali se po telefonu potřetí? To už jsem na ně byl hnusnej. Takže za mně? Po těchto zkušenostech, Epojistění už nikdy v životě.

doplněno 08.10.17 14:53:

Já myslím, že to tak je. Už jsem těch pojistných smluv po internetu uzavíral několik, a tuhle větu tam měly všechny.

ridic
hodnocení

Děkuji za odpověď.

V části - "Platební isnstrukce" je uvedeno:

"Pojistitel předkládá pojistníkovi návrh na uzavření pojistné smouvy o pojistění motorových vozidel v elektronické podobě. Návrh je vyhotoven na základě požadavků pojistníka. Pojistná smlouva je uzavřena okamžikem zaplacení prvního pojistného a to ve lhůtě 20 ti kalendářních dnů od data počátku pojištění uvedeného v návrhu pojistné smlouvy. Za okamžik zaplacení pojistného se považuje den připsání pojistného na účet uvedený v návrhu pojistné smlouvy. .."

Tedy jen pro jistotu - znamená to, že smlouva není uzavřená, ale jen navržená, a uzavře se až jejím zaplacením? Pokud ji tedy nezaplatím, tak ji nemusím ani vypovídat, a žádné finanční sankce se obávat nemusím?

Smlouva se aktivuje až ve chvíli kdy zaplatíš zatím teda nic vypovídat nemusíš. Mimochodem .. Když jim pošleš mail žes dostal jinde lepší nabídku , zavolají ti a půjdou 10% pod ní. S tím mám osobní zkušenost.

hodnocení

0x

Smlouva je uzavřena, takže platná, i když s odloženým počátkem. Nezaplacením sice smlouva zanikne, ale až po čase a budete muset doplatit dlužné pojistné. Pošlete výpověď smlouvy (dle zákona do dvou měsíců od uzavření) a sjednejte si nové, kde chcete.

doplněno 08.10.17 15:40:

Podle vašeho doplnění nemáte smlouvu, ale návrh, který se aktivuje až první platbou. Nezaplatíte, nic se neděje.

jaromila
hodnocení

0x

Nic platit nemusíš. Dostal jsi pouze návrh. Oni se ti maximálně časem ozvou, proč jsi to nepotvrdil a zda by jsi kývl na lepší cenu. Taky jsem to tam zkoušela a narazila na lepší cenu přes Srovnátor. Nebyl s tím problém a paní to pochopila.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

pokud nezaplatis tak nemas nic uzavrene takze je to jednoduche

navic takove ty stranky jako epojisteni a tomu podobne maji hodne daleko do dobrych cen za pojisteni, muj pojistovak ktery se mi stara o pojistky nejen za auta mi vzdycky na prvni sup predlozi o dost zajimavejsi navrh od stejne pojistovny za stejnych limitu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]