Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menší auto

Od: torrrent* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

poohlížím se po "novém" autě velikostně něco jako i20 či Kia Rio. Ideálně co nejnovější. Cena kolem 200 tis. Samozřejmě benzín. Koukal jsem třeba i na vozy ve velikosti Citigo. Chci aby auto bylo staré max 3-4 roky. Po čem se ještě dá koukat? Co je v této velikosti spolehlivé?

Díky

doplněno 03.11.17 18:22:

Tak nakonec jsem do konečného výběru dal:

Hyundai i20 1,2 - obávám se náhradních dílu a především jejich ceny

Fabia III 1,0 MPI - tam je problémem motor

Renault Clio 1,2 - to se mi líbí asi nejvíce

Cenově jsem schopen je sehnat +- stejně.

Které auto byste mi doporučili? Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Motory nad 1,0 - nejlépe 1,2-1,6. Malá auta jsou třeba Citroen C1-2 s motorizací 1,4 naprosto super.

Vámi zmíněné bych nebral a v případě výhry je ihned prodal dál.

Pokud nevoní Francie, tak třeba Opel Corsa, Suzuki Swift atd.

Třeba známý měl renault twingo a prý je tak super, že se tam dá i spát, případně souložit...

doplněno 07.10.17 19:45:

Recenzí jsou miliony na webech. Ojeté auto ale nemůžete kupovat podle recenzí- musíte koupit podle aktuálního stavu.

Motor 1.0 a méně neuznávám, protože ono to vozítko byť malé je celkem těžké. 3 roky starý vůz s litrovým motorem považuji za odepsaný kus.

Kia a český hjundé sem tam uvidím v servisu, kam jezdím - servisák to nechce dělat. Každou chvilku problém a přitom nic konkrétního jako standardní závady jednoho typu. Jedna ídvacítka mu tam jezdila půl roku po 15ti dnech, týden sháněl díly, pak zase týden jezdili a přijeli s něčím druhým...Prý si připadal, že ho už podezřívají s úmyslným poškozením jedné věci při opravě druhé...

O tom litrovém motoru - objem ničím nenahradíte, takže ony vysoké kW jsou u malých objemů znamením, že vůz najede násobně méně km.

Renault Twingo III 1.2i 16V za 140tis v super stavu - stačí mrknout...

doplněno 07.10.17 20:20: "2 Kii a za 10 let "- máte vůz novější než 2007? Jen pro pořádek - určité značky dělávaly kvalitní kusy do určitého data...
torrrent*
hodnocení

PRoč ne motory 1,0. Auto bude převážně na městské cukačky. A proč ne korejce? Já mám jen ty nejlepší žkušenosti, ovšem s vyššími modely

doplněno 07.10.17 18:58:

EDIT: A co renault clio 1,2 rv 2016?

doplněno 07.10.17 19:51:

Tak máme každý jiný názor a zkušenosti. V rodině máme 2 Kii a za 10 let jen běžné věci, olej filtry brzdy. Nauopak v mém okolí slyším nadávky na Renault či Citrona

torrrent*
hodnocení

rok 2008 mozna 09 ted presne netusim takze 8-9 let...ale i tak bez jedine poruchy..

No já Vám naopak ty Korejce klidně doporučím. Já mám s Hyundai zkušenosti někdy od roku 92, kdy jsem dostal tehdy značně exotický Hyundai Pony, zpočátku jsem se taky ošklíbal, ale jen do doby, kdy jsem se v tom autě poiřádně svezl. Momentálně mám doma taky Hyundai, sice Santa Fe, ale tu i20 máme taky v rodině a vím, že to není vůbec špatná volba.

torrrent*
hodnocení

Kolega @jlmc mě asi nepochopil, chci auto staré max 4 roky spíše koukám na předváděčku. Takze se nebude jednat o vylítaný křáp. A je to auto pro manželku a převážně bude brázdit město. a najede se tim za rok do 10 000. Osobne si myslím, že by na to stacila i ta i10. Líbí se mě citigo a jeho další dvojcata, ale jsou predrazená

ale pochopil... jen nerozumím tomu zaujatému názoru, že "české je lepší"...

On renault zmíněný mnou je z roku 2014... a než citigo, raději Smart Forfour 1,0 smart forfour 52 kW

Předváděčka znamená, že najede 1 km na nastartování a zase se hodí do garáže. 500 lidí ročně do toho vleze a bouchá vším možným, každý má jinačí ruku na řadící páce, jinačí nohu na plynu a spojce... Nevím, jestli je předváděčka lepší než ojetý vůz ...

torrrent*
hodnocení

Ale já nikde nepíšu, že chci české nebo francouzské, to je mi celkem jedno, vycházím ze zkušeností okolí. A ano vím co obnáší předváděčka.

doplněno 08.10.17 11:53:

Spíš než twingo bych bral Clio...

To jmlc - tak naprosto věřím, že od Renaultu jsou ty předváděčky v tom stavu, jaký popisujete Vy. Ovšem naštěstí, neexistuje jen Renault. Rencka jsem měl - a děkuji, nejsem masochicta, přišlo mě to dost draho , jednou se napálit mi stačilo. Omlouvá mě však to, že to byl služebák a nekupoval jsem si jej já.

Ale k předváděčkám. Aktuálně jezdím už měsíc bývalého předváděcího Peugeota Partner Teepee, měl najeto 5 tkm, u prodejce byl necelé tři měsíce. Vymručel jsem si jej na šéfovi, protože těch posledních 500km jsem s ním najezdil já, když jsem jej měl zapůjčen jako náhradní vůz. Auto v naprostém cajku (na to jsem pes ) navíc ty předváděčky jsou docela slušně vybavené i motorizace bývá slušná . Takže jsem naprosto spokojený.

No a protože firma má dobré vazby nejen na Peugeota, který se etabloval jako dobrý vůz pro techniky, rozvoz broušení a pod, ale i se Škodou , kterou mají obchodníci a management, má šéf asi měsíc předváděcího Superba. Taky naprostá spokojenost. Prostě každý normální prodejce má zájem mít na showroomu pěkné a nejnovější auta, která pak odprodá a nahradí zase novějšími. Aspoň u nás ve firmě je o tyto auta zájem, protože rozhodně nejsou špatná.

Rozhodně tedy tazateli jeho zájem o předváděčku schvaluji, ale být jím, tak se držím spíše tuho i20, než uvažovat o Renaultu.

torrrent*
hodnocení

Díky. jelikož opravdu potřebuji menší auto (bude většinou jezdot prázdné s řidičem), tak přemýšlím i nad i10.

A co třeba Pažout 108 / 208?

torrrent*
hodnocení

Co tak koukám, tak vychází trochu dráž. Ale mám je také v povědomí

hodnocení

0x
Renault Clio 1,2 16V, má to 75 koňských sil a průměrnou spotřebu 6 litrů.

stefan*
hodnocení

0x
Mam Rio 1,2 rok 2013 a pohoda, len tankujem a menim olej... Po meste zere do 6litrov, mimo bez dialnic sa da dostat do 5L...
torrrent*
hodnocení

Jenže je cenově jinde trochu.

stefan*
Ale rovnaký motor ako I20...
torrrent*
hodnocení

ano to vím. Sám mám jednu Kiu už doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]