Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jste spokojení se zimní gumou Barum?

Od: lada1® odpovědí: 21 změna:

Chci koupit zimní gumy,doporučíte mi Barum polaris 3?Jezdíte na nic?Jste spokojeni?Bydlím v podhůří nadmořská výška 535 m.Rozměr pneu 175/70/14.Děkuji za odpověď a rady.Ladislav

doplněno 07.10.17 16:17:

a co Matador MP 54?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marian33
hodnocení

1x
Já teda Barum polaris 3 můžu jen doporučit. Mám je na Ibize 185/60 R14 a loni v zimě při sněhové kalamitě zůstávali u nás auta vyset v kopci nebo i spadlá v příkopě v půlce kopce a já na nich bez větších obtíží kopec vyjel.

jabraka*
hodnocení

1x

BARUM je firma s dlouholetou tradicí.V Otrokovicích i na Slovensku už za první republiky vyráběla firma Baťa-Rubena-Matador tisíce pneumatik s vyniikající kvalitou.Postupně se tvořil závod v Otrokovicích,který přešel na Continental.

Takže diskuze jestli BARUM či Continental je scestná.Receptury i konstrukce pneu je velmi podobná.Matador je jen slovenská verze.

JABRAKA

A to ma mit nějakou vypovidaci hodnotu? No to snad ne...

hodnocení

1x
U Barumek nevidím problém. Na soukromém autě mám sice jinou značku, ale na služebním jsem na Barumkách najel cca 50tis km. Naprosto bez problémů po celé ČR.

danys*
hodnocení

0x
Mám je na fabii I,dostal jsem je k autu a nekoupil bych si je. Šel bych do continentalů,ty mám 16ky na superbu a je to rozdíl. I oproti nokianum co jsem mel,nesrovnatelný
doplněno 07.10.17 20:54: Lado,o kolik je ta continental ve 14kach dražší než barumka?
hodnocení

cenový rozdíl Continental winter o 636 kč více za kus x 4=2544 kč...!

asd1

Cenově Conti ař tak draho nevyjdoui - mají výrazně menší valivý odpor = menší spotřebu. V reálu ti to oproti Barumce zaplatí jednu gumu. Na jednom autě mám TS850, na druhém TS860 a oboje jsou na námrazách a ledovkách zatím nejlepší na čem jsem jel. Super i na mokru i suchu. Na 1,6 benzínu mám ca o 0,3/ 100 km menší dlouhodobou spotřebu = na 20000km zhruba 1600,- ušetřeno.

Barum - za mokra brusle, na sněhu taky, některé po pár letech praskaly tak že to snad ani nebylo z gumy (drobné trhlinky a nedržely tlak)

Líbí se mi i GY9, Alpin A5 (malé opotřebení = ideál na velký nájezd většinou po asfaltu = dálnice), na malý nájezd Debica Frigo / Sava Eskymo, na hrabačky kolem vesnice Vraníky (na dálnici ale zoufalství)

paw*
hodnocení

0x
Mam Continentaly ts860 a i oproti michelinum jsoj o poznani lepsi. Drzi to na silnici jak zvykacka na strope.
hodnocení

Děkuji ale na continentaly nemám.

asd1

Počkej až na bruslích o dva metry nedobrzdíš ;)

Ovšem je pravda, že na dobrých pneu ti zase při brždění napálí do kufru někdo s bruslema :D

hodnocení

0x

poslední roky jsem kupoval jen SAVA - naprostá spokojenost poměru cena-kvalita

hodnocení

Také jsem je chtěl ale můj gumař potkal dvě sady SAVA kdy po jedné zimě dělali na obou autech bublinu-nevím neviděl jsem osobně.

Polarisky obejít obloukem. Jsou to mrchy klouzavý, ale je pravda, že nedrží už na mokru, takže strach Vám nedovolí na sněhu a ledu nějak přehánět.

Pokud řešíte peníze, tak vězte, že na zimu do kopců jsou vynikající Vraníky (měl jsem, jen doporučuji) , pokud máte averzi vůči protektorům tak Debica Frigo, případně Kleber Krisalp. Já jsem si na letošek objednal Bridgestone Blizzak. s těmi mám taky velmi dobré zkušenosti.

Ale Barum, ani Matador fakt na zimu nebrat

repkin*
hodnocení

0x

Mám letní i zimní Barumky a co se týče jízdních vlastností, tak OK, zatím nikdy žádný problém, jen ve strmém kopci na hladké zámkovce, ale myslím si, že to spíš bylo nohama než gumama. Možná jsou hlučnější, ale to je spíš špatně odhlučněným autem.

hodnocení

0x

Barumka je takový slušný střed... Naposledy jsem používal Polaris 1, pak jsem začal používat Nokiany , jak letní tak zimní, tam také platí že za relativně rozumné peníze je to slušná kvalita. Ale kdybych chtěl radit jako někteří, tak si kup Nokian Hakkapeliitta...

Ono zpravidla i obyčejná zimní pneumatika co je nová, není ztvrdlá, tak má slušné vlastnosti.

junkers*
hodnocení

0x

Mám Polaris3 už čtvrtou zimu a zatím pohoda. Na sněhu vždy opatrně, ale trakci maji. Ale překvapilo mě, že jsou vyráběné v Rumunsku.

hodnocení

0x
Sava eskimo s3. Debica je myslim to same. Barum nic moc. Ty conti jsem mel jednou a super. Taky bydlím na horách a dobra guma je zaklad. Další moznost řetězy ale ty uz jsem nepoužil 6 let.

hodnocení

0x

polaris nebrat. uz to ani neni ceska guma. rozhodne continental ts860. jsou vysoce hodnoceny ve vsech rozmerech. chapu, ze jsou o 600drazsi, ale, aby pak strkanec na silnici nevysel draz. Ale pokud usetrit, tak alespon nokiany. WR D3 jsou rozumnym cenovym kompromisem s cca. 300kc navic a jsou take velmi vysoko hodnoceny. V pomeru cena vykon bych rekl, ze jsou nejlepsi. Kdezto ten polaris snad ani za ten litr nestoji.

hodnocení

0x
měl sem polaris 3 a po té co sem na nich nevyjel kopec u baráku při prvnim sněhu je nechci ani vidět ten kopec sem vyjel na sjetejch mišelinech v poklidu
ted mám Debica Frigo a na druhým autě klebr a nestěžuju si
vernon
Na tři roky starých Polarisech jsem kdysi vyjel zasněženou louku do kopce. To by moje dnešní zimáky nedaly ani omylem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]