Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokování parkovacího místa osobou

Od: jenny92* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den. Chci se zeptat na držení parkovacího místa "vlastním tělem". Bydlím v oblasti, kde je mizerný množství parkovacích míst - jasně, kde není. Ale to co se mi stalo dneska, jsem ještě nezažila. Jela jsem na otočku do města, cca 20 minut. Při odjezdu z parkoviště tam stála ženská a blokovala parkovací místo, když jsem se vracela, stála tam pořád. Takže minimálně 20 minut tam blokovala místo, když jsem chtěla zaparkovat tak absolutně nezájem..ať si představím že je tam místo ní auto, že prostě tam "zaparkovala" dřív. Byli to fakt jediný místo u baráku.. chvíli jsme se dohadovaly a pak jsem prostě odjela, nakonec parkuju cca 400m od baráku. Chci se teda zeptat, jak se má člověk zachovat v takový situaci? Není to z její strany porušení nějakýho předpisu? Měla jsem nutkání zavolat měšťáky, ale nechtěla jsem to moc hrotit, ale fakt jsem kvůli tomu byla dost vytočená.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Zavolat městskou policii, ke stání (chodce) případně k chůzi je určen chodník, k přecházení přes silnici do 50m přechod pro chodce, nesmí se bezdůvodně zdržovat ve vozovce. Bohužel mám před vlastním domem (ne panelákem!) na sídlišti stejný problém, pokud si tam nedám popelnici stojí mi tu lidi z paneláku, protože je to pro ně pohodlnější, vidí na auto a myslí si, že jim ho já budu hlídat.

doplněno 07.10.17 12:09:

Bohužel město placené stání nechce. Místo je to veřejné, kdo si dá popelnici nastranu, tak OK. Na druhou stranu musí počítat s tím ,že když tu bydlím a rekonstruuji dům ,tak holt zastavím uprostřed silnice a budu vykládat materiál, protože díky člověku, co bydlí 500m odtud a nechce parkovat u svého paneláku, tak já třeba 25kg těžké pytle s cementem apod. nebudu tahat od jeho paneláku. Neříkám, že je to dobře, ale parkovat tímto způsobem taky není normální, to snad uznáte ne?

Pokud to je verejne prostranstvi a ne soukromy pozemek a neni tam zakaz stani ci zastavení. Muze si tam parkovat kdo chce.
jenny92*
hodnocení

Aha, tak blokování popelnicí mi teda taky nepřijde úplně normální :D Teda pokud je to u vašeho baráku vyloženě váš soukromý pozemek nebo si za místo platíte tak to chápu, to bych jednala stejně ;) Ale jestli je to veřejný prostor tak teda nevím.
U nás to je ale vyloženě na sídlišti u paneláků, místa rezervovaná cedulí oficiálně nejsou, paní si místo neplatí, stejně jako ho neplatim já. Jen prostě přišla dřív..a to mi právě přijde ten problém - přišla, nepřijela.
wisuxug

Ten člověk co bydlí 500 metrů daleko by určitě rád parkoval blížeji. U kamaráda bydlí dokonce daleko horší pacient, který si také myslí, že má nějaké právo na silnici vedoucí okolo jeho baráku. Takže lidem vypouští kola. Někdy vezme i nůž a pneu propíchá.

repkin*

Kdyby chtěl, tak tam parkuje, místo tam mají, jenže u mě před domem na něj vidí a navíc trpí představou, že jim to auto budu z nějakého důvodu hlídat. Už se ale párkrát přesvědčili, že ne. Někomu spadl sníh od souseda a promíčkl střechu, pár lidem ze sousedovo komína cihly, jednou odpadne mě z baráku omítka ...

Sranda je, že abych si mohl omítku oklepat, tak tam potřebuju mít místo a to nemám když tam někdo z lenosti parkuje, abych si tam mohl postavit lešení a opravit to, tak potřebuju místo a to nemám ... takže začarovaný kruh. Budete argumentovat dopravním značením, to je vedle v ulici kvůli opravě chodníku a taky to nerespektují, tak to je pak těžké pořízení.

hodnocení

0x

Jj,uprostřed sídliště,jediné volné místo když jsem couval tak mi tam skočila blbka z vedlejšího vchodu,ještě stěstí že jsem si ji všimnul hned.tak jsem ji vynadal a ona že tam není moje místo ale její a neuhnula,měl jsem chuť zavolat ne MP nebo PČR ale rovnou záchranku s podezřením že je mimo ale pak jsem raději odeje a postavil auto asi pů kiláku daleko,moudřejší ustoupí.Dodnes ta blbka ,už asi 4 roky,na mne kouká jako na vraha. By mne docela zajímalo co by dělala kdybych oprvdu zavolal "dr.Chocholouška" a oni ji s podezřením na psychyckou nemoc opravdu odvezli?!

Honzo ale ona tam neparkovala s autem,ona tam jen stála bez auta,bicyklu či motocyklu!

repkin*

Hele v práci to dělám běže, že říkám lidem, že jestli se neuklidní, tak jim zavolám záchranku, většina z nich si to rozmyslí. Ale je na zamyšlenou, jak by to pak dopadlo, a zda by jste nemusel platit výjezd ZZS, už jsem nad tím taky uzažoval. Vždycky si ale řeknu, že tu záchranku někdo může opravdu potřebovat a tenhle blbec mi za to nestojí.

hodnocení

0x

Chodec vozovku přechází urychleně a nejkratší cestou. Nic jiného tam dělat nemůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]