Nejste přihlášen/a.
Nedostala jsem přednost v jízdě zprava a byl mi poškozen přední blatník a nárazník. V autorizovaném servisu mi bylo řečeno,že oba díly musí být vyměněny a cena bude asi 20 000kč. Zaplatí to pojištovna z povinného ručení ,když jsme nevolali policii? Jedná se o pojištovnu Slavii.
Je,nebo by mělo být jedno zda-li Slavia,ČP,Alianz,ČSOB-poj a další,vždy se budou snažit pojistné plnění snížit a mnohdy se snaží argumentovat že si poškozený novými díly navýší hodnotu auta-nikoliv nehodou se naopak snižuje i při použití nových dílů dávaných i v provovýrobě.Je ale jen na poškozené a jeho umění na kolik dokáže uhádat -uargumentovat proti pojištovně.Ale jak tu již píší-pokud jste nesepsali protokol o nehodě a nepodepsali oba a viník navíc neodesla na svou pojištovnu pak asi budete mít smolíka.jinak- Viz obrázek.já bych to vyřešil max za tisíc kč-barva+ lak a trocha tmelu + šmirgl.dotyčná dostala od pojišťovny cca15 000kč a ještě chtěla po viníkovi 5-10 tisíc dorovnání údajné (v její hlavě) škody.ve skutečnopsti chtěla zadarmo na dovolenou neboť ještě dva roky po nehodě jezdila s tímto obrovským poškozením!
Já to myslel těch 1000kč tak že bych to jen trochu vyrovnal a ne že bych na viníkovi chtěl zaplatiti dovolenou u moře!Prostě bych takovouhle pitchovinu na staré fábce neřešil,možná tak na nové staré tak max jeden rok a ne vylítanou vránu! jinak s Tvým hodnocením bych souhlasil pokud by ji fakt šlo o zaplacení pomyslné škody a opravu,ale jí o toto nešlo,jezdila s tím ještě dva roky a pak koupila novější auto a toto i spoškozením prodala.
Já bych chtěl vidět, jak bys za 1000 Kč včetně laku udělal (zvlášť u metalízy, pokud teda fotka jen neklame), aby nebylo poškození vůbec patrné. Myslím, že 15000 Kč je adekvátní cena za nový blatník+nárazník, lakování dvou dílů + práce.
Blatník 1000 Kč, nárazník 5000 Kč, lakování 3500+4000, práce zbytek.
Tohle jsou běžné ceny co jsem nalezl na netu na Fabii 1.
Určitě bych nechtěl, aby mi jako poškozenému v opravně zapatlali auto tmelem a přestříkali kousek dílu.
O chování a přístupu poškozené teď nemluvím, nějaké "dorovnávání" je úplně mimo.
Od toho jsem pojištěný abych uhradil případnou škodu poškozenému a naopak. Tak nevím proč se všichni kroutí... Vím že když sepřijde o bonus tak to hodně bolí, ale může být ještě i hůře. Na druhou stranu buď si to opravím rozpočtem, nebo v servisu na pojišťovnu. Záleží jak se rozhodnu. Když rozpočtem, tak dostanu peníze a pak mi to může za 1000 Kč tady kolega pisatel opravit ( ). Ale proč bych měl k vůli někomu trpět a nějak si to za každou cenu bastlit. Ať pojišťovna uhradí co má a to třeba i nový díl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.