Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výše plnění povinného ručení

Od: zvonecek odpovědí: 7 změna:

Nedostala jsem přednost v jízdě zprava a byl mi poškozen přední blatník a nárazník. V autorizovaném servisu mi bylo řečeno,že oba díly musí být vyměněny a cena bude asi 20 000kč. Zaplatí to pojištovna z povinného ručení ,když jsme nevolali policii? Jedná se o pojištovnu Slavii.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Máte řádně sepsán zápis o dopravní nehodě? Je z něj patrné, že nejste viníkem nehody? Byla nehoda hlášena na pojišťovnu viníka? Viděl před opravou auto likvidátor pojišťovny?

Potom to bude hrazeno z pojištění viníka.

zvonecek
hodnocení

Vše jsme sepsali, ale nevím,kdy se musí volat policie, jestli je stanovena nějaká částka.

Pokud se to nezměnilo, tak se Policie musí volat když je škoda 100.000 Kč. Újma na zdraví a dříve u služebních vozů. Škoda se ale špatně odhaduje... A také pokud se řidiči spolu nedomluví na vině, ale měl by být řádně sepsán a podepsán! záznam o nehodě...

repkin*

Nevíte, ale měla by jste, mdcr.cz/... viz. bod 6)

hodnocení

0x

Je,nebo by mělo být jedno zda-li Slavia,ČP,Alianz,ČSOB-poj a další,vždy se budou snažit pojistné plnění snížit a mnohdy se snaží argumentovat že si poškozený novými díly navýší hodnotu auta-nikoliv nehodou se naopak snižuje i při použití nových dílů dávaných i v provovýrobě.Je ale jen na poškozené a jeho umění na kolik dokáže uhádat -uargumentovat proti pojištovně.Ale jak tu již píší-pokud jste nesepsali protokol o nehodě a nepodepsali oba a viník navíc neodesla na svou pojištovnu pak asi budete mít smolíka.jinak- Viz obrázek.já bych to vyřešil max za tisíc kč-barva+ lak a trocha tmelu + šmirgl.dotyčná dostala od pojišťovny cca15 000kč a ještě chtěla po viníkovi 5-10 tisíc dorovnání údajné (v její hlavě) škody.ve skutečnopsti chtěla zadarmo na dovolenou neboť ještě dva roky po nehodě jezdila s tímto obrovským poškozením!

doplněno 07.10.17 19:04:

Já to myslel těch 1000kč tak že bych to jen trochu vyrovnal a ne že bych na viníkovi chtěl zaplatiti dovolenou u moře!Prostě bych takovouhle pitchovinu na staré fábce neřešil,možná tak na nové staré tak max jeden rok a ne vylítanou vránu! jinak s Tvým hodnocením bych souhlasil pokud by ji fakt šlo o zaplacení pomyslné škody a opravu,ale jí o toto nešlo,jezdila s tím ještě dva roky a pak koupila novější auto a toto i spoškozením prodala.

Výše plnění povinného ručení

Já bych chtěl vidět, jak bys za 1000 Kč včetně laku udělal (zvlášť u metalízy, pokud teda fotka jen neklame), aby nebylo poškození vůbec patrné. Myslím, že 15000 Kč je adekvátní cena za nový blatník+nárazník, lakování dvou dílů + práce.

Blatník 1000 Kč, nárazník 5000 Kč, lakování 3500+4000, práce zbytek.
Tohle jsou běžné ceny co jsem nalezl na netu na Fabii 1.

Určitě bych nechtěl, aby mi jako poškozenému v opravně zapatlali auto tmelem a přestříkali kousek dílu.

O chování a přístupu poškozené teď nemluvím, nějaké "dorovnávání" je úplně mimo.

hodnocení

0x

Od toho jsem pojištěný abych uhradil případnou škodu poškozenému a naopak. Tak nevím proč se všichni kroutí... Vím že když sepřijde o bonus tak to hodně bolí, ale může být ještě i hůře. Na druhou stranu buď si to opravím rozpočtem, nebo v servisu na pojišťovnu. Záleží jak se rozhodnu. Když rozpočtem, tak dostanu peníze a pak mi to může za 1000 Kč tady kolega pisatel opravit ( :) ). Ale proč bych měl k vůli někomu trpět a nějak si to za každou cenu bastlit. Ať pojišťovna uhradí co má a to třeba i nový díl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]