Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabii benzin1,2 nebo diesel 1,4

Od: miramira® odpovědí: 8 změna:
Tohle bude asi spor, zda je lepší Fabia 2015,2016 1,4 Tdi nebo r. 2016 1,2 benzín.
Po městě jezdím často. Občas dálnice. Dřívější verze
1,4 59kw tdi co vím, je rozumný motor se spotřebou do 5L.
Asi bude ale víc příznivců benzínové verze.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luksov
hodnocení

2x

Jednoznačně benzín. Naftu nebrat. ty 1.4tdi jsou naprosto tragické motory.. V práci máme trojkové fábky 1.2 tsi. Vyzkoušel jsem všechy verze, 63,66,81kw dsg i manuál. 81kw jede velmi slušně a dokáže jet i za hodně málo. Dálky jsem občas jezdil pod 5 litrů na sto.. V naftě nevidím jediný význam a kor, když jezdíte hodně město.

A ano s htp to nemá vůbec nic společného. TSI jsou úplně jiné motory a čtyřválce navíc. :) Krom 1.0tsi

vernon
A zrovne 1.0TSI vypadá, že je to nejpovedenější téesíčko. Zatím u něj nebyly zjištěny sériové vady.
Že by to bylo tím, že 1,0 TSI je na trhu lehce přes rok...asi jo.
hodnocení

Taky mám ten pocit, že to není dlouhodobě ověřené jako např Tdi 1,9.
doplněno 08.10.17 17:44: Jinak 1,4 3v Tdi si vezme mimo město cca 4,7l i méně podle jízdy. To je nevyvratitelny údaj. Při pravidelné výměně oleje provoz bez problémů.

mám ten motor ve starém polu a naprosto bez problemu.. nevim co je na něm tak tragického.. da se s tím normálně jezdit.. akorat je ten chod motoru trochu hlučnější a méně kultivovanější.. a samozřejmě po přesednutí z 1.9 je to nezvyk, protože to nema takovou sílu v nízkých otáčkách a musí se to více točit, což asi neni nic hrozneho protože 1,6 tdi chytá dech taky nad 2tis. vyhnul bych se verzi s dpf a verzi 51kw.

rqwis
hodnocení

0x

Žadný spor nebude, věc je jesná, nemáte-li sklony s sebepoškozovaní, htp se vyhněte.

hodnocení

Hm,pokud vím tak 1,2 je az 81kw,to už snad není htp ale tsi. Htp už se v posl. letech nevyrábějí.
rqwiz

Mate pravdu, viděl jsem tam roky 2005 a 2006

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]