Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia žárovky H7

Od: petr1* odpovědí: 11 změna:

Chtěl bych se zeptat, jak dlouho vám vydrží žárovky H7 předních světlometů u Fabie první generace? Četl jsem o tom, že u Fabie první generace ty žárovky H7 odcházely často, proto by mě zajímalo, jak dlouho vám vydrží, resp. kolik km jste s nimi najeli než vám odešly. Může mít na životnost těch žárovek H7 vliv i to, od jakého jsou výrobce a jestli se s autem jezdí často krátké nebo naopak dlouhé trasy? Jestli třeba jízda na krátké vzdálenosti nesnižuje jejich životnost? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

thomas*
hodnocení

0x

Není to snad jedno? Obyč H7 neni nic drahého. Spíše jde o to co koupiš za žárovku. Já mám třeba H7 s xenon efektem a jedna stojí 450,- takže za obě dám 900,- a vydrží mi necelé 2 roky mám to na Audi B7 ale to je spíše žárovkou a ne autem všude to odcházi různě ;)

rqwere
hodnocení

0x

Od známého vím, že je to přímo vrozená závada několika sérií těchto aut. Dokonce mu v záruční době namontovali do světlometů přídavné rezistory, které truchu snižovaly napětí na žárovce. Podle mě již všechny fábky tyto rezistory majï, nebo mají ten problém již vyřešený. Každopadně přidat ty rezistory by nemělo být drahé. Na životnost žarovky má rozhodně vliv výrobní proces a použité materiály, je pravděpodobné, že se bude u různých výrobců lišit. Pozor na žárovky s deklarovaným vyšším světelným výkonem, budou pravděpodobně již od výroby "přežhavené" a další přezhavování by jim mohlo nedělat dobře. Klasická žárovka nejvíce trpí při rozsvícení, protože studené vlákno má nízký odpor a teče jím po připojení relativně velký proud. (Proto žárovka většinou odejde ihned po rozsvícení.)

hodnocení

0x

Tak H7 jsem měnil poměrně často i u Octavie II, se kterou jsem taky dost najezdil. Přičemž dlouhé / krátké trasy na výdrž žárovek nemají vliv, spíše je likvidují vibrace, takže taková D1 je likviduje fest. Samozřejmvýrobce má taky vliv - žárovky Made in China vydrží minimálně. Ale obecně vzato - cena žárovek je vcelku nepatrná částka v nákladech na provoz vozidla. U Škodovek naštěstí není problém to vyměnit, ale když jsem jezdil Oplem Astra, tak jsem ty germány proklínal do horoucích pekel. Prostě výměna žárovek je u některých aut podstatně větší problém, než jejich cena.

hodnocení

0x

Na "staré" Fabii 1 jsem měnil H7 tak 3x v každém světlometu za cca 17let; ono to je o žárovkách, jejich kvalitě...pokud "neodešel" regulátor napětí, ale to už je závada v elektroinstalaci vozidla,,,,v tom případě může odejít i něco dalšího...takže je to hlavně o kvalitě žárovek...

doplněno 06.10.17 21:55:

Převedeno na km, pak cca 116 tisíc km...

No to je ono, nonek. Já 120 tkm najedu za rok a půl, takže ty žárovky měnívám častěji, jelikož auto celý den svítí. Ale totéž jsem mělí u Pažouta, který má sice H4, ale taky jsem měnil tak co dva měsíce žárovku. Až nyní mi koupili Pažouta s LED SPDS a tak je klid.

hodnocení

0x

H7 za 50,- výměna po cca. 10000km (na dny nebo roky se nedá počítat). Při nějakých noname long odhadem 20tis km. Pak jsem koupil škodovácké "odporové drátky" a PHILIPS long life (á450,-) - od té doby jsem neměnil - cca. 35tis km.

doplněno 07.10.17 11:02: Ty odpory snižují jen proudový náraz při zapnutí, za provozu je na nich úbytek napětí nulový a žárovky svítí naplno. - Přesně! když nastartuju a mám automatické rozsvěcování světel, světla se zapnou jakoby tlumeně a během dvou vteřin se rozsvítí na 100%. A nejčastější praskání bylo právě při startech - po startu se rozsvítily, po vteřině prdly. Jsem tedy přesvědčen, že tyto odporové drátky pomohly nejvíc a jsem s nimi spokojen. Životnost těch žárovek za 50,- prodloužily o měsíce, s žárovkou za stovky korun pak mám klid. A kdo vyměňoval žárovku v xsaře 2,0HDI, ví, že to nechce dělat ani jednou ročně - je to strašný!

ja1
hodnocení

0x

Celý vtip spočívá v tom že tyto světlomety nebyly navržené pro halogenové žárovky ale měly tam být projektory. Jenže "vyšším příkazem" z německa škodovce to potom výrobce světlometu narycho musel upravovat pro klasické paraboly, tato konstrukce ale nebyla řádně vyzkoušená a žárovky trpí přehříváním - tudíž rychle odcházejí.

Škodivka se vymlouvala na vadné žárovky, že dochází k přepětí v soustavě (vadný regulátor) proudové nárazy a kdesi cosi výmluvy, prostě lež nad lež. Pak vydali "zlepšovák" - za cenu "škodováckou" ty odporové kabely (díky nímž se sníží výkon a teplota žárovky).

vernon
1. Hodně Fábií projektory má.
2. Ty odpory snižují jen proudový náraz při zapnutí, za provozu je na nich úbytek napětí nulový a žárovky svítí naplno.

To vernon - ono je ve fyzice něco nového na poli supravodičů? Nebo jak jste myslel tu vaši větu o nulovém úbytku napětí na odporu? Můžete to, prosím, nějak objasnit?

Ty odporové dráty ke světlům samozřejmě znám, ale ty, co znám, snižují napětí (vcelku logicky, že, když je tam odpor) takže žárovka striktně technicky vzato svítí méně, neb ty odpory srazí napětí o cca 0,5V

obautodily.cz/...

Jaké dráty tedy mají tu vlastnost, že mají odpor při náběhu žárovky a pak ten odpor vymizí?

hodnocení

0x
Menim cca 4x za rok. Cca 20tisic km za rok dam. Caste starty , u toho trpi zarovka nejvic. Kupuju obyc ty nejlevnejsi za 60-80kc.

ja1
hodnocení

0x

Kdysi v starším Nissanu se stejnými žárovkami, (H7+H1), za tři roky, ježděno pořád Po-Pá do práce, (teda kromě svátků a dovolené*slunce*), průměrně denně 3x rozsvícení a zhasnutí světel, jsem dotyčné žárovky neměnil ANI JEDNOU. A to tam není žádný měkký náběh nebo odporový kabel nebo podobné volovinky - hezky zapnout přímo spínačem natvrdo. Obrysovky ano, ale to je maličkost za pár korun. Halogenky ne. A to tam byly nějaké obyč, z Mototechny.

Asi nějakej dobrej oddíl...*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]