Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám audi B6. Klasická závada ,ucpané odtokové kanálky torpéda a voda v posilovači brzd.Už se to stalo jednou.Vodu jsem z posilovače odsál a něco tam pořád je.Takže bych potřeboval vědět z jakého materiálu je membrána, nebo vůbec vnitřek plechovky.Chtěl bych tam nachvilku dát horkovzdušku,ať se to pořádně vysuší.Měl jsem tam cca 10 minut fén,ale myslím,že ta horkovzduška by byla lepšíNechci to vytahovat.Ani to neumím.Tak pokud by někdo věděl předem děkuji.
Popřemýšlejte, co má společného odtok vody ze skla s vodou v posilovači brzd ! Vůbec nic. Klidně můžete posilovač ponořit až po vstup podtlakové trubly a nic se ani dít nemůže. Je to konstrukční vada, která se vyskytuje na Pasatech i Superbech a ani technici ve Škodovce netuší, proč na straně vakua uvnitř posilovače kondenzuje voda. Celkem rychle vnitřek zkoroduje tak, že to přestane brzdit díky otvorům v plášti. Řeši se to pouze výmenou posilovače za nový. Viz Autorykl.
Vysušit to nejde. Lze stříkačkou se silikonovou hadičkou něco málo vytáhnout ven ale to je k ničemu. Membrána je vrstvená pryžová deska. Uvnitř je pružina a podtlak působící z tandemového čerpadla pomáhá táhnout membránu ve směru tlaku brzdového pedálu. Ještě mám děravý posilovač schovaný. Mikrodírky udělala koroze za 1,5 roku. V mrazech posilovač i zamrzl. Prostě to chlapcům ve VW nějak nevyšlo.
Pokud se ucpou odtokové kanálky ,tak je torpédo plné vody.Alespoň u Audi B6 .Vstup podtlakové hadice je tedy hluboko pod hladinou vody,takže v klidu nasaje vodu do posilovače.
Tak se podívejte na umístění posilovače a popište, prosím, jak by se do podtlakové části dostala voda. Pokud by se nasála voda, nemohl by posilovač brzd fungovat, protože by nefungoval podtlakový princip. Tak jednoduché a takový nesmysl... Stejný problém byl na Pasatu , Superbu a tam by musel být asi bazén. Prostě píšete neskutečné výmysly.
Myslím,že nevíte o čem mluvíte vy.Přečtěte si něco na netu například zde : audiklub.cz/... Nebo video zde :
Já měl na Superbu přesně to samé. Dvakrát jsem vytahoval posilovač a po druhém šel do odpadu a dával jsem nový. Na Superbu je výška od odtokových otvorů po vstup podtlaku250 až 300 mm. A vodu jsem měl v posilovači stejně, přičemž vše bylo čisté. Na ukázce je voda na straně kabiny a připojovací kloub na brzdový pedál. Tedy přes utěsňovací bílý materiál přitažený šrouby ke karoserii a pryžový vlnovec v kabině !
Ještě stále chcete tvrdit, že to jsou ucpané odtokové otvory? Vy nevíte o čem píšete !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.