Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidičky, chtěl jsem se zeptat, mám auto ford ka, jedničkového, otázka zní, chci koupit nové svíčky a chtěl jsem hlavně iridiové.. Poradil by m někdo jaké vybrat, nejsem ještě tak zběhlý..Díky
Netuším, proč zrovna iridiové, když motory Ford jsou dost známé tím, že nechtějí dobře fungovat s jinými svíčkami, než s originály Motorcraft. Na tvém místě bych koupil originály a nezatěžoval se zbytečnostmi.
A svíčky nezávisí od typu vozidla ale od typu motoru
Zdravím, tak tak, nejlépe origo. Pak ještě dodám, že svíčka s více elektrodami není lepší, než svíčka třeba s jednou elektrodou. Motor byl navržen a otestován s danou svíčkou, tak jiná nic víc nepřinese, může to být jen horší. Iridium svíčky mají vydržet více km, ale protože svíčka je spotřebák, tak bych i ty měnil dle předpisu výrobce.
P.S.: Pokud málo jezdíte, můžete si koupit svíčku o jeden stupeň "teplejší-jiskřiště více venku" (nebude se tolik zanášet). Pokud jste spíše závodník, můžete též koupit svíčku o stupeň "chladnější-jiskřiště více uvnitř" (nebude se tolik přehřívat).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.