Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto Ford - jaké vybrat cvíčky?

Od: gebik odpovědí: 5 změna:

Ahoj lidičky, chtěl jsem se zeptat, mám auto ford ka, jedničkového, otázka zní, chci koupit nové svíčky a chtěl jsem hlavně iridiové.. Poradil by m někdo jaké vybrat, nejsem ještě tak zběhlý..Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

2x

Svíčky kup originály,ty jsou navržené pro motor. I když ti někdo bude tvrdit blbosti že snížení spotřeby a zvýšení výkonu a tuning a blablabla není tomu tak...To poznáš možná tak u motoru s 400kw,rozhodně ne u Káčka

hodnocení

1x

Netuším, proč zrovna iridiové, když motory Ford jsou dost známé tím, že nechtějí dobře fungovat s jinými svíčkami, než s originály Motorcraft. Na tvém místě bych koupil originály a nezatěžoval se zbytečnostmi.

A svíčky nezávisí od typu vozidla ale od typu motoru*smich*

trtr

Zdravím, tak tak, nejlépe origo. Pak ještě dodám, že svíčka s více elektrodami není lepší, než svíčka třeba s jednou elektrodou. Motor byl navržen a otestován s danou svíčkou, tak jiná nic víc nepřinese, může to být jen horší. Iridium svíčky mají vydržet více km, ale protože svíčka je spotřebák, tak bych i ty měnil dle předpisu výrobce.

P.S.: Pokud málo jezdíte, můžete si koupit svíčku o jeden stupeň "teplejší-jiskřiště více venku" (nebude se tolik zanášet). Pokud jste spíše závodník, můžete též koupit svíčku o stupeň "chladnější-jiskřiště více uvnitř" (nebude se tolik přehřívat).

Je to pravda, je třeba originál. Máme Focusa 1,8 ,Mondeo ST220, Mondeo 2l, a měli jsme Mondeo 2,5l V6 a vždycky originál, ostatní dělaly problémy. Nevím jak do KAčka, ale do Mondeí mají elektrody tuším originál iridiové.

gebik
hodnocení

0x
Díky za odpovědi, už aspoň vím co a jak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]