Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ledky v autě nesvítí

Od: killom* odpovědí: 5 změna:

Čau lidi.

Měním postupně žárovky na Lagunu 2 a mám problém. Fůra žárovek funguje - venkovní a vnitřní, ale jenom místo SUFIDky. S paticí BA9S mi ne a ne naskočit. Mám obyč ledky, ty fungují na počítači normálně, taky s CANBUSem mám a taky nejdou. Wolframky když vrátím JDOU! Jsem nas**** štvaný a fakt už nevím proč. Když je připojím na počítač, větev 12V jdou v pohodě, v autě nejdou. Polarita není otočená.

Já už prostě NEVÍM prooooooč :(

Díky za jakýkoliv tip ;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alten*
hodnocení

1x

Ale může u toho být zádrhel - u moderních aut (co hlídají proud v obvodu) když je žárovka rozpojena tak se přívod odpojí a nezměříš nic.
Zdroj: poradte.cz/...

... z toho plyne následující : Led žárovka má vysoký odpor/protéká velmi nízký proud , systém v autě vyhodnotí el. obvod jako "rozpojený/chybí žárovka"a napětí do obvodu nepřipojí, nesepne - proto ledka nesvítí.

killom*
hodnocení

A jak s tím vymr... vymrskat aby to fungovalo? :D Mě teda nenapadá, co by LED ještě měla umět kromě CANBUS

doplněno 02.10.17 18:26:

A je divné, že vedle mám LED sufitky a ty jsou v pohodě.

myslím že se to řeší přidáním odporu.

alten*

... paralelního odporu (šuntu, bočníku).

killom*
hodnocení

To jsem z toho trošku debil :D dobře kostra nebude spínat, ale + jo. To jsem pochopil, ale jak nakopnout aby to jelo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]