Nejste přihlášen/a.
dobry den,chtel bych se zeptat jak je to s montazi tazneho zarizeni na auto..? mam scenika rv:2000 bez taznyho,ted koukam na netu ze ho prodavaji ale bez T.P. coz bude asi typovy list,je moznost ho namontovat bez zapisu do velkyho technicaku a pak vzdy odmontovat kouli? resil bych to takto jelikoz kouli budu pouzivat zezacatku a pak cca po roce minimalne...
musíš si sehnat tažný zařízení bud s typovým listem nebo s ofocenou kopií velkého techničáku ze kterého to bylo odhlášený
kup si radši nové budeš to mít jednoduší
namontovat si to můžeš sám to neni problém akorát si zajedeš na stk kde ti na tvou žádost zkontrolují zda si to správně namontoval a zapojil po té ti vystavý protokol se kterým zajdeš na dopravku kde ti TZ dopíší do velkého TP a vystavý nový malý tp
nebo si to necháš někým namontovat tady pozor aby měl dotyčný osvědčení že dané TZ může montovat pokud ho na dopravce nenajdou v pc pošlou tě na kontrolu na STK
Zodpovědně a z vlastní zkušenosti-pokud nemáš TP od auta kde bylo původně TZ namontované se zápisem o demontáži-zrušní TZ na onom voze,tak to nekupuj! Jezdil jsem pár let s autem kde z dovozu bylo TZ ale v CZ TP ne-na každou TK jsem musel odmontovat,nestačilo jen demontovat kouli.Jednou jsem takto málem platil pokutu-policista si všimnul ,že mám TZ (kouile byla v kufru!) a jak to že není v TP-naštěstí stačila výmluva-jedu s tím na úřad přihlásit .Pro sichra jsem ho raději sundal celé!
Jinak pokud koupíš novéa namontuješ si sám -může se stát že budeš muset na STK a pak na úřad,pokud necháš namontovat servis s osvědčením na toto,stačí pak jen úřad!
Ano je to tipový list,když jej nemáš,je jen otázka času kdy tě vyhmátnou a nijak legalizovat to nejde. Kup nový,tolik peněz to nestojí a bude to do konce životnosti auta. Můžeš montovat i sám,ale pak musíš na STK na schválení,teprve pak ti to zapíší do techničáku
na stk s tim vyletis pokud nebude zapsane, dneska uz na stk meri i jestli je koule v toleranci
bez typoveho listu ti to nikdo nezapise, u starsiho tak jak je psane vys, papiry od auta od ktereho to bylo vymontovane
nevim kolik chce za to stare penez ale nove bude stat kolem 2500,- + univerzal elektro za 150,- a mas to oficialne s papirama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.