Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde je v motoru klínový řemen?

Od: kokes* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,mám octávku,1,9 TDI,rok 2006 77 kw,chci se zeptat kde je v motoru jaký řemen?ten takryytý v deklu je rozvodový a ten co jde vidět na levé straně je klínový?díky všem :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

A nechce náhodou tazatel vědět od čeho ten řemen je (k čemu slouží)? Já to tak pochopil.Takže je to KLÍNOVÝ DRÁŽKOVÝ řemen sloužící k pohonu alternátoru popř. klimatizace

alten*

to magor: ... a také může pohánět třeba čerpadlo chladícího okruhu ( u Felicie to, myslím, tak bylo ).(i když - Felicie není octavie, to chápu).

hodnocení

3x
Ne je to plochy drazkovany remen. Klínový se pouzival kdysi.
lafa

Ten plochý drážkový řemen je ale stále klínový řemen.Označuje se jako víceklínový řemen.

rqwod

Jj, to znám, například moje babička označovala slovem "kamna" vše, co hřálo, třeba i sporák a radiátor... Proč? Byla na to tak zvyklá. Stejně tak pro někoho auto = klínivý řemen ;)

Také se pro něho používá výraz "mikrořemen", ale opravdu je klínový...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]