Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto mi chcípá při volnoběhu

Od: drozda* odpovědí: 13 změna:

Zdravím.

Poslední dobou se mi stává že mi 3 golf chcípá při běhu na volnoběh?

Poradí někdo co s tím?

Dnes jsem skusil pročistit škrtící klapku a to tedy moc nepomohlo.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Při přidání plynu reaguje? chcípá jen na volnoběh - a pořád nebo jen za studena?

doplněno 27.09.17 19:54:

To by mělo být na cestě vzduchu -- krokový motorek? Může být čistý, ale nemusí dostatečně reagovat... Vzduchový filtr? Můžete zkusit vyfoukat či vysát ...

Pak může být problém v elektrice - pokud na palubce nic varovného nesvítí, asi ani diagnostika nepomůže - takže proměřit v servisu...

Alternátor nabíjí vpořádku? že by po nastartování nestíhal dobíjet AKU a elektřina se ztrácela...

Je to moc těžký od stolu určit - chce to experimentovat nebo dát do servisu.

doplněno 27.09.17 20:20:

podle popisu je to prostě cesta paliva/vzduchu - buď budete testovat jednotlivé nápady nebo dáte do servisu - já měl nedávno problém s cívkou, přitom byly indicie na krokový motorek... V těch motorech je toho moc, co se dá pokazit.

drozda*
hodnocení

při přidání plynu reaguje chcípá jen při volnoběhu i za jízdy při volnoběhu když vyřadím při dojezdu do křižovatky třeba ..

drozda*
hodnocení

Dobíjí v pořádku jinak bych nenastartoval .

Filtr je nově měněný zárovveň s olejem .

Občas při jízdě cuká při přidávání plynu

drozda*
hodnocení

Ještě doplním nový poznatek

- při sešlápnutí brzdového pedálu při stání na místě mi auto přidává plyn ( zvýší otáčky)

Zvyšování plynu mi dělal vždy jen blbý krokový motorek. Jednou se dalo vyčistit, ale vydrželo to týden... takže jsem kupoval nový - z vrakáče bych to nebral.

doplněno 12.10.17 07:41:

Krokový motorek vám můžeme najít, pokud napíšete bližší informace k vozu - rok, ccm, kw, případně typ motoru.

Já se ptal v servisu na fiestu 1,25. Tam chtěl koupit značkový za cca. 2400,-. Koupil jsem za 1050,- z Polska vč. dopravy a posloužil cca. 20tis km, než šlo auto do šrotu.

Měl jsem stejný problém. Benzin a LPG. Vyměnil jsem krokáč, a bylo to v pohodě.

drozda*
hodnocení

Na kolik vyšel cca takový motorek?

hodnocení

0x

nastavils tu klapku? pokud ano bud nákej podtlak nebo to může dělat i čidlo teploty

doplněno 27.09.17 22:08:

co v tom je za motor?

doplněno 28.09.17 10:40: klapku je třeba vyndat vyčistit z obou stran a pak jí otvírám z boku a odporovou dráhu jemně mažu diavou
pokud je tam tento motor:
vectra-club.cz/...
pokud je tam toto:
vectra-club.cz/...
drozda*
hodnocení

Nic jsem nenastavoval jen prostříknul sprejem a otřel.

drozda*
hodnocení

1.6 Benzin + LPG - dělá to na oboje

hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti na jiném autě to tipuju na zanesený EGR ventil.

jenda2*
hodnocení

0x

Vypadá to na vyběhanou škrtící klapku. Ideální by bylo si ji někde vypůjčit.

danys*
hodnocení

0x

škrtící klapka, někdy vyčistit nestačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]