Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Poslední dobou se mi stává že mi 3 golf chcípá při běhu na volnoběh?
Poradí někdo co s tím?
Dnes jsem skusil pročistit škrtící klapku a to tedy moc nepomohlo.
Při přidání plynu reaguje? chcípá jen na volnoběh - a pořád nebo jen za studena?
To by mělo být na cestě vzduchu -- krokový motorek? Může být čistý, ale nemusí dostatečně reagovat... Vzduchový filtr? Můžete zkusit vyfoukat či vysát ...
Pak může být problém v elektrice - pokud na palubce nic varovného nesvítí, asi ani diagnostika nepomůže - takže proměřit v servisu...
Alternátor nabíjí vpořádku? že by po nastartování nestíhal dobíjet AKU a elektřina se ztrácela...
Je to moc těžký od stolu určit - chce to experimentovat nebo dát do servisu.
podle popisu je to prostě cesta paliva/vzduchu - buď budete testovat jednotlivé nápady nebo dáte do servisu - já měl nedávno problém s cívkou, přitom byly indicie na krokový motorek... V těch motorech je toho moc, co se dá pokazit.
při přidání plynu reaguje chcípá jen při volnoběhu i za jízdy při volnoběhu když vyřadím při dojezdu do křižovatky třeba ..
Dobíjí v pořádku jinak bych nenastartoval .
Filtr je nově měněný zárovveň s olejem .
Občas při jízdě cuká při přidávání plynu
Ještě doplním nový poznatek
- při sešlápnutí brzdového pedálu při stání na místě mi auto přidává plyn ( zvýší otáčky)
Zvyšování plynu mi dělal vždy jen blbý krokový motorek. Jednou se dalo vyčistit, ale vydrželo to týden... takže jsem kupoval nový - z vrakáče bych to nebral.
Krokový motorek vám můžeme najít, pokud napíšete bližší informace k vozu - rok, ccm, kw, případně typ motoru.
Já se ptal v servisu na fiestu 1,25. Tam chtěl koupit značkový za cca. 2400,-. Koupil jsem za 1050,- z Polska vč. dopravy a posloužil cca. 20tis km, než šlo auto do šrotu.
nastavils tu klapku? pokud ano bud nákej podtlak nebo to může dělat i čidlo teploty
co v tom je za motor?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.