Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Leasing - studující

Od: peterp odpovědí: 23 změna:

Zdravím, jakou má šanci získat studující člověk auto na leasing, když nemá možnost prokázat stálý příjem? Nemám hotovost a proto bych si chtěl jedno takové auto na leasing pořídit.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juvla*
hodnocení

3x

Koupit auto je začátek. Ale jak to budete řešit s pojištěním, nákupem PHM, opravy, když nemáte peníze? Auto to je záložna na peníze, ale nemůžete si je nikdy vybrat!

ferda1954*

Tak ho zatím bude leštit a po našetření dostatečných prostředků na 10 l benzínu se konečně sveze. Doufám , že rozumě protože na pokuty by nenašetřil.

peterp
hodnocení

Problém je v tom, že potřebuji auto hned, ne za rok nebo za dva roky. Je něco jiného vyložit na stůl 100 000 tisíc a nebo měsíčně dávat na stůl peníze na benzín a pojištění? To je sranda.

camelot*

Dobry den, chci se pripojit k diskuzi ohledne vlastniho bydleni. Jednoznacne vlastni bydleni je dulezite. To co pisete Vy Dusatko plati v pripade, ze je clovek sam a chce tak zit a nechce deti. Ale verte, ze deti jsou to nejkrasnejsi na tomhle pozemskem zivote. Clovek muze v zivote slevit hodne, nicmene v tomto ekonomickem systemu je hypoteka hlavni zdroj financovani bydleni. Drive to tak nebylo, byly nastroje k ziskani bydleni podstatne jednodusi, nicmene take to platilo pro urcity okruh lidi. Spousty lidi v teto dope ma bydleni jako dedictvi po rodicich, ovsem ti, kteri takove stesti nemaji a chteji mit sve bydleni, pak jim mnoho moznosti nezbiva, v zakonych moznostech. Investice do zdravi, studii a bydleni je jistota. Pokud nepredpokladame, ze se nase zeme priblizi napriklad Venezuele, hezky den Camelot

dusatka*

No já nesouhlasím. Vlastní bydlení není nezbytné. I s dětmi se dá bydlet v nájmu. "Investice do zdravi, studii a bydleni je jistota." - to řekněte někomu, kdo si vzal hypotéku, koupil dům za 5 mil. a dnes nemá práci, takže nemá z čeho splácet a dům je dnes i za 3,5 mil. neprodejný, navíc údržba a opravy křičí o další peníze. To je skvělá jistota. Nemyslím, že by hypotéka byla principiálně problém (i když já bych do toho teda nešla, pokud bych ty peníze neměla), ale musím mít scénáře pro všechny situace. Scénář, že kdyby něco, budu nadávat na stát a na krizi a čekat, kdo mi pomůže, není scénář.

Proč i na téhle poradně tolik lidí skučí, že nezvládají splácet? Chápu, že nemůžete připustit, že i v nájmu se dá slušně (dokonce i nadstatndardně a dokonce i luxusně, protože žít v nájmu neznamená být socka) - pak byste samozřejmě tak nějak nemohli křičet, že se má stát postarat o vás a o vaše splátky, když je teda tady ta krize a vy za ni nemůžete.

camelot*

Krasny vecer vsem

Tak predne mila Dusatko, nesouhlasit je Vase pravo a je dobre, ze mate chut diskutovat, ostatne je to prinos pro nas vsechny.

Investice do zdravi a studii Vam problem patrne nedela, zminujete cosi o hypotece na dum za 5 milionu, ktery neni prodejny za 3.5 milionu. To uz je vec jina, to zasejc nemohu s Vami souhlasit ja ;).

Vite, nemohu mluvit o jinych lidech, ja Vam ale za sebe mohu smele sdelit, ze jsem clovekem, ktery si vse vydre sam bez pomoci jinych lidi a rozhodne nebrecim, ze nemam na splatky ;), no nemohu, pac musim vydelavat, na brekot ja nemam cas :), kazdy ma sve predstavy o zivote a ma je mit vlastni bydlenicko, pa pa

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

žádnou, většinou se to dělá tak, že leasing platí někdo jiný...někdo , kdo je zapsán v TP jako vlastník, lze jen časem i převést, pokud koupíte auto na úvěr, tak ten převést nelze...sežeňte si někoho, kdo má stálý příjem a bude leasing platit...Vy budete zapsán jako provozovatel...

stany*
hodnocení

0x

Pokud nechcete auto za milion, tak staci rucitel nebo rucit bytem atd. Hlavne, kdyz je auto na leasing, je stale majetkem leasingove spolecnosti a vy si je jen pronajímáte a po skoncení smlouvy za zbytkovou cen odkoupite. Vyhodnejsi rpo vas je, pujcit si penize a koupit si auto za hotove a rucit tim autem. Dnes vam pujci penize kde kdo, ale pokud nesplacite, sedrou z kuze vas i vasi rodinu. To je tzv, legalni demokraticke okradani...

dusatka*

Proboha, lidi, musíte mít auto, na které nemáte, domy, na které taky nemáte, elektroniku, na kterou nemáte, a pak si stěžujete, že jste okrádáni? Není chybička trošku někde jinde? Třeba ve Vás, kteří si půjčujete, místo abyste si našetřili?

stany*

"místo abyste si našetřili?" No to je nápad, že mě to hned nenapadlo. Bydlet muzu pod mostem, jist suche rohliky a pit vodu z potoka. Pri platu 17.000 cisteho se mi bude nádherne setrit, a ve 40 si koupim BMW... apropo dusatko, kde jste byl/a poslednich 20 let a z ceho a kolik mesicne usetrite?

dusatka*

Tak jezděte MHD a bydlete v nájmu - ten se dá kdykoliv vyměnit za jiný (levnější či dražší, podle toho, na co zrovna budu mít). Při platu, který uvádíte, si zřejmě na BMW nenašetříte, a proto byste si ho neměl koupit NIKDY. POKUD NEMÁTE Z ČEHO ŠETŘIT, TÍM SPÍŠE SE NEZADLUŽUJTE!

Proboha lidi, kdy už to pochopíte?

Posledních 20 let jsem se řídila výše uvedeným, pracovala, šetřila, a kupovala si VŽDYCKY jen to, na co mám - takže teď mám i kde bydlet i v čem jezdit a ani korunu dluhů. Měsíčně ušetřím poměrně hodně - nebylo to tak vždycky, ale nikdy jsem si nepůjčovala peníze - to je cesta do pekel a k bezesným nocím a klidné spaní má pro mě určitě větší hodnotu než machrování před sousedy.

Nezlobte se na mě, ale argument, že jsem si ten barák za 5 mega koupit MUSEL, i když na něj nemám a nevím, jestli ho budu schopný splácet, protože jinak bych neměl kde bydlet, je lživý. Ve skutečnosti je za tím chamtivost, chlubivost a nenažranost.

stany*

A smim se zeptat, kolik je Vám let? Jinak co se tyka baraku za 5 mega - bavime se v normalnich mezich ( 1+1 OV v panelaku za 1.500.000,- ) Pokud by na toto clovek sporil a poctive odkladal treba 5.000 mesicne ( coz je u 90% beznych pracujicich nerealne ), setril by na to 25 let... Kdyz k tomu pripocitam podnajem cca 7.000 vc. inkasa a sluzeb, doprava MHD 2.000,- zbývají do 17.000 ( jiste se shodneme ze 17 cisteho je dnes nejbeznejsi plat ) pouhe 3.000 na mesic, to je rovnych 100Kc na den s tim, ze jeden den za 2 mesice se posti... Potreby pro domacnost ( toalet. papir, saponaty, osaceni apod.) nepotrebuje, protoze si muze dovolit jen to, na co ma. O detech nebo o zalozeni rodiny nemuze byt ani rec. Proto mi vazena pani netvrdte, ze bezny clovek usetri treba na stare auto nebo na byt za 1.500.000 aniz by se zadluzil a aby si ho uzil jeste pred duchodem. Pokud samozrejme nemyslite 60 leteho cloveka, ktery setril cely zivot - potom se Vam hluboce omlouvam a davam vam za pravdu. Dal Vam davam za pravdu v tom, ze jakkoli se zadluzit je svinstvo, ale bohuzel dnes je to jediny zpusob, jak zacit zit a budovat vlastni.

doplněno 23.11.09 15:30:

A jeste doplneni, je mi 29 let, pracuji od 20 - hned po vojne, zacinal jsem setrit od 22 let, v 26 jsem musel odejit od rodicu - prace byla az na druhem konci republiky, zil jsem v podnajmu, jedl jsem suche rohliky - vodu jsem pil z kohoutku, platil 2 stavebni sporeni. Pred dvema lety jsem se rozhodl jit do hypoteky ( znacne pomohli rodice ) a koupil jsem si s pritelkyni 2+1 OV, svepomoci zrekonstruoval, zakladni vybaveni na splatky ( lednicka, pracka, zanovni kuchyn soucast bytu ) zbytek vzdy kdyz jsou penize nazbyt, coz posledni rok nejsou vubec. O planovani rodiny z financnich duvodu neni ani rec. Takze vim, o cem pisu...

dusatka*

Myslím, že jste mě nepochopil. Naprosto netvrdím, že si každý může ušetřit na dům nebo na nové auto. To rozhodně ne, tak to prostě není.

Tady jde o něco jiného, a totiž o to, že pokud si na tu věc (auto, dům, cokoliv jiného), nedokážete ušetřit, pro mě není argument PRO to, koupit si to na dluh, ale právě PROTI! Pokud máte takový plat, že si na koupi bytu (auta, elektroniky, dovolené atd.) neušetříte, tak si ho nekupujte vůbec. Třeba: je tak velký problém žít v nájmu? Pravda, není to Vaše. Ale když se nebude dařit, a Vy třeba přijdete o práci, můžete třeba nájem bytu 1+1 za 7000 vyměnit za nájem místnosti za 2000. A máte klid.

Lidi zapomínají na přímou úměru: čím míň vydělám, tím míň si mohu dovolit...

A proto s Vámi zásadně nesouhlasím v této větě: "jakkoli se zadluzit je svinstvo, ale bohuzel dnes je to jediny zpusob, jak zacit zit a budovat vlastni."

Není to pravda! Lidé se zadlužují, protože chtějí žít nad své poměry. S platem, jaký máte, si nemáte byt kupovat, ale pronajmout. A když nejsou peníze, pronajmout si menší, horší.

pu®

Dusatko, já s Vámi ve všem v podstatě souhlasím, jen v jednom bych oponovala - v bydlení. Osobně to řešit nemusím, chvála bohu za ty dary, ale nebýt přítele, nikdy bych nemohla bydlet v částečně vlastním (mám v bytě podíl). Přesto bych si vzala hypotéku, neboť například v Praze vychází i to nejmenší nájemné zhruba na stejnou částku, jakou by mi měsíčně spolkla hypotéka. Jinými slovy - vezmu si hypotéku, splácet budu to, co bych měsíčně cpala někomu jinému (takhle to cpu sobě), s výhledem na to, že jednou bude ten byt můj. Pokud by se stalo a splácet bych nemohla, byt prodám, byť se ztrátou, protože nebude jiného východiska. Ale pokud vše půjde dobře, dá se čekat, že třeba do budoucna dostanu přidáno, tudíž částka na splátku mě bude méně zatěžovat, a za dvacet let budu mít své - oproti dvacetiletému nájemnému jiným. Málokdo si skutečně dnes může dovolit našetřit na bydlení, aby ho zaplatil z fleku, a mně je hodně proti srsti platit peníze majitelům, kteří jsou mnohdy nepoctivě zbohatlí, nedej bože rusáčtí/italští apod. mafiáni, o kterých se to ví, ale nic s tím nejde udělat, atd atp. Tedy zde myslím, že pokud člověk rozumně uvažuje, není hypotéka špatné řešení.

Nicméně dále se podepisuji pod to, že kupovat vše na dluh, pořizovat si auto, když na ně nemám, apod. jsou vrcholné nesmysly. Pak lidé pláčou, že jsou v dluzích (a vzlykají mezi šluky z Davidoffky). Takže zadlužit se skutečně ne - pokud nemám, nekupuji auto, nejedu na dovolenou a nechodím do restaurací atd. V tom jsme zajedno.

dusatka*

Ale ano, asi se shodneme - protože Vy máte řešení pro případ, že nebudete moci splácet (i když pozor, aby bylo z čeho pokrýt tu případnou ztrátu) - a to by měl být základ, mít toto vyřešeno. Jenže bohužel tohle dost lidí podcenilo, a dnes říkají: "Já za to nemůžu, copak jsem mohl vědět, že bude nějaká krize?" - jasně, že jsi to nemohl vědět, ale měl jsi s tou možností počítat!

stany*

A ted mi reknete, chodit po podnajmech nebo sdilet byt s dalsimi 4mi lidmi - je to k ziti? K prezivani jo, ale k ziti ne. A kazdy chce zit, bez rozdilu jestli vydelava 20 nebo 50 tisic. Pravdu mate v tom, ze spousta lidi se zadluzi skrz zbytecnosti a skrz zbytecny luxus ktery nesplaci, ale jsou i taci, kteri cast nasetrili, cast si pujcili aby byli ve svem a investovali do sveho, prisli o praci protoze se vymyslela krize a nemuzou splacet. Ja sice nejsem v tak tragicke situci ale zkousel jsem pozadat o pozastavni splatek na 2 mesice ( 2 splatky ). Jako odpoved mi prisel vyhruzny dopis od stavebni sporitelny, samozrejme zamitavy. Proto je zadluzovani svinstvo

dusatka*

Opravdu si nemyslím, že bydlet v pronájmu je něco ponižujícího. Naopak mám pocit, že když někomu seberou dům, protože ho nezvládá splácet, že to už trochu ostuda je.

S tím, že může nastat situace, kdy nebudu moci splácet, musím předem počítat a mít řešení. I když je samozřejmě pohodlnější říct si "já za to nemůžu, to krize".

Vlastně jde o pozůstatek minulého režimu: Postarejte se o mě! Mám přece právo na pěkný život s vlastním bydlením, bez ohledu na to, kolik vydělávám!

peterp
hodnocení

Ručit autem? To mně nenapadlo, díky!

peterp
hodnocení

Problém je, že mi banka peníze nepůjčí, je to auto za 65 000 kč. V tom je největší problém, nemohu dokázat stálý příjem.

stany*

Tak pokud se jedna o konkretne auto za 65000, tak ma pravdu pani vyse - nasetrit...

ferda1954*

Buďte rád , že vám leasing neschválí , neb to je lichva.Byl jsem svědkem toho jak v autobazaru vychvalovali leasingovku , že má nejmenší úrok a pak z nich vylezlo roční úrok 45%.Radši ani nezjišťuji kolik chtějí ty dražší leasingovky.Kupte si auto malé , které málo žere platí se za něj malé poviné ručení a hlavně pořizovací cena bude na polovině částky , kterou zde uvádíte a tu by vám snad rodiče schválili.

peterp
hodnocení

Problém je v tom, že nemám od koho si peníze půjčit. Rodiče toto neschvalují.

papene*

*nevi*Ani se jim moc nedivím.

Zkus babičku.To většinou funguje,pokuď si hodný vnouček*houpy*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]