Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemrznoucí kapalina je špinavá do žluta

Od: kilni odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

díval jsem se do nádobky od chladící kapaliny mého nového ojetého auta a viděl jsem špinavou žlutou barvu.

Jakou barvu mám dolívat? Nebo vyměnit celou chladící kapalinu? Ale za jakou barvu když to není modrá ani červená?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dolívej žlutou. Obvykle se používá v koncernových autech Renaultu a je normálně ke koupi.

Výměna se doporučuje obvykle po 4 letech, takže je to už na tobě.

hodnocení

2x

Předně pokud nevíš co tam je a hlavně jak dlouho to tam je VYMĚŇ náplň,samozřejmě po důkladném proplachu-pak můžeš cokoliv-modrou,zelenou nebo červenou,oranžovou...Proplach nejlépe zahradní hadicí ,s vyndaným termostatem a protisměru cirkulace kapaliny.Jinak jedna hooodně rozšířená rada zní-po koupi "nového"ojetého auta (pokud není známa historie auta) - Vyměnit všechny náplně (olej v motoru s filtrem,chladicí směs, brzdová kapalina a na co se zapomíná kaplina do posilovače řízení)a dále vzduchový a palivový ftr + rozvody! Navíc osobně dolévám jen vodu nikoliv kapalinu.Vodu jen asi prvních pětset kilometrů po výměně chladicí směsi.pak pokud ubude není nutný "fridex" ale stačí jen voda.Používám oranžovou kapalinu "D" s intervalem 5 roků-za pět roků při mém postupu klesně její zámrznost jen asi o jeden a půl stupně!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]