Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
díval jsem se do nádobky od chladící kapaliny mého nového ojetého auta a viděl jsem špinavou žlutou barvu.
Jakou barvu mám dolívat? Nebo vyměnit celou chladící kapalinu? Ale za jakou barvu když to není modrá ani červená?
Děkuji
Předně pokud nevíš co tam je a hlavně jak dlouho to tam je VYMĚŇ náplň,samozřejmě po důkladném proplachu-pak můžeš cokoliv-modrou,zelenou nebo červenou,oranžovou...Proplach nejlépe zahradní hadicí ,s vyndaným termostatem a protisměru cirkulace kapaliny.Jinak jedna hooodně rozšířená rada zní-po koupi "nového"ojetého auta (pokud není známa historie auta) - Vyměnit všechny náplně (olej v motoru s filtrem,chladicí směs, brzdová kapalina a na co se zapomíná kaplina do posilovače řízení)a dále vzduchový a palivový ftr + rozvody! Navíc osobně dolévám jen vodu nikoliv kapalinu.Vodu jen asi prvních pětset kilometrů po výměně chladicí směsi.pak pokud ubude není nutný "fridex" ale stačí jen voda.Používám oranžovou kapalinu "D" s intervalem 5 roků-za pět roků při mém postupu klesně její zámrznost jen asi o jeden a půl stupně!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.