Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabá baterie?

Od: karel* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, měl jsem v passatu 1.8T baterii 74Ah, normálně jsem s ní vozidlo nastartoval. Po par dnech, co vozidlo stálo se baterie vybila, nabít uż nešla. Skusil jsem do něj dát nabitou baterii 50Ah, otočil klíč do první polohy a když jsem chtěl nastartovat, začli mi problikávat a vrčet buďíky, to se pak dělo už i od otočení klíče do první polohy. Je to špatná, slabá baterie nebo to znamená něco vážnějšího? Nemám silnější baterii, abych to vyskoušel. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak zřejmě nebyla ta 50Ah baterie nabitá, nebo je špatná, nebo je špatný starter. Baterie co má 50Ah a je v kondici není u benzínu žádný problém.

hodnocení

0x

Určitě bych zkusil obě baterie nabít nabíječkou. Pak bych to zkusil znovu, mnohdy je to nějaká hloupost - třeba lampička v kufru za pár dní baterii spolehlivě vybije

karel*
hodnocení

S tou 74Ah nabíječka nic nedělá, takže je nejspíše po ní. 50 Ah nabíjí normálně na plno, ale když jí dám do auta tak se rosvítí jen hodiny a žádná další operace není možná. Nejdou ani rosvítit světla nebo zamknout auto, když něco zmáčknu tak to jenom vrčí, jako by to mělo málo šťávy.

hodnocení

0x

je to baterii dej si voltmetr na baterku startuj a koukej kam padá napětí jak pude pod 8V je to na novou baterii

jinak skus start přez kabely a až to poběží přeměř dobíjení a klidový odběr z baterie

hodnocení

0x

No jestli ta 50Ah baterie byla nabitá tak to baterií nebude a myslím že ani kdyby byla vybitá ,tak se to tak nechová.Mám dvě octavie (elektronika skoro stejná) a když mám slabou -vybitou baterku tak buď neotočí starterem nebo ani nerožne kontrolky.Co vím tak passaty trpí na komfortky-zatéká tam.Neměl jste pod nohama mokro,že by tam zateklo

passat.4fan.cz/...

karel*
hodnocení

Mokro ani ne, spíše jen našlapáno od deště, ale zejtra se na tu jednotku zkusím kouknout a změřit tu baterii...
asd1

Některý chytrý nabíječky hodně vybitou baterku vyhodnotí jako vadnou a nezačnou nabíjet. Musí se "nastartovat" starší "blbou" nabíječkou..

Jak tu padlo - sleduj napětí v síti, pokud klesá pod těch ca 8 V tak kolabuje ŘJ a s velkou pravděpodobností to je špatnou baterkou...

karel*
hodnocení

Voltmetr nemám, ale nastartoval jsem do přes kabely. Bylo to špatnou baterií. Díky
jenda2*

Měřák stojí někde v akci 150 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]