Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto byste doporučili?

Od: milan808 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Chtěl bych se Vás zeptat, jaké auto byste mi doporučily. Přemýšlím o VW GOLF 4, nebo FÁBIE. O auta jsem se nikdy moc nezajímal a tak o tom moc nevím. Našetřil jsem si teď na auto 40 000. A za to si myslím, že bych něco takového mohl pořídit, aby to nějakou dobu udělalo službu, najezdím každý den do práce cca 50 KM. Chtěl bych se vás tedy zeptat co byste doporučily. Jestli je to Benzín nebo Nafta to mi je jedno. Děkuji moc za rady a přeji hezký den.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jsem antiškodovák... vidím škodovku jako předraženou popelnici, která rezne a nemá žádnou výbavu.

Za stejnou částku jako fabie koupíte o pár let mladšího francouze, který má dobrý motor a výbornou výbavu. Přitom kastle pozink. Golf je dobrá volba, pokud seženete nebouraný kus a bez problémů s elektřinou ... Raději slabší motor, protože silné motory už zažili od svých majitelů mnohé...

Já aktuálně prodávám xsaru HDi protože jsem si koupil C5, ale nebudu vám to nabízet, chcete malý vůz. To je peugeot 206 1,9D / 1,4HDi nebo 307 2,0HDi, VW Polo 1,7SDi, Saxo 1,5D. V případě HDi si dejte pozor, aby neměl ještě filtr pevných částic.

doplněno 23.09.17 15:35:

@juraj - no tak třeba já jsem jiného názoru. Nafta je pro cestu min. 30km na nastartování kvůli dobíjení aku v zimních měsících při nutném žhavení. HDi žere i v kombíkové xsaře 5,6 litrů na sto km. Moji xsaru prodávám za 26 tis jenom kvůli tomu, že mám aktuálně 3 auta. Ta C5 byla prostě super kup a musel jsem ji vzít.

Můj kousek byl krmen dobrým olejem a aditivovanou naftou a přes nájezd 340tis km pořád bude ještě dobře sloužit. Onen starý krám nemá problém dohnat nové oktávky. Servis typu olej, brzdy atd. máte u všech ojetin.

Souhlasím s koupí do 30tis a 10 nechat na případné problémy, které by se v prvních měsících projevily. Nedoporučuju koupit auto za 100tis na úvěr jen pro nějaké předpoklady, že stará mrcha = servis. Jakékoliv auto, které je ojeté, může vyžadovat servis...

Doplnění k vozům PSA co písmul kolegy Jmlc! Dp i P-106 po FL (identické se Saxem ),klidně i benál 1,0 ale raději spíše 1,1 v obou výkonových variantách (40 a 44kW) Dokonce i ta 40kW verze je docela svižná a spotřeba bez hlídání je dobrá kolem 5litrů -při plném spíše i přeložená není brzdou provozu což u třeba Feldy 1,3 tuším 50kW jsem plném zatížeí toto docela poznal.Pokud byste se rozhodl pro vůz z PSA (citroen např Saxo,starší ZX nebo nástupce Xsara),Peugeot-106,206,306...)dejte si pozor na zadní nápravu-kola nesmí být do štaflí,při pohledu zezadu jako velké písm.A a viditelnou korozi,pokud je vidět tak je auto téměř KO!Pak je to na cca5000 za repas !Jinak benzíny od 1,0 až po 1,8 netrpí žádnými typickými závadami,satrší nafty-(motory řady XUD) -1,4 nebo 1,5 d pak starší 1,8 a novější 1,9d jsou velmi dobří dělníci a dá se jezdit za (u1,4 či 1,5 ) v saxu a 106 za 3l/100km.HDi nwn jak na ně ale ty 1,4 či 1,6 za 40 000kč asi neseženete nebo budou ve šptném stavu!

doplněno 23.09.17 15:28:

To Kepler -já mám zase s francouzi (peu a ctr) daleko lepší zkušenosti než se škodou .Ta mi nesmí přes "práh" ,vlastně vše od onoho koncernu!

krtek66

no já jsem zase VW a mám averzi tady na ty TPCA šmejdy..tak teď si vyber... 10let mám už FI 1,4 16v 74kw...a po 10let jsem vyjma olejů měl až teď větší investici (ložisko, silentblok, výfuk, stahovačka)...jinak do toho liju jen benzín a vodu do ostřikovačů a sem tam olej bo mám ten první motor z roku 00 od 02 to nedělá..s tímto vědomím jsem to však kupoval...výkon to má, spotřebu běžnou a pojistka za 2,2tis...co víc si přát.. ..

ale jak tu někdo už psal..se 40tis najdeš tak plečku...a je jedno jestli to je F1 nebo GIV ...nedávno jsem tak hledal kámošce auto...ze 40tis budgetu byl nakonec 70tis..

jurajjuraj*
hodnocení

0x

v prvni rade pocitej s tim ze do vetsina aut za 40 000,- nasypes dalsich par tisic aby bylo dobre , to jestli diesel nebo benzin tak jedno urcite neni, pokud nenajezdis aspon 25tkm rocne tak bych diesel nebral ani nahodou navic pokud to bude stara "sunka" za 40 litru

kepler*
hodnocení

0x

Proč se ptáš jenom ženských? Myslíš, že jsou lepšími odborníky? Mimochodem nikdo ti objektivně neporadí. Já jsem zase vysazený na jakékoliv frantíky, protože to jsou nespolehlivé šunty. Zlatá škodovka. Nejlepší způsob jak si vybrat auto je, vzít si sebou odborníka (automechanika), který ti řekne jaké sumy budeš muset do auta ještě nacpat, aby prošlo na příští STK.

jj, asi je to o zkušenostech... fabii s vyhlášeným motorem 1,4 16V má tchýně a už jsem se opakovaně rozčiloval, že toto auto byť koupeno nové, bylo nejhorší ze všech aut v rodině. Už v záruce 3x reklamován motor, pak prdaly stahovačky oken, světlomet horší než u plastových citronů, olej ve vodě-voda v oleji, ...

Za ty peníze škodu nekoupí - a to je to, co píšu. Pokud by koupil, pak je to vrak, protože lidi si nevidí do huby. Řeknou si za starou zrezlou fabii 50ti před generálním servisem.

1,4 16v neni zas tak vyhlaseny.
Mam 1,4 8V , zaklad motoru ze schade 1000MB. Rozvody retezem. Najeto 250tisic. Sem tam vymenim tesneni pod hlavou nebo lambda sondu a jedeme. Stara herka ma i klimu , cesta po dalnici 110-120km/h spotreba cca 6l/100km. Ta stara herka po me nic nechce a to ma tezky jepici zivot. Caste starty a popojizdky jak v lete tak v zime. Nejvetsi pravda je stejne ta , ze clovek u auta musi mit velke stesti na kus.

Mám tú istú Fabku 1,4MPi 8V a nebude to iba kusom.Oni tie motory mali tak či tak niečo do seba.Aktuálne 285 tis.km a cez leto dala Chorvátsko spolu 1610 km.Spotreba 7,8l LPG... boli sme naložení až po strop.Auto sa v Maďarsku húpalo na dorazoch zadných tlmičov *smich* po okreskách.S technikou som bol nadmieru spokojný.Dolieval som cca.3dl chladiacej aj to len kvôli kolónam-lebo vytlačilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]