Zdravím, nevíte někdo cim může byt ze mam vetsi spottebu o cca 0,5litru jedna se ford focus II 2.0tdci? Nohou na plynu to neni jezdím porad stejne i naftu beru porad stejnou.dekuji vám může to dělat palivový filtr nebo klinovy remen? Dekuji vám jinak auto slape porad stejne.dekuji jen tyto dve veci jsem jeste nemenil.ddkuji vam
Nechápu v čem by to mohl ovlivnit "klínový řemen"ledaže by byla slabší baterka a altík by díky špatnému řemenu nestíhal dobíjet ,ale pak by byli i jinší příznaky spíš než spotřeba .Spíše položím dotaz-kdy byl měněn palivový a vzduchový filtr-zejména když se na to ptáte(osobně jsem měl ve zvyku na dehtu měnit pal.ftr vždy před zimou,bez ohledu na kilometrový proběh),dále i když to nemusí mít souvislost-kdy olej s filtrem?Starty jsou stále stejné,netrvá trochu déle než chytne?
jdky
Palivový filtr byl menen cca rok zpět mam v planu vymdnit snad to fela on.jinak olej a filtr plus vzduchový filt byly měněny cca mesic zpátky.auto chytá bez problemu a vse funguje stejne.jeste jsem dával čistit a doplnit klimu a od te doby mi přijde ze auto vic papa i kdyt neni zapnuté topeni a ani klima.
Může to dělat i některý čidlo nebo vzduchovej filtr. Těch proměnných je tam strašně moc. Navíc záleží, jestli se ta změna udála "z ničeho nic" nebo se to změnilo pozvolna v průběhu třeba roku. Třeba jezdíš jinou trasou, než jsi jezdil. I počasí na to má vliv.
Tak starrý filter,to môže robiť.Ja by som to skôr tipoval na vstreky.Viac napovie diagnostika.
dkdkdk
Vstriky jsou jako npve maji najeto cca 12000km.ale klinovy remen me.jednu chvili trochu poslal pomůže sprej na klinovy téměn nez ho vyměním nebo je to k nicemu?
Přesně - půllitr není žádný větší rozptyl. Podstatně větší rozdíl se dá způsobit třeba jen tím, jestli jedu po okresce devadesátkou, nebo auto vezmu u huby po dálnici.
Třeba čidlo teploty vody, vzduchu, změna venkovní teploty, jiné pneumatiky, zestárlé pneumatiky, provoz klimatizace, pomalá váha vzfuchu, težží noha...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.