Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje

Od: olik* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, v autě mi dochází olej, posledně mi ho měnil technik a netuším co za olej to byl, lze koupit jakýkoliv dle specifikace nebo musím všechen olej dostat pryč potom nalít nový? Jaký by jste doporučili pro mondeo 2.0 benzín? ročník 2002 díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Olej jakékoliv značky při dodržení specifikace můžete klidně dolít.

hodnocení

0x

5W30 ACEA A3. Magnatec od Castrolu ma Ford do techhle benzinaku i schvaleny dle vlastni normy.

hodnocení

0x

Samozřejmě že olej dolévat můžete..

Pokud máte najeto polovinu doporučovaného intervalu, tak přece nebudete měnit všechen olej..

Asi nejjednudušší bude, když Vám technik příště olej vymění..a ten stejný olej dá 1-2l (nebo kolik Vám to mezi intervalem výměny řere) sebou.

frantik*
hodnocení

0x
Olej jsem neměnil asi 10 let, jen měním filtr a samozřejmě trošku doleju a motor má najeto 250 tis km a perfektně funguje. Otázka jestli to má vůbec smysl měnit, ušetříš.

Kdyby tvé auto mělo ruce, tak ti nafackuje*cert*

To Frantík - Proč jsi takový hýřil a měníš filtr?Když neměníš olej ,pak nemusíš ani filtr ,to je pak rozmařilost!

kohout00*

Ani nechci vidět co je na dně olejové vany usazeno :-D

jurajjuraj*

pro vyhazujes za ten filtr? to nemen taky, a olej tam prcni nejaky stolni, ten je levnejsi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]