Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučení, ale ložisko to není

Od: axlik* odpovědí: 7 změna:

Ahojte,

prosím o radu, i když vím, že se po internetu radí blbě. Mám jedničkovou Fabii, když se pohybuji v rozmezí rychlostí 40 - 60 kmh (naprosto přesně) tak se ze předu ozývá přerušované hučení. Není to nijak extra hlasité, spíš takové hučení v pozadí... Střídá se to v pravidelných intervalech a ty se nezrychlují. Když jedu 40 a nebo 60, jsou ty intervaly stejné. Jakmile jedu nad 60kmh, hučení ustane, jakmile jedu pod 40kmh, hučení ustane.

Na hučení nemá vliv zařazená rychlost.. Dělá to od dvojky po pětku, i na neutrál, dělá to i se spojkou i bez. Jediné co má vliv je, když odbočuji vpravo, hučení nepatrně zesílí, vpravo se mi zdá, že zase přestane.

Ložisko vylučuji, protože to mi na jiném autě hučelo pouze ve vyšších rychlostech a pochybuji, že by se na tom hučení u ložiska 11tis. km nic neměnilo.. Je to furt stejné..

Prosím o rady jen zkušené borce, věřím, že se tady najdou. Díky :)

PS. Dva mechanici co se autem vezli mi řekli, že nic neslyšeli :-D

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
já bych to ložisko až tak nevylučoval nicméne pokud jedeš pravou a je hučení silnější kouk bych na levé straně
nejdří na brzdy jestli nevysí desky,jestli nehnije a neopírá se o kotouč ten krycí štít,pak bych kouk do manžety homokloubu jestli tam neni ztvrdlé mazivo
pak zvednout levé kolo rukou chytit pružinu a otáčet kolem
jak ucejtíš vrnění,brnění do pružiny tak je to ložisko kola
mužeš skusit i u pravé strany
axlik*
hodnocení

Díky za rady :) brzdy jsou dělané nové, pod manžetu se nikdo nedíval, můžu zkusit, zvednout kolo taky není problém..

19.09.17 16:23
hodnocení

0x

gumy

axlik*
hodnocení

Jo to jsem si kdysi taky myslel, ale těmi to není, dělá to za sucha i mokra, na letních i zimních :)

hodnocení

0x
Cituji : "když odbočuji vpravo, hučení nepatrně zesílí, vpravo se mi zdá, že zase přestane." Tak jak to s tím hučením je doopravdy - doprava nebo doleva,trošku si totiž protiřečíte!Jinak přikloním se k názoru kolegy-rádce Ďábla
axlik*
hodnocení

Pardon, moje chyba... Když odbočuji vpravo (sjezd z dálnice např.) tak je to slyšitelnější, když vlevo tak to trošku ustane, ale především to dělá při přímém směru (rovno).

radajz*
hodnocení

0x

Pokud se to na jednu stranu chová jinak než na druhou, tak bych to viděl na ložisko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]