Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vozidlo N1

Od: leos* odpovědí: 9 změna:
Zdravím, tak chci si koupit Fabii combi II vedenou jako nákladní automobil N1. Jaký máte s tim zkusenosti? Na internetu jsem si nasel ze jediný minus je ta zakazová značka B4. Mřížka je demontovana, takže nikdo nepozná ze nejsem osobák. A ze ma 4 místa me nijak nelimituje :) Tak máte ještě něco? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

2x

Rozhodující je kdo a kdy to přestavěl z osobního na nákladní, byla doba kdy firma MTX měla při přestavbě nevratným způsobem odstranit jeden nebo více kotevních úchytů sedadel a jejich bezpečnosních pásů...samozřejmě to nědělala ale tvářila se jakoře ano, v TP je pak uvedeno že zvýšení obsaditelnosti již není možná a pak máte smůlu

v každím pří=adě je změna kategorie přestavbou a ta se scvhaljuje / individuálně 1000,- kč na úřadu ě protokoly z STK - cca 1500) nebo se to nechá "přestavět" firmě MTX která to potvrdí vzadu do TP což můež stát několik tisíc, na úřadu se už jen zapisuje změna za 50,- Kč

hodnocení

0x

Pokud kupujete od plátce DPH, někdo bude muset tu DPH doplatit.

Pokud policie zjistí, že nemáte mříž za zadními sedačkami, může vás pokutovat, a to i když nevezete náklad. Kategorii auta zjistí z ORV.

"Přestavba" zpět na osobní vůz může být problém.

doplněno 15.09.17 17:12:

@leos: Máte pravdu, mřížka u vozidel vycházejících z kategorie M1 již není povinná.

leos*
hodnocení

Kupuju od soukromé osoby.

tex*
hodnocení

0x

Že se nejdná o osobák pozná policajt dle ORV(malý TP), tam máš uvedeno NÁKLADNÍ AUTOMOBIL.

Počet míst je také v ORV uveden, ale pokut to nevadí, tak O.K. Ovšem mřížku nemusíš vozit jedine v příp.

že tvoje auto vychází z osobního vozidla např. má globální homologaci, nebo je v to v TP uvedeno (což sice na ulici nikdo nepozná, ale v příp. správního řízení si to v TP správní orgán přečte).

Tex

leos*
hodnocení

Mam za to ze dělicí mřížka není povinna pokud auto vychází z osobního automobilu.
lamela*

Octavii s úpravou N1 jsem koupil jako nové vozidlo.Asi po 7 letech jsem se rozhodl pro úpravu na osobní automobil.Nebyl to problém,mříž se nechá demontovat a na dopravce mi přepsali auto na osobní,stálo to myslím 1000k.Auto mám stále v osobním vlastnictví a je pro 5 osob.S placením DPH při prodeji asi problém už nebude.

rqwops
hodnocení

0x

Když opomenu, že jsou to často vylítaná, opotřebovaná auta, protože je každý den řídí někdo jiný a nešetří je, bývá snížený počet cetujících (pásy chybí) a takové auto nesmí do zákazu pro náklaďáky (značka B4) pokud není omezena jen nad 3,5t, což většinou neni.

kima
hodnocení

0x

Další problém je, že třeba v Rakousku je potřeba v některých částech mít ekologickou plaketu. Jinak pokuty.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

mrizka neni povinna uz davno, dph vubec neres pokud kupujes jako soukroma osoba

jedine co je jine jsou poplatky za emise a stk ale je to da se rict par korun

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]