Nejste přihlášen/a.
Nevím, jestli je to chyba pojišťovny, ale i tak se svěřím. Při koupi auta jsem si sjednala pojištění u jedné známé pojišťovny a cca 6 let vše probíhalo fajn...já platila a i komunikace byla ok, když jsem měnila adresu doručvací. Zaslala jsem jen email na centrálu a bylo. Dále vše cca 3 roky probíhalo v pořádku (poslali mi složenku a já zaplatila - jako cca 9 let předtím). Pak jednou přišly letáky od společnosti Direct a já si přečetla, že moji pojišťovnu přebírá Direct - nic víc, nic míň. Nedalo mi to v dnešní době plné šmejdů a pod a na internetu si našla kontakt na direct a zavolala, co to má znamenat a proč mě někontaktovali třeba ještě na email nebo na telefon (jak to bylo zvykem u bývalé poj.) a že bych byla ráda, zda by mi na můj email poslali potvrzení o tom, že je vše tak, jak píší na poslaných letácích. (podotýkám, že mi tyto letáky poslali na mou nynější a změněnou adresu na doručování) Slečna na telefonu mi sdělila, že to není problém a požádala mne o můj email. To už mne zarazilo a povídám jí, že jsem s pojišťovnou komunikovala skoro vždy po emailu a tudíž ten email je zadán v jejich databázi ( vysvětlila mi také, že přebrali databázi kontaktů všech klientů bývalé pojišťovny) a že jen tak nerozdávám po telefonu svůj soukromý email. Nakonec jsem vyměkla a dala jí můj email i telefon. Za dva dny jsem na email obdržela "potvrzení" , že se jedná opravdu o převzetí databáze klientů bývalé mé pojišťovny. Po nějaké době jsem na email obdržela první upozornění, že jsem si nezaplatila povinné ručení a že zaplatím další penále navíc. Znovu jsem volala na Direct a vysvětlila, že jsem měla u bývalé pojišťovny zadáno, že budu platit ručení 4x do roka a to složenkou zaslanou na moji adresu. Slečna se divila, prý mi složenku posílali. Já na to, že jsem opravdu nic nedostala. Slečna se omluvila a že jen pro pořádek si ověří mou adresu. Samozřejmě vše posílali na mou, již 5 let starou, adresu. Tak jsme se domluvily, že jí znovu nadiktuji novou doručovací adresu (tuto jsem používala již 5 let) a ona se sama postará o zaslání složenky a i složenku s penalizací. Vše jsem zaplatila a očekávala, že další složenku již doopravdy dostanu na svou doručovací adresu. Uběhlo čtvrt roku kdy jsem měnila zaměstnání a byl to náročný začátek, kdy jsem v práci pobývala i 10h denně. Samozřejmě mi utekl termín platby ručení a já dostala na svou doručovací adresu ! doporučené psaní od exekutora, že mám zaplatit a to nebyla malé částka. S otevřenými " ústy" jsem koukala jak puk a ihned volala na ten exe. úřad do Prahy. Tam mi slečna sdělila, že na mne pojišťovna Direkt poslala exe. žalobu o zaplacení. A zároveň vypověď smlouvy. Vše jsem slečně vysvětlila a i přes moje rozčilení jsem vše zaplatila a zajistila si ručení u jiné pojišťovny. K mému překvapení jsem po 20ti letém řízení vozidla bez jediné nehody neměla žádné plusové body (slevové) protože jsem na černé listině. . Nakonec jsem po velkém zjišťování, proč mi neposílali složenky na mou, již 5 let používanou, adresu, zjistila, že právě TATO pojišťovna DIRECT vše musí mít písemně a s doručenkou...tudíž i adresu. Nechápu, proč, když moji adresu převzali z databáze mé minulé pojišťovny a rovnou mi na tuto adresu poslali oznámení o převzetí z mé bývalé pojišťovny. Omlouvám se za tak dlouhé psaní. A.
athenaise. Ale no tak! Maliličko nepíšeš pravdu. V žádném případě se NEMOHLO STÁT, že jsi jen tak "z voleje" dostala exekuční příkaz. Tomu MUSELO předcházet soudní rozdodnutí, rozhodčí doložka apod. Tam jsi měla možnost reagovat!
sebod@...teď si to čtu znovu po nějakém čase a máš pravdu. Nebyl to příkaz, ale nějaká předexekuční žaloba. Prý jestli nezaplatím dajíto k soudu. Ale v mém popisu nešlo ani tak o slovíčka, spíš o jednání s tou konkrétní pojišťovací společností. Jak potom budou jednat, až opravdu půjde o plnění. Podotýkám, že si autopojištění platím přes 20let a nikdy jsem neměla s placením potíže. A ani jsem nepotřebovala plnění. A díky Bohu.
Já si myslím, že tam bude pochybení víc. Předávající pojišťovna nemusela správně předat všechny kontaktní údaje (mohl chybět e-mail, telefon i změna kontaktní adresy).
Pojišťovna Direct s Vámi nebyla tolik v kontaktu → k záměně korespondenční adresy mohlo dojít už u ní. Ovšem z popisu to není jisté (viz první odstavec).
Po převzetí jedné pojišťovny druhou bývá dobré se seznámit se všeobecnými obchodními podmínkami přebírající pojišťovny a ověřit si, jestli je všechno v pořádku → pojistné podmínky, kontaktní údaje, způsob kontaktu, způsob a četnost úhrady pojistného, ...
Podle mne jste neměla přistoupit na penalizaci za opožděnou platbu. Stejně jako Vy jste si po převzetí měla vše zkontrolovat, měla pojišťovna udělat totéž. Složenku Vám měla zaslat na správnou adresu. Penalizace klienta za chybu pojišťovny nebyla na místě.
Já bych si nejpozději v tomto okamžiku ověřila, jaké kontaktní údaje pojišťovna spravuje a trvala bych na jejich opravě (především na vyškrtnutí "staré" adresy z databáze) → potom by musely být všechna korespondence i složenky zasílány na správnou adresu.
Máte právo na kontrolu, jaké osobní údaje o Vás kdo uchovává, a na jejich opravu v případě, že je v nich chyba.
_____
Sebod, myslím, že bylo opět doručováno na starou adresu. Pochybuji, že by jinak tazatelka nereagovala a nechala situaci dojít až k exekuci.
ivzez@ ano, mě to bylo divné také, ale proč mi oznámili přestup dopisem psaným na mou nynější adresu, která je správná a hned na to poslali složenku na starou adresu? A když upoznění na penále poslali na můj email, tak proč neposlali i standartní platbu. Měli dokonce i můj telefon. Ale jak píši výše. Zrovna toho bylo v práci dost a tak, když jsem se přesvědčila po telefonu, že si slečna zapsala mou nynější adresu správně, neměla jsem pochyb o tom, že již další složenka přijde správně. A ano, byla moje chyba, že jsem se o tu jednu platbu nezajímala sama. Ale znáte to, když je fofr a jezdíte domů až za tmy...vypadne to z hlavy
Mel jsem u nich povinne ruceni a s cenou jsem byl spokojen.
Je pravda, ze jsem nikdy nepotreboval nic resit.
Direct před a po. Před časem tu byl a měl nejlevnější pojištění. Pak pojištovna skončila, převzala jí Uniqa a právě proto mám nejlevnější pojištění i teď.
Dnešní Direct mám pojištěn karavan, opět nejlevněji.
Takže já mám zkušenost dobrou. Je třeba rozlišit spokojenost lidí, kteří uzavřou pojištění s kteroukoliv pojištovnou, a (ne)spokojenst s plněním lidí, kteří byli poškozeni.
To poznáte poté, co vás nabourá klient této pojištovny...Původní název je TRIGLAV , když jsem byl v roce 2012 nabourám klientem TRIGLAVU, měl jsme z jednání této pojištovny málem žaludeční vřed, prostě balkábnská kultura a snaha za každou cenu krátit pojistné plnění
Od roku 2015 mají nový název, který předtím patřil jiné, později zkrachovalé pojištovně... vzhledem k ceně poviného ručení výhodná pro toho kdo nebourá a pro toho kdo nebude nabourán klientem této pojištovny
kdyz to napisu sproste a na rovinu tak pokud chces jen zakonne pojistit auto tak muzes brat to nejlevnejsi, ty z toho nikdy ani korunu neuvidis a zakon o pojisteni auta mas splneny, to jak pojistovna plati/neplati muze byt tobe jedno
Astik-podle Kliku je možná nejlevnější pro Vás,pro mého syna zatím z jednoletým bezeškodním provozem (od doby co má ŘP a auto) je levnější pro mne však s dvacetiletým bezeškodním provozem mi žádná nenabídne nižší než mám u ČSOB-poj!Včetně připojištění skel auta!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.