Nejste přihlášen/a.
Poradte co dělat.Do roku 2014 jsem byl vlastníkem řidičského opravnění a pracoval jsem jako řidič MKD.Pak přišla krutá rána osudu s mé vlastní blbosti a dovršil jsem 12 bodů v našem bodovém systemu a řídíčské opráv.mi bylo odejmuto.12 měsíců natvrdo.začátky bez ř.o.byly kruté ale mít přátele se vyplatí.Těď nastal ten správný čas na to abych získal ř.o naspět..Takže OTAZKA zní profesní půkaz a školení.Jinak prof.průkaz mi propadl.30.3.2014.Děkuji za odpovědi
Omlouvám se všem...
Nová ustanovení § 48 zákona:
(4) Řidič, který přestal vykonávat své povolání, vrací se k němu a neabsolvoval pravidelné školení předepsaným způsobem podle § 48, je povinen, pokud hodlá opět řídit vozidlo, na jehož řidiče se vztahuje povinnost zdokonalování odborné způsobilosti řidičů, zúčastnit se kurzu pravidelného školení v rozsahu 35 hodin; rozsah ročního kurzu podle odstavce 2 se neuplatní.
(5) Ustanovení odstavce 4 platí obdobně i pro řidiče, kteří dosud nebyli držiteli průkazu profesní způsobilosti řidiče nebo dokladu osvědčujícího profesní způsobilost vydaného jiným členským státem Evropské unie podle předpisu Evropské unie6b), avšak řidičské oprávnění skupiny nebo podskupiny C1, C1+E, C a C+E jim bylo uděleno před 10. zářím 2009, a jde-li o řidičské oprávnění skupiny nebo podskupiny D1, D1+E, D nebo D+E, před 10. zářím 2008.
V praxi se bude jednat o případy, kdy
řidič s profesním průkazem přestane z jakéhokoli důvodu vykonávat svoji práci a platnost jeho průkazu vyprší
řidič přestal vykonávat svoji práci v době platnosti průkazu, nechodil dále na školení a před vypršením platnosti průkazu chce průkaz obnovit a vyměnit za nový
řidič uvedený v § 48 odst. 5 zákona chce nyní nově vykonávat práci řidiče
Profesák:
pro obnovení profesního osvědčení je třeba doložit školení v rozsahu 35 hodin (5 x 7h).
Nejde o žádné speciální školení, prostě doložit, že absolvoval v požadovaném rozsahu školení,
pak zajít s tímto dokladem na úřad a požádat o nový profesák.
řidičák:
do autoškoly, školení na všechny skupiny, prokázat znalosti.
Jen počítám, rok 2014 odebrání řidičáku na rok, teď je polovina 2017...
Přihlas se na Úřad práce a požádej o rekvalifikaci(profesní průkaz),ten ti povolí,protože poptávka po řidičích je velká.Budeš muset udělat profesák komplet od nuly,už to máš dlouho.Je tam tuším 160 hodin teorie a 10 hodin jízdy,pak ještě psychotesty a můžeš na zkoušky.Pokud máš peníze navíc,tak samozřejmě na pracák chodit nemusíš,já to tak ale před cca 12 rokama udělal,protože tehdy ten profesák 50tis.stál.Dnes,už to tak drahé,ale není...
Žádné 35. hodinové školení není,nevím,kde na to Milan přišel,jen pokud si ho udržuješ,tak každý rok musíš dělat 8.hodinové školení,po dobu pěti let,kvůli razítka,pak se průkaz mění.Oba víme,jak se to dělá,abys tam nemusel sedět,že?
To je jasné,bral jsem to tak,že už řidičáky má udělané,když teď řeší profesák!To je logické,že musí udělat v první řadě řidičáky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.