Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat profesní průkaz

Od: ppitrs* odpovědí: 12 změna:

Poradte co dělat.Do roku 2014 jsem byl vlastníkem řidičského opravnění a pracoval jsem jako řidič MKD.Pak přišla krutá rána osudu s mé vlastní blbosti a dovršil jsem 12 bodů v našem bodovém systemu a řídíčské opráv.mi bylo odejmuto.12 měsíců natvrdo.začátky bez ř.o.byly kruté ale mít přátele se vyplatí.Těď nastal ten správný čas na to abych získal ř.o naspět..Takže OTAZKA zní profesní půkaz a školení.Jinak prof.průkaz mi propadl.30.3.2014.Děkuji za odpovědi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

h0042*
hodnocení

2x

Omlouvám se všem...

Nová ustanovení § 48 zákona:
(4) Řidič, který přestal vykonávat své povolání, vrací se k němu a neabsolvoval pravidelné školení předepsaným způsobem podle § 48, je povinen, pokud hodlá opět řídit vozidlo, na jehož řidiče se vztahuje povinnost zdokonalování odborné způsobilosti řidičů, zúčastnit se kurzu pravidelného školení v rozsahu 35 hodin; rozsah ročního kurzu podle odstavce 2 se neuplatní.
(5) Ustanovení odstavce 4 platí obdobně i pro řidiče, kteří dosud nebyli držiteli průkazu profesní způsobilosti řidiče nebo dokladu osvědčujícího profesní způsobilost vydaného jiným členským státem Evropské unie podle předpisu Evropské unie6b), avšak řidičské oprávnění skupiny nebo podskupiny C1, C1+E, C a C+E jim bylo uděleno před 10. zářím 2009, a jde-li o řidičské oprávnění skupiny nebo podskupiny D1, D1+E, D nebo D+E, před 10. zářím 2008.
V praxi se bude jednat o případy, kdy

řidič s profesním průkazem přestane z jakéhokoli důvodu vykonávat svoji práci a platnost jeho průkazu vyprší

řidič přestal vykonávat svoji práci v době platnosti průkazu, nechodil dále na školení a před vypršením platnosti průkazu chce průkaz obnovit a vyměnit za nový

řidič uvedený v § 48 odst. 5 zákona chce nyní nově vykonávat práci řidiče

jirka20
hodnocení

0x
Píšeš málo informací...
Ale obecně ti bude stačit obhájit zpět asi B,C,CE + 150h na profesák + psychologické vyšetření=dohromady něco kolem 50.tis...

hodnocení

0x

Profesák:

pro obnovení profesního osvědčení je třeba doložit školení v rozsahu 35 hodin (5 x 7h).
Nejde o žádné speciální školení, prostě doložit, že absolvoval v požadovaném rozsahu školení,
pak zajít s tímto dokladem na úřad a požádat o nový profesák.

řidičák:

do autoškoly, školení na všechny skupiny, prokázat znalosti.

Jen počítám, rok 2014 odebrání řidičáku na rok, teď je polovina 2017...

jirka20
Nemůže si dělat školení,když nemá žádnou skupinu...

Jak jste na to přišel, že nemá žádnou skupinu. On má pouze odebrané řidičské oprávnění na nějakou dobu, nikoliv že přišel o skupiny.

h0042*
hodnocení

0x

Přihlas se na Úřad práce a požádej o rekvalifikaci(profesní průkaz),ten ti povolí,protože poptávka po řidičích je velká.Budeš muset udělat profesák komplet od nuly,už to máš dlouho.Je tam tuším 160 hodin teorie a 10 hodin jízdy,pak ještě psychotesty a můžeš na zkoušky.Pokud máš peníze navíc,tak samozřejmě na pracák chodit nemusíš,já to tak ale před cca 12 rokama udělal,protože tehdy ten profesák 50tis.stál.Dnes,už to tak drahé,ale není...

Žádné 35. hodinové školení není,nevím,kde na to Milan přišel,jen pokud si ho udržuješ,tak každý rok musíš dělat 8.hodinové školení,po dobu pěti let,kvůli razítka,pak se průkaz mění.Oba víme,jak se to dělá,abys tam nemusel sedět,že?*frajer*

jirka20
Další rada na prd...
Když o skupinu přišel,musí zpět do autoškoly a prodělat výuku na každou skupinu...
h0042*

To je jasné,bral jsem to tak,že už řidičáky má udělané,když teď řeší profesák!To je logické,že musí udělat v první řadě řidičáky...*zed*

mopet*
Já jsem si dělal předvojensky řidičák C někdy v roce 90. Na vojně jsem nejezdil, a po 25 letech jsem nastoupil do firmy kde mi zaplatili psychotesty, školení 35 hodin a dostal jsem profesak.
Takže školení 35 hodin je.
h0042*
Já ti rozumím :)

jirka20
hodnocení

0x
Milane,o řidičské oprávnění přišel...více se dozví v autoškole...
Pokud má trest odnětí řídičáku na 12 měsíců,tak proč asi...

Jiří, trest dostal za vybodování. Požádá o navrácení, musí prokázat v autoškole způsobilost na všechny skupiny, zároveň školení 35hod na profesák.

Ano v autoškole se to dozví, přesně tak, jako jsem se to dozvěděl včera já, když jesem jim položil dotaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]