Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych poradit s parkovacími žárovkami u předních světel. Chtěl bych si je vyměnit za žárovky, které mají jasné modrobílé světlo. Já jsem našel jen od firmy Osram. Vyrábí je i někdo jiný? Nemohli byste mi napsat značku nebo poslat odkaz, kde je sehnat. Předem děkuji za odpověď.
99% upravených žárovek nejsou homologované pro provoz na našich silnicích a můžou vás stát technickou způsobilost auta nebo minimálně pár stovek pokuty. Nicméně výjimky potvrzují pravidlo - napište prosím alespoň typ vozu... Parkovačky nemusí být vždy shodné.
jako toto tuning.autodoplnky.cz/...
Vidím tyto podobné jako tuningové... před chvilkou jsem podobnou krabičku viděl v TESCU - krásný popis a na konci krabičky "není homologováno pro CZ"- takže toto by byl první dotaz na prodejce ...
V popisu o homologaci nikde nic nevidím.
PČR má právo vás poslat na TK nebo vůz odstavit... pravomoci STK mi známé nejsou, ale pamatuju si, jak mi někdo chtěl "seřídit světlo"a urval mi čudlíky - napsal "OK"a poslal mne domů s platnou TK... stálo mne to 2000 za nový světlo
Homologace žárovek je tedy proč? Můžu si tam narvat 100W a oslňovat ostatní, aniž by mne někdo postihl? Nějak se mi to nezdá...
Našel jsem tento typ žárovky se kterým by neměl být problém. autozarovky.cz/...
Mám Ford fiesta (2007). Existují i jiné?
Mezi námi: Policajt není schopen mi dokázat, že tam mám nehomologované žárovky. Já mu to rozebírat nebudu a jeho na to nepustím. Něco podobného je na TK: Já to dělat nesmím a technika na to nepustím - je to mé auto a nevím, co mi s tím provede. A bez demontáže mi nedokáže nic a kdyby mi nedal technickou jen kvůli "podezření", asi by se divil, co bych s ním udělal.
@jmlc: Pozor! Svítivost ti na TK změří! A ta je závislá na příkonu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.