Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
trochu teoretická otázka, co se stane pokud bych jezdil s vyndanou měrkou na olej? Olej by "vytryskal" ven z motoru? Nebo tam takový tlak není?
Díky
Něco ti patrně i tou pididírkou vycáká, ale katastrofa to nebude. O tlaku to vůbec není, ten s tím nemá nic společného.
@torrrent: Více oleje ti motor při provozu sežere, než vycáká to "pididírkou" po měrce. Budeš mít sice trochu pocákaný motor, ale jinak není čím se zabývat. Olej moc neubyde.
Mam F1 benzin a jednou jsem kontroloval olej a slem pod vickem. (kdysi KO tesneni pod hlavou , tak to sem tam kontroluji) a ja blb to vicko nedal zpet. Jezdil jsem tak 4dny a ok. Trosku kapota a okoli pocakane a pri brzdeni a stani na semaforu , jsem citel ten olej do kabiny. Napadlo me to az casem...
Ta merka bude to podobne. Ale radeji bych to urcite zaslepil.
Tak já tam měrku mám, spíše se ptám jen čistě teoreticky co by se stalo..autem jezdí manželka, a ta by si toho všimla až když by se zadřel motor
Ani prakticky by se nic nestalo. Kdysi jsme měrku ztratili - u naší rodinné Š100. Tam byl pro kontolu oleje jen otvor v bloku motoru a měrka byla jen krátká
takže trochu to bylo zaflusaný od olejových kapek, ale rozhodně to nebylo nic, kvůli čemu by se měl zadřít či jinak poškodit motor
Co je to F1?Jinak jednou jsem zapomněl dát na Tranzitu 2,5 d víčko nalévacího otvoru a na 100km vypadal motor jako politý olejem ,vyházelo zo asi litr oilu totéž se mi staĺo na X1 1,8i16V a taktéž na 100k ubyl litr oleje. Ale měrkou by nic nemělo vytéci,zeda pokud je odvětrání motoru průchozí-jsou motory (např motor 1,4-16V na fábii 1 kde v zimním provozu v krátkých jízdách toto může zamrznout a pak to vyhodí nejen olej ale i měrku ven.Těch motorů ja pak povícero v celé škále automobilek nejen u VW, ale i PSA,Ford ...
tak ono taky jde o to u jakeho auta a jak dlouho by se jezdilo
nektere auta maji merku dost dlouhou v tenke trubce, nektere maji merku jen 10cm a celkem velky otvor, taky je rozdil jestli bys jezdil 100 km nebo 15 000km ale myslim ze pri vetsim znecisteni motoru od oleje by se objevovaly fleky oleje na zemi a toho uz si snad vsimne kazdy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.