Nejste přihlášen/a.
Dobré dopoledne, prosil bych o radu, můžu umýt přístrojovku šatr páku a volant vodou s jarem,? v práci mi byla přidělena dodávka ford transit po bývalém pracovníkovi, který to asi zevnitř nikdy necistil, pač je to strašně špinavé a zaprášené, mokrou houbou když to umyji, nepokazím tím nic? na volantě je klakson a airbag nebude tomu voda vadit? díky, pěknou neděli Petr
0x
Ano, přesně vím, o čem píšete - taky jsem si užil leta se sdíleným autem, kdy kolega byl ,,pohodář´´ který v autě kouřil, svačil ats. Takže po něm byl interiér pobryndaný o kafe, posypaný popílkem a na volant se člověk rovnou přilepil ![]()
Takže jsem pak auto kompletně pozotvíral, stlačeným vzduchem jsem vyhnal veškerý svinčík ven. Pak jsem skutečně použil vodu se sapomátem, hadr a pozutíral co šlo. Takový ty mňamózní opatlaný páčky a pod jdou vcelku dobře třeba hadrem zvlhčeným lihem.
No a pak jsem to vzal ješte nějakým sprejem - třeba
www.autokelly.cz/Product/AC-SX357300/4140660
Každopádně pokud to vysloveně nebudete vodou polévat, nic se nemůže pokazit
0x
Sapon nebo Jar jsou nejlepší; ne však aby to z té houby teklo jak z Labskýho pramene mezi přístrojovou desku, do tlačítek, apod. Na vyleštění a oživení mám Cockpit spray, plast se úžasně leskne a koženka je jak nová. A příjemně voní.
0x
Já ted čistila interier auta rodičů,protože jsem odmítala tam sednout(měli jsme jej pujčené)mastné fleky na sedačkách,jak se denně chytali jednoho místa,přístrojovka mastná,zapášená,politá,v okolí klíčku,černý flek...no běs.Pomohl kartáček,klasický Cif a jarová voda.Sice na třikrát(rodiče jsou fakt bordeláři),ale pustilo vše,doporučuji.
No Cif je písek, to vzít na plasty je dost hardcore
. Ale věřím, že to pustilo, co na tom, že se poškodí povrch...
Mimochodem - zrovna tenhle týden jsem řešil jednoho pořádkumilovného zákazníka - chtěl mít stroj krásně čistý, tak jej důkladně umyl. I okýnka. Umyl to acetonem, okýnka sice byly krásně čisté, ale tak nějak postrádaly průhlednost ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.