Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žere olej, hůlí z kopce octavia 1.6 55kW

Od: octavia odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám octavii 1.6 55kW, žere olej, když jedu z kopce nešlapu na plyn a mám tam rychlost např 5, 4, a po delší době přidám plný plyn hodně to začne kouřit, čím by to mohlo být způsobeno? Auto má najeto 248 tis km.

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejprve bych zkusil toto-vymontovat svíce,do spalovacího prostoru vstříknout trochu petroleje cca půl dei do válce,nehat působit aspoň 24 h - je-li to krpužky,nastane zlepšení ne-li pak nepozoruješ nic a pak jen výměna gufírek ventilů.někteří mechanici skrze toto ani nemusí sundávat hlavu !

PS pokud jsou "zapečené kruhy" petrolej to rozpustí a kruhy se uvolní a budou lépe těsnit!

hodnocení

0x

Nech udělat repasi motoru - pístní kroužky a gufera na ventilech. Měl jsem to samé na stejném motoru, po repasi přestal žrát olej a znatelně ožil.

doplněno 08.09.17 20:45:

Pístní krožky nebyly zapečené, ale opotřebené - vůle v zámku více než 2mm;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]