Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při pomalé jízdě hází přední pravé kolo,

Od: berivo® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,mám felicii,a při pomalé jízdě mi hází přední kolo, při zrychlení se házení tak neprojevuje,ale cítím,že kolo vibruje.Díky za rady.
doplněno 08.09.17 06:52: Ted jsem ráno zjistil při zvednutí na heveru,že to nedělá přední kolo, ale pravé zadní kolo.
doplněno 08.09.17 18:38: Děkuji všem za rady,ale byla zevnitř strhnuta guma,nevím jak se mi to povedlo,nebo snad špatný protektor,nevím.ovšem díky všem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwope
hodnocení

0x

Boule na pneu, špatné (dynamické) vyvážení kola, vůle v kuželíkovém ložisku.

vojtas*
hodnocení

0x

Dobrý den.

V první řadě bych se zaměřil na vyvážení kola. Pokud máte ocelový disk, mohlo z něj upadnout vyvažovací závaží a tím dochází k vibracím.. Druhá možnost může být náboj kola, ale aby to házelo, tak by muselo dojít k nějakému nárazu, nebo podobnému mechanickému poškození.

Každopádně doporučuji navštívit pneuservis, kde vám kolo sundají a vyváží..

hodnocení

0x

voda v pneumatice - nedělám si srandu

pecenkav*
hodnocení

0x

Při hodně pomalý jízdě je to ta boule na pneumatice

hodnocení

0x

Pokud při pomalé jízdě viditelně "hází", pak je zřejmě nabouraný disk nebo porušená kostra pneu (viz již zmíněná boule). S vyvážením to při pomalé (do 30km/h) jízdě nemá vůbec nic společného, s vodou v pneu jakbysmet. A nejspíš ani při totálně vadném ložisku by kolo při pomalé jízdě neházelo.

Další možností je uvolněné kolo, ale to byste asi poznal i podle zvuků*smich*

Takže pokud se to projeví při zvednutí na heveru, tak je diagnostika snadná. Tak jak jsem řekl: Buď hází disk, což je viditelné okem, nebo boule apod na pneu, což je taky vidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]